Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

AIT 9800 PRO kapot?

janjansen
11 antwoorden
  • Ik heb sinds kort dat iedere keer als ik een 3d game start mijn scherm blauw wordt (zonder een tekst) of zwart (waarbij de monitor in suspend mode springt).

    Ik heb de kaart nu twee maanden en het enige vreemde tot dusver is dat de kaart erg heet wordt (maar dat schijnt normaal te zijn voor de 9800 PRO).

    Hoe kan ik testen of het mijn grafische kaart is die kapot is?

    thnx
  • Het hoef helemaal niet zo te wezen dat je kaart kapot is, het kan ook aan windows of/en je drivers liggen.

    Probeer eerst je drivers te deinstaleren en de Catalyst 3.6 drivers erop te zetten, zie FAQ

    ook een schone windows Instalatie kan helpen.
  • Als je vermoed dat het een temp ding is, moet je je kast ff open zetten en een gewone tafel-fan (oid) naar binnen laten blazen. Werkt de kaart dan wel probleemloos, is het het warme weer van de laatste tijd, waardoor de temperatuur net te hoog word.
  • [quote:8d6bec7e9e="Red Dragon"]Het hoef helemaal niet zo te wezen dat je kaart kapot is, het kan ook aan windows of/en je drivers liggen.

    Probeer eerst je drivers te deinstaleren en de Catalyst 3.6 drivers erop te zetten, zie FAQ

    ook een schone windows Instalatie kan helpen.[/quote:8d6bec7e9e]
    Hmmm, ik moet zeggen dat ik voor twee dagen terug wel de nieuwe omega drivers heb geinstalleerd, maar nadien werkte het eigenlijk allemaal nog ok. Dus dat kon het volgens mij niet zijn.

    Ik denk dat ik inderdaad maar eens voor een schone installatie ga en de 3.5 cats weer ga gebruiken.

    Wat betreft de temp, de kast staat bij mij bijna constant open. Volgens CPU cool is de temp dan tussen de 44 en 50 graden. De harddisks, cd rom spelers en memory wordt ook erg heet.

    Lastig allemaal, en dan heb ik nog niet eens aan overklokken gedaan!
  • Ik zou toch de Cat 3.6 drivers gebruiken ipv de cat 3.5, de ze heeft meer bugfixes.
    Als je na een schone install nog problemen hebt kun je de kaart nog testen in een andere pc, dan weet je zeker of het aan de kaart ligt.

    Heb je wel een krachtige voeding overigens?
  • Ik heb net een nieuwe voeding gekocht, Antec 430 Watt True Power. Lijkt me dus wel oke.

    Stom dat ik dat van het proberen in een andere pc niet zelf heb bedacht :oops: , dat ga ik eerst maar eens proberen.
  • [quote:fec61a187e="janjansen"]Ik heb net een nieuwe voeding gekocht, Antec 430 Watt True Power. Lijkt me dus wel oke.

    Stom dat ik dat van het proberen in een andere pc niet zelf heb bedacht :oops: , dat ga ik eerst maar eens proberen.[/quote:fec61a187e]

    Heb je je voltages met je oude voeding dan al eens gechecked dan?
  • Die voeding is prima, daar zal het niet aan liggen lijkt me. (heb zelf ook een Antec True power maar dan 480watt).

    Ik zie in je onderschrift dat slechts 1 reep 512mb werkt en 2x512mb niet, moederbord probleem? zou daarom je videokaart ook niet goed werken?
  • als je 98000 pro echt kapot is dan zie je gelijk(bij mij was hij na twee weken al kapot) je krijg in game,s een soort van kristallen en rode strepen
    ik heb hem ondertussen weer omgeruild.
    en de 9800 pro wordt inderdaad erg warm(zo rond de 60 graden) en mijn behuizing heeft 7 case fans(thermale xaser) en met dit weer staat de zijkant open dus aan koeling meer dan voldoende.
    :wink:
  • [quote:649144a037="Red Dragon"]Die voeding is prima, daar zal het niet aan liggen lijkt me. (heb zelf ook een Antec True power maar dan 480watt).

    Ik zie in je onderschrift dat slechts 1 reep 512mb werkt en 2x512mb niet, moederbord probleem? zou daarom je videokaart ook niet goed werken?[/quote:649144a037]
    Volgens mij is het een combinatie. Mijn moederbord werkt volgens mij niet lekker met dat twinmos geheugen. Het werkt goed 2 x 512MB als de compu net aan staat. Dan worden de geheugen modules zo warm dat je er een ei op kan bakken. Op andere forums posten mensen soortgelijke verschijnselen met het giga moederbord. Ik ben van plan wat corsair geheugen aan te schaffen (Low Latency geheugen).

    Vreemde is dat is gisteren van alles geprobeert heb en het nu weer werkt. Ik heb Write OCmbing uit gezet en de BIOS settings weer naar fail settings geplaatst. Na wat meer testen bleek het probleem in de CL 2.5 settings en de snelheid van mijn geheugen te zijn en dat terwijl de specificaties van het geheugen CL 2.5 is!!!!!!!
    Alles wijst dus op de combo soort geheugen op het moederbord. Tevens ga ik een nieuwe kast kopen (ietsje groter) met wat case fans. Dat zal ook nog wel schelen.

    Al met al wel een gedoe zeg, je bent meer tijd kwijt om je computer optimaal en werkend te krijgen dan dat je hem kan gebruiken. Tegen de tijd dat ie helemaal werkt zal ie wel weer verouderd zijn! :P
  • Het kan dus ook best zo wezen dat je moederbord ook niet lekker werkt met de videokaart.
    daarom is het testen van de kaart in een andere pc ook een erg prettige optie.
    en een schone instalatie natuurlijk.

    ps. kan je je specificaties van je pc anders in je onderschrift zetten? zoals mij bijvoorbeeld of in minder regels? je onderschrift is nu wel heel erg lang.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.