Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

3D Mark testen komen steeds lager uit

Anoniem
DarkScribe
12 antwoorden
 • Kort geleden heb ik miojn computer geformatteerd en XP er op gezet. Daarna draaide ik 3D Mark testen en kreeg leuke scores voor mijn systeempje. Nu, een twee weken later, zijn dezelfde scores zo'n 40 % lager, hoe is dit mogelijk en wat kan ik er aan doen?
 • defragmenteren moet denk ik wel helpen
 • [quote:223b177c53="ZoeffdeHaas"]defragmenteren moet denk ik wel helpen[/quote:223b177c53]

  40% is wel een heleboel, defragmentatie zal daar echt niet het probleem van zijn..

  heb je eens een link van de 1e en de mindere test?

  heb je ook andere dingen gedaan nadat je de test had gedraaid?

  draaien er niet teveel programmas mee die misschien veel CPU time vreten??
 • Ik draai een GF4 mx440 op en palomino 2000+ en de score was eerst 5065 in 3D Mark 2001 en nu nog iets van 3368, een afname van 33%. Volgens taakmanager wordt de processor slechts 1 tot 2% gebruikt dus echt veel draait er niet mee. Ik heb gewoon wat spelletjes geinstalleerd, een Ms office en een Visual Basic dus echt vreemde zaken zitten er niet op. En ik heb de disk al gedefragmenteerd, was niet echt nodig maar ik heb het toch gedaan.
 • Al geprobeerd AdAware te installeren en te zoeken op spyware en adware??
 • Heb ik gedaan, hij vond 3 components die uiteraard zijn verwijderd. De benchmark weer gedraaid en krijg 3365 als score, geen verbetering dus.
 • Misschien dat je bepaalde settings in je driver hebt aanstaan, staat Anti-Alaising aan? of Anisothropische filtering?

  Je kan ook proberen je drivers te verwijderen en opnieuw de laatste 44.35 drivers te instaleren of 44.71 (zie FAQ)
 • Die stonden inderdaad aan, nu heb ik ze weer uitgezet en de scores zijn weer fantastisch, zoals ze horen te zijn. Vreemd dat het zo veel uitmaakt in de score.

  Hartstikke bedankt allemaal
 • Beide functies zijn beeldverbeterende funcities die tenkoste van de performance zijn.
  Voor een GeForce 4 MX zijn deze functies niet itteressant, voor een ATI Radeon 9500 en sneller of GeForce FX 5600 en sneller wel.

  gewoon uit laten staan voortaan.
 • Vandaag of morgen komt mijn nieuwe videokaart binnen, een Asus 8440 oftwel een ti4400 met agp 8x. Denk je dat ik hier wel deze settings aan kan zetten?
 • Ik heb in het verleden een leadtek Ti 4400 gehad, ik had altijd Anisothropische filtering (AF) op 4x staan (speelde op 1024x768) en Anti-Aliasing (AA) uit.

  De ti 4400 is anno 2003 een redelijke kaart maar niet krachtig genoeg om alles te spelen met AF en AA. maar zoals ik al aangaf is AF op 4x wel te doen.

  AF zorgt voor scherper beeld. vooral goed te zien bij games met veel diepte, waar je dus ver kan kijken, zoals open lucht locaties in UT 2003.
  De vloeren en wanden zijn op afstand scherper, bijna net zo scherp als dichtbij. als je het uitzet dan word het beeld in de verte waziger dan het beeld dichtbij.
 • FSAA en Aniso zijn zeer zwaar op je kaart trekkende beeldverbeteraars(leuk voor scrabble) :wink:

  aangezien je door die opties de beeldweergave kan verbeteren, moet je qua snelheid ook iets inleveren, vandaar je lagere score..

  edit; hmm, zeker weer te lang zitten nadenken 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.