Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Geforce 4 MX probleem

Anoniem
MGSpecial
32 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een Geforce 4 mx 440 64 mb, werkte allemaal prima, totdat het zomer werd.
  Als ik een spel speel wat veel van je videokaart vraagt, ik heb het dan over Age of Mythology op de hoogste resolutie. als ik dat een tijdje speel dat heb ik dat het geluid blijft doorgaan maar mijn beeld opeens wegvalt en niet meer terugkomt, ik kan ook niet meer terug naar windows of iets anders, ik kan alleen nog maar restarten, dan doet hij het gewoon weer.
  Ik heb geen fan in mijn computer maar ik heb er een grote normale ventialator op gezet omdat ik denk dat mijn videokaart te warm wordt, maar ik heb nog steeds hetzelfde probleem, weten jullie iets met dit probleem?

  DNA4U
 • Dat dit probleem zich voordoet sinds het zomer is, wat het trouwens nog niet is, kan toeval zijn, maar misschien heeft de hogere temperatuur er toch iets mee te maken. Hetzij direct, doordat pc-onderdelen te heet worden, hetzij indirect, doordat de temperatuur invloed heeft op de fysische eigenschappen van je systeem en misschien een ander probleem in je systeem aan het licht brengt. Ahum 8)

  Hoeveel watt is de voeding in je systeem? Als dit namelijk te laag is kan de temperatuur net de doorslag geven.

  Heb je voordat dit begon, mischien iets veranderd aan je systeem?
 • ik vermoede zelf eigenlijk ook al dat het de warmte zou zijn, ik heb helemaal niks aan mijn systeem veranderd
 • HOEVEEL WATT IS DE VOEDING VAN JE SYSTEEM?
 • [quote:6ea025f153="Kw3Ls"]Hoeveel watt is de voeding in je systeem? Als dit namelijk te laag is kan de temperatuur net de doorslag geven. [/quote:6ea025f153]dit volg ik niet meer helemaal :-? . wat heeft het aantal watt te maken met de temperatuur?
  weet je wat je case temp is, kan je vinden in de bios
 • dat vraa gik me ook af, wat heeft het aantal watt ermee te maken, dat zal toch wel goed zijn, hij werkt al de hele herfst, winter en lente dus dat kan het niet zijn, veder mijn case temp ligt meestal tussen de 40 en 43 graden, cpu temp is tussen de 43 en de 46
 • Klinkt toch als een temperatuur probleem.
  40 a 43 graden is behoorlijk warm voor een case (die van mij is 30 graden).
  Plaatst anders eens een extra case fan en verbeter je air-flow.

  ps. 21-juni is het pas zomer hoor ;)
 • :P juist. weet dan iemand een goede fan voor mij, die niet al te duur is, rond de 10 euro? :P :oops:
 • gewoon een doorsnee fan:

  http://www.tweakers.net/pricewatch/cat/55

  zit je nog wel met verzend kosten :)

  verder heb ik hier nog een stapel 80x80mm fan's liggen van coolermaster.
  mag je zo op komen halen voor een leuk bedrag. (3 Euro p.s) ? :)
 • Kijk die Rode draak toch weer eens vriendelijk zijn. Met een voltmod kan je ze wel wat stiller maken (7volt)

  Ps: RD, hoeveel fans heb je er dan wel niet inzitten? Zeker 4 (2 in, 2 out? Of ben je ook hooked aan de WC?
 • Ik heb thuis 3 a 4 coolermaster 80x80mm fans liggen, die had ik voorheen in me case zitten.

  ik heb nu 3x papst 80x80mm in me case zitten. (zie systeem specs in onderschrift)
  1 intake
  1 outake
  1 recht boven me videokaart.

  verder een 80x80mm Antec blue led fan op me SLK-800 CPU heatsink.

  Mijn pc is behoorlijk stil nu, WC is nog stiller maar dat heb ik nog niet, misschien iets voor de toekomst.

  maar goed, om niet te ver af te dwalen. een 80mm fan voor DNA4U kan een hoop helpen vermoed ik.
 • [quote:cfbe0ae993="DNA4U"]dat vraa gik me ook af, wat heeft het aantal watt ermee te maken, dat zal toch wel goed zijn, hij werkt al de hele herfst, winter en lente dus dat kan het niet zijn, veder mijn case temp ligt meestal tussen de 40 en 43 graden, cpu temp is tussen de 43 en de 46[/quote:cfbe0ae993]

  Toch zou ik nog steeds graag willen weten hoeveel watt de voeding is, al is het alleen maar om uit te sluiten dat daar de oorzaak van het probleem ligt. Maar schijnbaar is dit een moeilijke vraag. Te laag vermogen kan zorgen voor uitvallende componenten.

  Omdat je systeem de afgelopen maanden wel goed werkte, zeg je: 'dus dat kan het niet zijn'. Dit is een te snelle conclusie. Om er achter te komen wat de oorzaak van een probleem is, helpt het om mogelijke oorzaken uit te sluiten, maar dit moet wel gefundeerd gebeuren.
 • ok, mijn voeding is:
  Stroomvoorziening:

  Aantal stroomvoorzieningen: 1
  Vermogen: 300
  Stroom: 110/230 Volt
 • En dat is voor zo'n systeem niet echt een probleem lijkt me. En als je nu probeert een 350Watt aan te smeren, dan zul je toch met goede argumenten moeten komen.

  BTW: dit is niet boos bedoeld ofzo, maar als zijn casetemp. al ongeveer 40 Graden, dan is dit duidelijk het probleem, want ik had daar vroeger ook wel eens last van. Toen heb ik gewoon een gat in mijn kast geboord(er pastte namelijk geen 80x80mm koelers in) en hij deed het weer als een zonnetje.
 • Okee, 300 watt dus :)

  Dat zou genoeg moeten zijn.

  [quote:2b965240e0="DNA4U"]Ik heb geen fan in mijn computer maar ik heb er een grote normale ventialator op gezet omdat ik denk dat mijn videokaart te warm wordt, maar ik heb nog steeds hetzelfde probleem[/quote:2b965240e0]

  Had je de systeemkast open toen je die ventilator er op richtte?
  Zonee, doe dat dan. Zoja, dan zou je toch verwachten dat dat voor flinke verkoeling zou zorgen. Heeft het veel effect op de temperatuur van CPU en case? Kun je me de temperatuur voor en na gebruilk van die ventilator geven? (De computer moet eerst een tijdje hebben gedraaid voor je de temperatuur meet, maar dat wist je wel.)
  8)
 • bij mij geeft hij aan dat hij 38 graden is, terwijl de zijkant eraf ligt :roll: , als hij gewoon dicht is wordt die van mij zo 45 graden. hij wordt dan ook wel heet, processor bijvoorbeeld, die wordt 65 graden als de zijkant erop zit. nu is hij zo'n 55. daarom heb ik ook een nieuwe kast besteld.
  dus temp probleem, ik weet het niet hoor
 • Is het eigenlijk een passief of actief gekoelde Mx 440 ?

  Als het een actieve is dan zou toch eigenlijk een case temp van 43 graden geen probleem moeten zijn. Een passief gekoelde is wat anders, maar dan is het toch vreemd dat als hij er een ventilator op richt hij nogsteeds hapert (tenzij hij er dan de zijkant niet vanaf haalt natuurlijk).

  Ik heb niet echt veel verstand van voedingen, maar zou het geen +5V of +12V lijn kunnen zijn die wegzakt als de pc aan het werk word gezet.
 • [quote:0283971d33="zjarl"]bij mij geeft hij aan dat hij 38 graden is, terwijl de zijkant eraf ligt :roll: , als hij gewoon dicht is wordt die van mij zo 45 graden. hij wordt dan ook wel heet, processor bijvoorbeeld, die wordt 65 graden als de zijkant erop zit. nu is hij zo'n 55. daarom heb ik ook een nieuwe kast besteld.
  dus temp probleem, ik weet het niet hoor[/quote:0283971d33]

  Ik twijfel daar ook aan, vooral als hij de ventilator op een kast richt met de zijkant eraf, maar dat weet ik niet.

  Trouwens, zjarl, jouw CPU wordt inderdaad vrij heet. Heb je een goede ventilator en zit ie goed op de CPU? Of heb je hem overgeclocked? 45 graden in de kast is natuurlijk lekker warm, dus misschien ligt het echt alleen aan de kast dat de CPU zo heet wordt.

  Mijn MoBo temp. is nu 33 graden en CPU temp. blijft onder 45 graden na draaien 3DMark2001. Kamertemp. is 26 graden.
 • [quote:bbc8cd1778="Kw3Ls"]Trouwens, zjarl, jouw CPU wordt inderdaad vrij heet. Heb je een goede ventilator en zit ie goed op de CPU? Of heb je hem overgeclocked? Mijn MoBo temp. is nu 33 graden en CPU temp. blijft onder 45 graden na draaien 3DMark2001. Kamertemp. is 26 graden.[/quote:bbc8cd1778]geen zorgen hoor, ik heb gisteren alles besteld kast+voeding+case fans en nieuwe proc koeler.

  zou idd wel een beetje stom van hem zijn, als hij een ventilator erop heeft gericht, terwijl de zijkant er gewoon opzit (ik hoop dat ik nou niet iets fouts heb gezegt :oops: , ik wil namelijk geen ruzie :P )
 • Toch vermoed ik wel zoiets. Een mx 440 word zowizo al niet erg warm, dus ook bij 43 graden moet een fannetje het toch makkelijk aankunnen. Misschien dat alleen een passief blokje er dan moeite mee heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.