Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

TV-OUT FAQ gelezen

Anoniem
wilco_oranje
12 antwoorden
 • ik heb zwart-wit beeld maar bij mij is het probleem ik heb gewoon s-vhs kabel in de kaart zitten maar aan de voorkant van mijn tv zit alleen maar s-vhs, dus ik dacht koop ik een scart(soort van hub) waar ik dus alle stekkers kan inpluggen. met mijn GF4 TI4200 ging dat goed want dan gaf ik gewoon aan dat hij composietbeeld moest leveren(omdat ik die ingang eigenlijk gebruik en had ik mooi kleuren schermpie maar ik kan dus niet vinden waar ik dat moet instellen.
  ik heb al wel ergens gezien dat ze daar mee iets kunnen instellen maar omdat ik gewoon s-vhs kabel gebruik geeft hij die instelleing blijkbaar niet weer.

  ik weet dus nu niet hoe ik kan instellen zodat hij gewoon composiet signal door die kabel heen stuurt zodat ik weer mooie kleurtjes heb.
 • Ik vind je verhaal verre van duidelijk: Je hebt een Radeon 9700 met S-VHS uitgang, je hebt een S-VHS kabel en je hebt een S-VHS ingang op je TV -> Lijkt me toch niet zo moeilijk om die 3 te combineren met een prachtig kleurenbeeld op je TV tot gevolg?

  Maar om op je laatste vraag een antwoord te geven. Alle relevante instellingen zijn te vinden bij: Configuratiescherm/beeldschermeigenschappen/geavanceerd/weergaves (of engelse equivalenten). In dat scherm staat linksonderin een TV'tje waar je kunt klikken op de balk waar TV op staat voor verdere opties. Succes! 8)
 • sorry voor de onduidelijke post :oops:

  maar ik wil hem dus niet op mijn s-vhs aansluiting aansluiten omdat deze aan de voorkant zit.
  bij mijn oude kaart kon ik selecteren met tv-tool welke kabelingang ik gebruikte op mijn tv.

  Alle relevante instellingen zijn te vinden bij: Configuratiescherm/beeldschermeigenschappen/geavanceerd/weergaves

  daar heb ik al lopen zoeken maar geen optie om composiet aan te klikken
 • ik weet niet ho het bijjou kaart zit, maar de tv-out bij mijn kaart lijkt erg op s-video, maar er zitten meer pinnetjes. je hebt als het goed is dan een klein verloopstukje erbij gekregen om er een gewone tulpstekker op aan te sluiten.
  wat ook kan helpen als je de s-video via scart wilt zien is op je televisie de s-video voor het kanaal waarop je hem wilt kijken om daar ook s-video te activeren anders krijg je inderdaad gewoon zwart-wit beeld.

  ps je kunt beter werken met s-video, bij composite is het beeld veel onrustiger
 • ik werk ook wel met s-vhs maar ik gebruik een scart adaptor aan de achterkant van mijn tv.
  dus hij denkt dat hij beeld moet versturen via s-vhs want die zit er ook in aan de achterkant v.d. kaart maar ik mijn tv gaat hij er in al zijnde een composiet kabel(wegens s-vhs adaptor)
 • kan echt niemand mijn helpen?
  kan ik ook gewoon tvtool gebruiken met een ati kaart?
 • Schoenie heeft gelijk. Op de Radeon zit geen svhs uitgang maar een eigen bedenksel. De pin layout is anders. Ook is het niet mogelijk met de ati driver/control panel het signaal tussen svhs/composiet te switchen (en onnodig).

  Zoals gezegd moet je de meegeleverde adapterkabel gebruiken die "svhs" omzet naar composiet en vanaf daar een kabeltje spannen naar de composiet op de scartverloop. Herkent je pc daarna geen tv, dan heb moet het signaal van de scart kabel omgedraaid worden. Dit doe je met de schakelaar op de scart verloop of anders ruil je het ding om bij de winkel.

  Ik had het probleem ook met een 9700 en een 9500pro.

  (bij een dell systeem van €2100 werd de adapterkabel niet meegeleverd :x )
 • Maar ik gebruik gewoon s-vhs hoe kan dit dan???
 • Als je hem aan de voorzijde aansluit op de SVHS aansluiting van je pc ipv via je scart aan de achterzijde krijg je dan wel kleuren beeld?

  Ik denk namelijk eerder dat het aan je tv ligt dan aan je videokaart.
 • ik heb namelijk met mijn ti 4200 altijd al wel kleur gehad maar dan moets ik door de svhs kabel wel een composiet signaal laten gaan. dat heb ik mbv tvtool gedaan door composiet te selecteren ipv svhs(omdat ik niet die ingang gebruik op mijn tv maar eigenlijk een composiet ingang.

  kan ik tvtool gewoon gebruiken?
 • heeft het er ook niet mee te maken of de kabel pal of ntsc doorgeeft?? dat is wel zo bij mijn 3d kaart, daar moest ik het soort signaal veranderen voordat het goed was
 • [quote:1d09f2cf4f="wilco_oranje"]ik heb namelijk met mijn ti 4200 altijd al wel kleur gehad maar dan moets ik door de svhs kabel wel een composiet signaal laten gaan. dat heb ik mbv tvtool gedaan door composiet te selecteren ipv svhs(omdat ik niet die ingang gebruik op mijn tv maar eigenlijk een composiet ingang.

  kan ik tvtool gewoon gebruiken?[/quote:1d09f2cf4f]

  Je tv ondersteund volgens mij geen SVHS daarom heb je zwart/wit beeld.

  je kan gewoon TV-tool gebruiken.

  probeer eens met een SVHS naar Composite kabel je videokaart aan te sluiten op je tv

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.