Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

GeForce 2 MX: monitorprobleem

Anoniem
zjarl
10 antwoorden
 • Na het installeren van de drivers (versie 29.42, de laatste stabiele versie voor Windows 98 SE) worden er ineens TWEE monitoren gevonden… Beetje vreemd, want de kaart heeft alleen een enkele uitgang voor een monitor, en er hangt dan ook maar één monitor aan. Beetje lastig ook, want zo af en toe verdwaalt er kennelijk wat grafische uitvoer en reageren vensters niet meer op wegklikken of 'bevriest' het bureaublad. Weet iemand een oplossing?
 • Dan heb je TwinView aangezet, hiermee kunnen twee monitoren afzonderlijk van elkaar aangestuurd worden. Ergens zit een vrij uitgebreid instellingen scherm van o.a. TwinView, deze zit misschien wel in het configuratiescherm. Ik denk dat je het daar uit kan zetten.
 • Ik heb twinview niet aangezet - heb er zelfs nog nooit van gehoord! In het configuratiescherm vind ik wel "NVIDIA nView Bureaubladbeheer", gelijk gestart en alles uitgeschakeld!, maar helaas is daar ook geen sprake van twinview… Ik denk dat ik wat meer informatie nodig heb om het probleem te bestrijden!
 • Misschien is het dan toch een goed idee een nieuwere versie van Detenator drivers te installeren, ook al is deze "onstabiel". Je kan het er altijd weer afgooien volgens mij.
 • Het probleem is, via een ander forum, inmiddels opgelost! door in het systeemregister -onder sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\NVIDIA Corporation\Global\System een binary "TwinViewDisabled" met waarde "01 00 00 00" in te voeren; waardoor er nog maar één monitor wordt gedetecteerd.
 • dit had op een veel simpelere manier gedaan kunnen worden :roll: :wink:
  klik met je rechter muisknop op de achtergrond, klik eigenschappen aan, ga dan naar instellingen. dan (een beetje bovenin) selecteer je het 2e beeldscherm (wat dus niet bestaat) en dan zet je het vakje(onderin links):het bureaublad naar deze monitor uitbreiden: op uit, want die was waarschijnelijk geselecteerd.

  simpel he :wink:
 • Je zal het niet geloven :cry: maar die oplossing was me eerder aan de hand gedaan - en werkte niet omdat ik de optie niet kreeg aangeboden… Helaas, dus.
 • Wie gebruikt er dan nog zo'n oude driver :P
 • Ik, beste Johan, want met de nieuwste driver had ik hetzelfde probleem en kreeg toen het advies om deze versie te installeren - van een kenner, want het loopt nu tenminste goed. Overigens: bedankt voor het meedenken!
 • Nieuwere drivers hebben weinig zin, aangezien deze worden ontwikkeld voor de nieuwere kaarten. En dus alleen maar meer features van die nieuwere kaarten ondersteunen, terwijl ze geen verbetering geven in bij oude kaarten. 29.41 is een prima driver voor deze kaart.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.