Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

problemen met videokaart

56 antwoorden
  • Back to basics. 1) Uninstall drivers via software bij configuratiescherm Herstart NIET 2 Uninstall control panel via zelfde weg. Herstart nu WEL (lukt t niet via configuratie scherm, dan via apparaatbeheer, stuurprogramma's verwijderen) Je kunt je kaart (In AGP slot EN met EIGEN voeding!) gewoon laten zitten tijdens de herstart. Na herstart komt windows natuurlijk met de melding nieuwe hardware gevonden. Lekker laten staan, niets mee doen. Check nu even in apparaatbeheer of er geen Radeon is installed wat zou betekenen dat er met al je acties toch nog software is blijven plakken. Zo ja, hardware uit apparaatbeheer verwijderen. Je hebt nu een schone lij gekregen. Instal nu de Catalyst 3.4 driver die je hebt gedownload via de FAQ van Red Dragon. Herstart NIET. Install het controll panel, eveneens vooraf gedowned van de FAQ. Herstart nu WEL. Het zaakje moet nu gewoon werken.
  • okeej bedankt ik ga het nu ff proberen en je hoort het zo van me. het gekke vind ik alleen dat hij als hij dan nieuwe hardware detecteerd 2 nieuwe controllers herkend. een vag compatible en een gewone. maar ik ga het nu ff proberen wat jij zei. ps ik heb de nieuwste via 4in1 drivers dus ken het niet aan liggen
  • nog steeds het zelfde. ik denk dat ik maar alles op cd gaat branden en dan een schone start maak.
  • Je via 4 in1 drivers zijn niet degene die je hebben moet! Je moet de CATALYST drivers hebben met een RADEON kaart. Zie FAQ !!!!!
  • Bij ATI Radeon kaarten is het normaal dat je 2 videokaarten ziet in je hardware omgeving. dat komt omdat je 2 Ramdac's hebt en dus 2 beeldschermen kan aansluiten. Niets om druk om te maken, heel normaal. verder werkt alles nu goed? de install methode van El-Broosha is correct
  • neej dat weet ik dat ik de drivers moest instaleren en de controlpanel maar ik krijg steeds als foutmelding: The ATI controlpanel failed to initialize because no ATI drive is installed, or ATI driver is not working properly. The ATI control panel will now exit. terwijl ik dus alles heb gedaan wat jullie zeiden en een schone start.
  • Wat voor Radeon 9700 heb je? vreemd dat de drivers het niet goed doen. je hebt wel eerst goed de nVidia drivers voor je ti 4200 verwijderd? Probeer eens de drivers die bij je videokaart zijn geleverd, kijken of deze wel willen werken.
  • ik heb een hele schone win instalatie gedaan en daarna de cd die er bij zat geinstaleerd en toen deed hij precies het zelfde mijn vorige bericht had ik al mijn nieuwe win instalatie. het een een club 3d 9700 128 MB
  • Tijdens het instaleren van de drivers zelf geeft hij geen fout? Instaleer eens de drivers zonder control panel. vervolgens draai je een 3dmark 2001se. wat voor fout geeft hij dan? ps. DirectX 9.0a geinstaleerd?
  • geen fout tijdens het instaleren van de cd die er bij zat. ik heb directX 9.0a al geinstaleerd. ik ben nu ff bij mijn vriendin dus ik kan heel ff niet benchen. zou hij dan een een fout moeten geven? heb je dit probleem wel vaker gehoord?
  • Heb je het control-panel perse nodig dan? Ik heb een ATI Radeon 9000 Mobility en de GNU/Linux drivers hebben ook een control-panel maar ik heb dat ding nog nooit gebruikt. Bij de GNU/Linux zit er ook een tooltje bij om de checken of de zaak werkt. Het heeft fglrxinfo dacht ik, misschien bestaat deze onder Windows ook?
  • ik weet niet maar in de faq staat dat je die ook moet instaleren. en ik mag toch wel verwachhten als ik iets koopt dat het dan ook doet? maar ik ga het straks dus ff proberen dus zonder control panel. nog bedankt marcel :wink:
  • zonder control panel kan je volgens mij FSAA en AA niet instellen, en dat is natuurlijk wel een beetje zonde voor een radeon 9700 :roll:
  • ja maar kan dat niet met rivatuner dan? want ik had eerst een ti4200 en daar deed ik dus ook de instellingen mee regelen.
  • ik heb rage3d en daar kan het inderdaad ook mee, maar als dit het probleem oplost is dat mooi
  • helaas het probleem is er niet mee opgelost. ik heb nu nog steeds het zelfde bij mijn hardware dat ik er 2 heb en 1 met een uitroepteken. ik heb natuurlijk nu die foutmelding niet meer van control panel
  • ik heb nu deze foutmelding gevonden ook ergens Invoer-/uitvoerbereik 03B0 - 03BB wordt gebruikt door: VIA CPU to AGP Controller Invoer-/uitvoerbereik 03C0 - 03DF wordt gebruikt door: VIA CPU to AGP Controller Geheugenbereik 000A0000 - 000BFFFF wordt gebruikt door: VIA CPU to AGP Controller dus ik denk een conflict met VIA 4in1 maar ik heb dus wel de nieuwste drivers er voor
  • in het apperaatbeheer kan je dus kijken bij systeem apperaten en daat zie ik dus precies staan waar die VGAsave(beeldscherm eigenschappen--> geavanceerd--> adapter --> eigenschappen(wat dat is weet ik niet)) zijn probleem mee heeft. en volgens die via cpu naar agp heeft het geen problemen. ik vind dit echt heel vreemd.
  • ik heb ook nog een foutmelding gevonden en die luidt als volgd: Broninstellingen: Dit apparaat kan niet genoeg vrije bronnen vinden om te gebruiken. Als u dit apperaat wilt gebruiken, dient u een van de andere apparaten van dit systeem uit te schakelen. ik weet het dus echt helemaal niet meer :cry:
  • Ik heb vandaag een radeon 9700 gekocht. hiervoor had ik een ti4200. ik heb eerst alles van die videokaart geuninstalled en daarna mijn computer afgesloten. de oude kaart er uit en de nieuwe er in. tot hier geen probleem. ik had van te voren al de nieuwste drivers gedowned en de ati controlpanel. drivers en controlpanel zijn gevonden in de FAQ van videokaarten en monitoren. als ik mijn computer dan opnieuw opstart na dat ik alles heb geinstaleerd krijg ik een foutmelding dat de drivers niet gevonden zijn en dat controlpanel afsluit. ik heb het al op elke denkbare manier geinstaleerd zoals: - eerst drivers dan controlpanel en dan op nieuw starten - eerst drivers dan opnieuw opstarten en dan controlpanel en dan weer opnieu opstarten en ook beide volgordes met eerst controlpanel en dan drivers gedaan. niets werkt maar als ik dus kijk bij apperaatbeheer zie ik dat hij een radeon 9500PRO/9700 ziet en hij ziet een 9500PRO/9700 secondary. ik heb al geprobeerd om 1 van de apperaten uit te schakelen maar dat helpt dus niets. verwijderen van 1 ook niet want hij komt net zo hard terug. als ik dan bij sostware kijk en dan op de drivers klik en ik klik op verwijderen dan zie ik kan kiezen uit 2 dingen die ik kan verwijderen namelijk een PCI versie en een AGP. ik heb helemaal niets in mijn PCI zitten. ik heb hier dus ook geprobeerd om 1 er van te verwijderen maar dat helpt dus ook niet. als ik alles uninstal kwa drivers en dan windows opnieuw opstart dan herkend hij 2 videoapperaten. een gewone en een vga compatible. help ik weet echt niet meer wat ik kan doen. ik draai onder windows eXtra Problemen

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.