Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Probleem met Asus A7N8X en GeForce 256 onder Win98SE

8 antwoorden
  • Hoi, Ik heb onlangs een ASUS A7N8X moederbord aangeschaft met een Athlon 2600+ processor als upgrade. Ik krijg echter de GeForce 256 Pro niet aan de praat. Windows98 SE meldt steeds dat er problemen zijn met de primaire beeldschermadapter. Ik heb nieuwe nForce drivers gedownload bij ASUS (versie 1.16) Maar helaas, probleem blijft bestaan. Heeft iemand misschien een idee hoe ik dit probleem kan oplossen? Jan
  • Hé een naamgenoot :) Heb je de originele driver cd nog? Probeer de drivers van deze cd eens te installeren en installeer anders eens oude Detonator drivers (6.x).
  • Marcel, Ik heb de origenele drivers geprobeerd te installeren maar krijg de indruk dat ze niet goed geinstalleerd werden. Setup scherm verscheen wel maar ik zag geen files gekopieerd worden. Kun je me aangeven welke volgorde van installeren ik moet toepassen. Moet eerst Win98SE opnieuw worden geinstalleerd. Welke driverversie kan ik het beste gebruiken? Jan
  • Tis beter om het in het topic te zetten ipv in een PB, dan kan iedereen meedenken en dat is in dit geval nodig. Ik weet namelijk niets van Windows.
  • Het is aan te raden, zeker onder Windows 98/ME, om 'Detonator Destroyer' (of een ander Detonator verwijder dingens) te gebruiken. Zo haal je alles weg, ook de dingen in het register. Probeer vervolgens de drivers nog eens te installeren. Zie ook http://www.guru3d.com . Eigenlijk is dit niet helemaal het goede forum, volgens mij is dit meer een videokaart probleem. Vraag even aan mod om je topic te verplaatsen...
  • voor zover ik weet moet je voor de huidige generatie mobo's een agp-kaart met 1,5 volt hebben. volgens mij heeft een gforce 256 3 volt nodig
  • De GeForce 256 is een AGP4x kaart en zou dus gewoon in een 1,5volt AGP 4x/8x slot op AGP4x moeten werken. Probeer het advies van Hu'uruun eens.
  • als je de pc opstart met het nieuwe mobo er in. dan moeten er een ledjes gaan branden op het mobo standby power moet groen zijn. bij het agp slot zit ook een led die moet uit zijn als dat brand dan zit er een verkeerde vga kaart in (warning1 on incorrect agp card off correct agp card) dus het kan zijn dat de vga kaart kapot is gegaan :x

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.