Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

ATI 9800 pro koel blok lijkt los te zitten ????

Anoniem
Red Dragon
7 antwoorden
 • Had gisteren mijn connect 3D ATI 9800 PRO grafische kaart in handen en bemerkte dat wanneer ik op de zijkant van het koelblokje duwde de kaart op en neer bewoog. Na verder onderzoek blijkt dat dit koelblok met een soort pen/veer verbinding vast zit op de kaart.

  Kan dit de oorzaak zijn dat de grafische kaart zo warm wordt?

  Is er een methode om het koelblok anders te monteren of misschien een andere koeling, zodat het koelblok wel goed vastzit en daarmee misschien de temperatuur van dit ding iets omlaag gaat?
 • Hoe kom je er bij dat de kaart te warm word? de Connect-3d kaart ondersteund geen hardware monitoring, je kunt de temperatuur van de kaart niet uitmeten.

  De manier van bevestigen is normaal, de koeler die erop zit is de zelfde als die Club-3d en ATI zelf ook gebruiken, ook daar ligt het probleem niet.

  Wat is er heet? de heatsink (cooler)? of de kaart?
 • De kaart wordt erg warm, puur gevoel. Ik weet dat die kaarten redelijk warm worden maar had toch het gevoel dat het iets omlaag moest kunnen.

  Heb ik nu geen probleem met mijn kaart omdat ik met mijn (stomme) vingers dat koelblokje heb lopen bewegen?

  Ik voel me nu wel redelijk stom, ik kon de pasta horen kleven :P
 • Heb ik met m'n Sapphire ook (they'te all the same ;) ) ik ben er ook niet helemaal tevreden over, maar het schijnt geen kwaad te kunnen.
 • Zolang je geen artifacts hebt of vastlopers hoef je je nergens druk over te maken. En als je het echt te warm vind zul je de zalman of iets moeten kopen met een fan erop.
 • Hmmm
  Ik heb geen verstand van die dingen, maar los zitten lijkt me niet goed. Je kunt hem vastlijmen met hittegeleidende lijm.
 • Hij zit waarschijnlijk wel ietsje los, maar er zit wel gewoon koelpasta tussen. Het klopt ook dat die koeler met pennen en veren vast zit, dat hebben ze zoals RD zegt allemaal.

  En die kaarten worden nou eenmaal warm, niks aan te doen. Ze gebruiken ook tussen de 50 en 60W, dat is gelijk aan een CPU.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.