Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

slecht beeld met radeon 9500(np)

Anoniem
diniz
15 antwoorden
 • ik heb gisteren eindelijk mijn radeon 9500 kunnen installeren, maar toen ik de computer aan zette kreeg ik heel raar beeld.
  in het beeld zitten allemaal van die hele dunne streepjes die zowel horizontaal als verticaal lopen en daarachter zit dan het gewone beeld.
  ik dacht eerst dat het aan de monitor ligt maar toen ik de oude kaart er weer in zette was het beeld weer normaal. toen dacht ik dat de voeding te zwak zou zijn(heb maar 250), maar ik heb toen een aantal kaarten eruit gehaald en alleen de 1e hd er nog in laten zitten en een aparte voeding gebruikt om de videokaart van stroom te voorzien, maar nog steeds kreeg ik geen goed beeld.

  Is dit toch een voeding probleem of is de kaart gewoon kapot? :( :( :( :( :(
 • Probeer iig de laatste drivers van ATI en niet de op de bijgeleverde cd, wat je ook zou kunnen proberen is de kaart dmv de bijgeleverde adapter aan te sluiten op de DVI uitgang van de kaart.
  Kijk ook eens naar de ingestelde refreshrate.
  Lees ook de FAQ van RD: heel leerzaam :wink:
 • had ik erbij moeten zeggen :oops:
  maar het beeld is al slecht als je de computer opstart, dus als je nog het scherm met de geheugentest enz. ziet dan heb ik dat rare beeld al dus dat zal denk ik niet aan de drivers liggen
 • Geef eens wat meer info over je configuratie, mogelijk een comptabiliteitsprobleem?
 • Heb je niet toevallig die softmod gedaan? Van radeon 9500 naar 9700? Je schetst namelijk het fenomeen checkers. (Schaakbord effect) In de faq staat geloof ik een plaatje hoe dat eruit ziet. (Stukkie van Turbulence) Zijn een aantal dingen die je kunt doen, begin eerst hiermee:

  1. Terugklokken dmv de Rivatuner
  2. Meer voltage op de kaart

  Lukt het dan nog niet dan moet je het geadvanceerder aanpakken.
  PSU lijkt me niet, die zou dan voor instabiliteit gaan zorgen en hangers…

  edit: Ik zie je volgende bericht: Dikke strepen over het beeld met opstarten en in windows komt wel door een zwakke voeding…
 • het probleem deed zich voor meteen nadat ik de kaart erin had gezet en ik e compu ging opstarten.

  ik heb een moederbord van elitegroup met een via kt133 chipset
  duron 1200Mhz processor
  256mb
  soundblaster live geluidskaart
  pinaccle pctv tckaart
  scsi-kaart
  lan
  60 gb hd
  plexwriter 16-10-32
  sony dvd-rom

  hem hem nog niet geprobeerd te modden
 • Zo te lezen is het probleem direct " out-of-the-box " ontstaan.
  Probeer eens of het probleem zich ook voordoet in een andere pc.
 • ik heb hem net in een ander systeem gestopt en ook daar vertoont hij dezelfde kuren ik denk dat de ramdac het niet 100% goed doet, zou dat kunnen?
 • hier effe 2 foto's die ik gemaakt heb met een camera:

  [img:01bc054324]http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=177371[/img:01bc054324]
  [img:01bc054324]http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=177376[/img:01bc054324]

  zoals je ziet zijn het geen checkers of andere verschijnselen van overklokken.
 • Kaart kan kapot zijn of niet compatible met je mobo; er kunnen altijd problemen zijn met oudere types; wat voor mobo heb je?
  ECS heb ik gezien maar welk type?
 • Ik heb dit ook gehad met een 9500. Ik had er een verkeerde bios op geflashed. Ik had er eentje voor 3ns geheugen op gezet en moest er eentje voor 3,3ns hebben. Heb jij toevallig niet je bios geflashed? :wink:
 • zoals al eerder gezegd, de kaart is rechtstreeks vanuit de doos in de computer gezet geen mods ook niet overgklokt of iets dergelijks.

  het gaat om een club-3d radeon 9500(np) 128mb

  verder denk ik niet dat het aan het moederbord ligt want ik heb hem ook bij een vriend geprobeerd en die heeft een asus a7v8x en die heeft de zelfde verschijnselen
 • heb dit bij mezelf ook eens gehad…

  maar toen zat het power stekkertje er niet goed in, normaal hoort ie het dan niet te doen, maar ik had toen ook gewoon wel beeld.

  controleer nog eens goed of de kabel er wel goed inzit…
 • lijkt me stug turbulence, want als ik het stekkertje voor extra stroom niet op de voeding heb aangesloten dan geeft hij bij het opstarten aan dat de extra voedingsconnector niet is aangesloten en dan weigert hij bij mij op te starten en ook bij een vriend van mij zat die beveiliging op zijn kaart.

  maar ook dat is dus niet het probleem, ik denk dat het mogelijk een verkeerde bios kan zijn of dat het voltage te hoog/laag is
 • Bij een verkeerde bios krijg je inderdaad ook een dergelijk beeld, dit komt door de verkeerde timings voor het videogeheugen.

  of de bios nu verkeerd is of de kaart defect maakt niet veel uit, [b:2057d3ccec]terug met die kaart naar je leverancier[/b:2057d3ccec], als je dit met 2 pc's al hebt dan lijkt me dat het aan de kaart ligt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.