Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Clone functie bij gebruik 2 beeldschermen RADEON 9700PRO

Anoniem
cHiLlaH
7 antwoorden
 • Beste forum gebruikers,

  Ik heb de faq doorgelezen helaas wordt daar geen antwoord gegeven op mijn vraag.

  Ik gebruik de Gigabyte Maya 2 Radeon 9700PRO kaart. Heb hier via een dvi-vga dongle (meegeleverd) mijn tweede beeldscherm op aangesloten.

  Opzich werkt dit prima na wat geklooi met instellingen gebruik ik mijn ene beeldscherm nu als een soort interactieve jukebox en mn andere scherm voor de gewone dingen. Als ik met mn muis door de linker rand van mijn beelscherm ga kom ik op het andere scherm dit werkt dus prima.

  Nu echter het probleem. Ik zou graag de clone functie aan het werk krijgen (op beide beeldschermen hetzelfde zien) Als ik de how to get started quide van ATI gebruik staat hier dat ik naar beelscherm/instellingen/geavenceerd/displays moet gaan en hier de clone functie aan moet vinken. Dat betreffende hokje is hier echter niet te vinden. Kan hier wel het primeaire en het secundaire scherm selecteren maar niet de clone functie activeren. Heb alle tabbladen nagelopen maar mijn oog is hier helaas niet op gevallen.

  Zou iemand mij een schop in de goede richting kunnen geven?

  Mijn dank is groot

  M.Vr.Gr

  Joost
 • Ik heb niet helemaal goed begrepen wat je bedoelt met "dat betreffende hokje is niet te vinden" maar als het goed is dan moet je bij beelscherm/instellingen/geavanceerd/weergave toch gewoon het tweede plaatje uit slasheads guide krijgen en bij primaire monintor linksboven dat blauwe vlakje aanklikken waar twee overlappende vierkantjes in staan en bij je secundaire monitor rechtsboven op dat blauwe vlakje met een rondje met een stip erin…dan zou het moeten werken…óf is dat nu juist datgene wat niet werkt toen je "Kan hier wel het primeaire en het secundaire scherm selecteren maar niet de clone functie activeren" schreef?
 • Precies!

  Ipv die tekentjes heb ik een 1 en een 2tje staan (primeaire en secundaire tekens)

  Grtz
 • dus als ik op 1 danwel 2 druk dan verwisselen de schermen. Het beeld wat ik op bijvoorbeeld mijn linker scherm heb gaat naar mn rechter en andersom…

  Raar :S

  [EDIT] Ik kan ook geen schema's maken… (zoals bijvoorbeeld in de faq van slashead) [/EDIT]
 • Kun je geen screendump maken? Ik zou echt niet weten waar 't aan ligt…met een tv + monitor gaat het prima die clone-functie…ik heb helaas geen 2e monitor om mijn kamer; alle afdankertjes liggen bij mijn ouders dus ik kan het niet proberen…. :)
 • screendumb is geen probleem heb alleen geen ruimte om hem ook online te knallen…
 • Nou, op rage3d kon ik zo 1,2,3 niet de oplossing vinden…wel wordt er vaak genoeg over dual-monitor setup gepost dan wel geklaagd…misschien is het handig om eens door dat forum te zoeken en evt. te posten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.