Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

welke videokaart

Anoniem
None
12 antwoorden
 • hallo
  ik had een vraagje over welke videokaart ik nou het best kan nemen want ik zit nog een beetje te twijfelen want ik zie een geforce fx staan en een ati radeon 9500 en een ati radeon 9600 pro en een geforce fx 5600 maar welke van deze kaarten is nou echt de beste en is er onderling nou erg veel verschil? weten jullie anders nog een mooie videokaart voor niet al te veel geld (zo'n 150 euro)
  alvast bedankt
  groeten christiaan
 • niet teveel topics openen he :-? deze vraag had je best ook in die andere kunnen stellen. :roll:
  nou jah.
  die FX is echt helemaal niks (naar mijn mening dan) ik zal voor de radeon 9500 gaan, welk merk je neemt, maakt niet uit.
  de 9600 is langzamer en mist een aantal dingen die de 9500 wel heeft :P
  maar ja of hij in jouw celeron 400 past :wink:
 • ja ik zal idd voortaan voorzichtig zijn met de topics :D maar het is niet voor de celeron 400 mhz want die is voor een kennis van me en die wou hem een beetje sneller maken. ik heb zelf een amd xp 1800 + met 384 mb ram dus daar moet ie wel in kunnen. maar ik weet niet is ie wel veel sneller dan wat (geforce 2 ti 64 mb) ik er nu in heb zitten? en ik heb nog een leuke ati radeon 9200 gezien met 256 mb maakt dit nou erg veel uit(het verschil tussen 128 en 256)? en is dat een goeie? maar de radeon is wel goed maar dat is best raar want waarom maken ze dan de 9600 pro zo veel duurder? maar in iedergeval bedankt voor de ractie.
  groeten christiaan
 • Ik dnek wel dat het een aanmerkelijke versnelling geeft. Ik zou ook voor een 128 mb versie van een 9500 eventueel zou ik nog een pro nemen als die nog in je buget past
 • dan moet je zker voor die radeon 9500 gaan, en een 256 mb radeon 9200??????? ik geloof er niks van, dat is waarschijnelijk een foutje. maar de 9200 zal ik niet nemen, want een 9500 is veel beter voor de prijs.
  waarom die 9600 duurder is? dat weet ik zelf eigelijk ook niet, maar de 9500 scored meestal nog beter. misschien omdat die 9600 nog niet zo oud is of eigelijk net nieuw
 • ok bedankt dus de 9500 (pro) is de beste. ok dan. maar over de 9200 bij myom (is eht een goed winkel?) verkopen ze hem met drie verschilende versies

  http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=45250&productType=1&sectionID=102

  maar dan ga ik voor de 9500 hartstikke bedankt.
  groeten christiaan
 • Mensen, er kan wel 256mb op een kaart zitten, maar als de kaart zelf niet snel genoeg is heb je geen moer aan die 256 mb !!

  Net ald die FX 5600 met 256mb, waardeloos (en wel meer dan 200 euro voor vragen :evil: ) Heel vaak is het nog zeer traag geheugen ook wat er op zit (400 mhz)
 • [quote:f62f144d9f="het orakel"]ok bedankt dus de 9500 (pro) is de beste. ok dan. maar over de 9200 bij myom (is eht een goed winkel?) verkopen ze hem met drie verschilende versies

  http://silverapp1.mycom.nl/MyCom/Store/productdetailedinfo.do?productID=45250&productType=1§ionID=102

  maar dan ga ik voor de 9500 hartstikke bedankt.
  groeten christiaan[/quote:f62f144d9f]

  Wacht! Koop in geen geval bij Mycom, deze gasten zijn vaak veel en veel te duur! Kijk liever op http://www.tweakers.net/pricewatch voor de laagste prijzen.
 • Wacht! Koop in geen geval bij Mycom, deze gasten zijn vaak veel en veel te duur! Kijk liever op http://www.tweakers.net/pricewatch voor de laagste prijzen.

  dus je moet gewoon naar tweakers gaan en daar even op de pricewatch kijken? en als je hem goed vind dan bestel je hem gewoon? heeft iemand ervaring met een bestelling op afstand? en welk merk, waar de ati chip op zit, moet ik dan hebben? alvast bedankt
  groeten christiaan
 • In principe zijn alle merken even goed, alleen de software bundel die erbij zit verschilt vaak. Persoonlijk zou ik gewoon gaan voor de goedkoopste met de 9500 chip.

  Over het bestellen via internet. Als je een kaart in de tweakers pricewatch aanklikt dan zie je de winkels staan die hem verkopen en tegen welke prijs. Naast bijna alle winkels staat een handje, met de duim omhoog, omlaag of plat. Als je daarop klikt kom je in een pagina waarin andere mensen die er ooit wat gekocht hebben hun mening hebben gegeven. Vaak kun je daaruit opmaken hoe betrouwbaar een winkel is. Persoonlijk heb ik nog nooit meegemaakt dat het echt mis is gegaan, soms iets vertraging maarja dat kan gebeuren. Ik bestel altijd onder rembours (of hoe je dat ook moge schrijven) dan betaal je aan de postbode als je pakketje aankomt, dus niet vooraf. (als je niet thuis bent moet je naar het postkantoor toe om daar te betalen)
 • ok dan ga ik daar even kijken bedankt
  groeten christiaan
 • kijk ook eens bij www.maxpert.nl

  die had ook weer de 9500 kaarten met de 9700 PCB ( Zeer goed OC potentieel dus 8) )

  dan heb je voor weinig geld een nog snellere kaart, want deze kunnen met gemak 9700 pro speeds draaien ( check maar eens bij Diniz)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.