Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

draadloos lifetec en signaal van computer naar tv.

Anoniem
sub0
15 antwoorden
 • Okee ik FAQ gelezen! Mijn' probleem' stond er niet bij. Ik heb een 3D prophet 8500 LE met SVHS aansluiting.

  Met een verloop aangesloten op de zender van de life tec unit, ook het geluid doorgelust.

  De ontvanger van de life tec staat bij de Tv. Rechtstreeks via scart op de tv aangesloten via een verloop stekker zoals beschreven in de FAQ.

  Probleem: op het AV kanaal van de tv krijg ik wel geluid maar een egaal kleurenscherm, er komt dus wel een videosignaal aan maar………

  Iemand hier ervaring mee?

  Hans.
 • Weet je misschien of je tv overweg kan met een S-VHS signaal?
  Heb je daarnaast ook gecheckt of alle instellingen voor het signaal goed zijn, heb je Pal-B geselecteerd?

  Ik neem aan dat de zender in orde is, want je ontvangt geluid e.d.. Je kunt natuurlijk ook ff proberen de computer rechtstreeks aan te sluiten op de tv, dus zonder tussenkomst van de zender. Je weet voor de rest dat je eerst je tv aan moet zetten op het videokanaal en daarna pas de computer?

  suc6
 • Goh wist ik niet eerst Tv aanzetten. Proberen we.Maarre mijn Tv heeft een euroscartaansluiting, in de handleiding van de Tv vind ik niets over SVHS signaal.

  Kan ik daar nog omheen, dus dat SVHS signaal conveteren ofzo?

  Ik dacht eerst sluit de ontvanger aan op mijn video, echter de grafische kaart is zo gemaakt(vanwege patenten?) dat dat niet gaat, dus ik zit vast aan die Tv.

  Hans.
 • volgens mij kun je dat signaal wel converteren, daar bestaan instrumenten voor, die gaan van svhs naar scart. Kijk eens in de videokaarten FAQ bij het gedeelte tv-out. Het tweede plaatje dat je daar ziet is zo'n instrument om svhs naar scart om te zetten, geloof ik. Ik heb zelf geen ervaring met svhs, maar ik geloof dat het zo moet, als ik de tekst in de FAQ lees.
 • Eerst tv aanzetten en dan Pc, levert bij het opstarten in z/w de opstartprocedure van windows(logo en allerlei tekstregels)daarna krijg ik een egale kleur van de door mij ingestelde desktop zonder pictogrammen.

  Hierop is vervolgens niets te zien, maar er is wel geluid te horen.

  Hans.
 • dit is typisch een geval van een tv die geen svhs signaal ondersteunt; er verschijnt zwart/wit beeld en later verdwijnt het beeld zelfs.

  # Zit er op de videokaart geen composiet uitgang (een ronde gele aansluiting)?
  # Volgens mij moet je met het instrument dat ik je in mijn vorige post wees mogelijk zijn om het signaal om te zetten. Die stekkertjes zijn ieg te koop bij de meeste electronica zaken.
 • Bij mijn gekloonde beeldscherm staat: Tv en dan composiet. En mijn grafische kaart heeft alleen een SVHS aansluiting, die sluit ik met een verloopkabeltje aan op een tulp plug.

  Maar gaat het dus fout bij Tv en composiet moet ik daar iets anders instellen?

  Hans.
 • volgens mij heeft het voor de rest niks met instellingen te maken, het probleem is gewoon dat jouw tv niet met SHVS overweg kan, ik heb dat probleem zelf een keer gehad met een videokaart, toen had ik zwart wit beeld. Je zult dus het signaal om moeten zetten naar een signaal waar je tv wel mee overweg kan.
 • Dat kabeltje is dus een verloop van SVHS naar composiet! Dus bij de ontvanger gaat dan een composietsignaal naar binnen , dat wordt dan op de scart van de Tv gezet.

  en nu?

  Hans.
 • wat voor stekker zit er aan de ontvanger, een scart stekker of een aantal tulip stekkers?
 • In de ontvanger gaan drie tulpstekkers, twee voor het geluid en 1 voor het videosignaal. De andere kant (ook drie tulpstekkers) gaan in en verloopstukje met aan de achterkant een scartaansluiting(mannetje, slechts vijf pinnen doorverbonden), hiermee wordt de verbinding met de scart van de Tv gemaakt.

  Hans.
 • Opgelost! De oplosssing bleek te zitten in het feit dat ik een DVD op de PC moest slepen naar de gekloonde monitor!

  Alleen DivX films geven wel beeld op de Pc maar niet op de Tv!

  Hans.
 • check ff deze guide uit:

  http://slashhead.homestead.com/files/TV/Radeon_7500.htm

  Als je het op deze manier instelt moet je als het goed is alle films op je tv kunnen zien (bij mij werkt het in elk geval op deze manier).

  suc6!
 • Ik neem aan dat ze bedoelen dat je de originele ati DVD software nodig hebt!

  Maar heb je een specifieke DivX speler nodig of maakt dat niet uit?

  Hans.
 • naar mijn weten maakt het niet uit welke Divx player je gebruikt. Ik gebruik zelf de officiële divx player, die te downloaden is op www.divx.com. Ik heb echter ook met andere divx players gewerkt, en die werkten ook goed.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.