Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

2e beeldscherm...

Anoniem
BA
13 antwoorden
 • Ik heb even een vraagje, ik wil een 2e beeldscherm aan gaan sluiten op mijn computer, dus dacht ik dat ik een nieuwe video kaart moest gaan halen die dat ondersteunde, nu kreeg ik echt als advies een simpel PCI video kaartje aan te schaffen…

  Ik heb daar dus naar gezocht en kwam de volgende tegen:
  Sapphire ATi RADEON 7000 klik hier voor precieze info

  Maar nu is mijn vraag of ik deze kaart er gewoon in kan zetten en dan werkt het of moet mijn moederbord/processor etc… nog aan bepaalde eissen voldoen?

  Vinden jullie dit trouwens een goeie keuze? Als je een beter alternatief hebt zeg het dan even :D

  Met vriendelijk groet,

  Laurens V.
 • Nope, als je een dualhead kaart hebt gewoon 2de scherm aansluiten en klaar is kees :) Dan kan je je desktop naar je 2de scherm uitbreiden.
 • Op deze kaart kan je 2 monitoren aansluiten. Als je een echte gamer ben moet je deze kaart niet nemen maar iets van een Radeon 9500(PRO) of hoger. Wat deze kaart is niet vooruit te branden met de huidige games! Deze kaart beschikt (net als de huidige Radeons) over 1x D-sub en 1x DVI. op de D-sub sluit je elk CRT monitor op aan en de DVI is bedoelt voor LCD schermpjes. Maar je hebt converters voor DVI naar D-sub en die zit denk ik wel standaard bij deze kaart en anders zijn ze wel te koop voor een paar euro.
  Deze kaart kan je gewoon in je pc zetten, drivers installeren en dan doet ie het.

  Maarten
 • oh, hehe…ik had niet eens gezien dat deze kaart zelf al 2 beeldschermen ondersteund, ik dacht dat hij namelijk maar 1 scherm aankan en dat deze dan mijn 2e beeldscherm zou doen en mijn 1e beeldscherm op mijn standaard video kaart, maar is het dan niet handiger voor mij om zo'n kaart in AGP versie te nemen in plaats van PCI of maakt dat niet uit qua snelheid ofzo…

  want waarom zou ik hem in een PCI zetten als tie toch al 2 beeldschermen ondersteund en dan gebruik ik mijn oude video kaart niet eens…of betekent het dat als ik deze als PCI erbij zet dat ik dan mischien wel 3 schermen zou kunnen aansluiten? 1 op mijn standaard video kaart, en 2 op mijn PCI video kaart? Of werkt dat niet? Maar wat ik vooral belangrijkk vind is de snelheid…scheelt het veel in snelheid of het een PCI interface is of AGP of maakt dat helemaal niks uit…

  op mijn moederbord zit trouwens een 4x AGP slot…
 • PCi/AGP scheelt alleen bij games. Als je een dual head kaart in je AGP slot zet en bijvoorbeeld een extra PCI videokaart neemt, dan kan je inderdaad 3 schermen aansturen.
 • Kan je ook ff je systemspecs geven?
  AGP is een heel stuk sneller dan PCI, maar het ligt er ook aan of er met jouw systeem wel een grote snelheidswinst kan worden behaalt.
 • Mijn PC:
  Pentium 4, 1.7 Ghz processor
  1.25 GB SD-RAM
  Nvidia GeForce 2 mx/mx 400 64 MB SD-RAM

  Als je meer wilt weten roept u maar..

  maar als ik er nu zo'n pci kaartje bij zou gooien met dual view dan zou dat dus niet tot 3 beeldschermen kunnen leiden?

  Ik ben trouwens geen echte gamer en zware toepassingen draai ik ook niet echt ondanks mijn 1.25 GB SD-RAM hehe :)
 • Waarom een extra PCI kaartje kopen? de GeForce 2 MX ondersteund ook 2 beeldschermen.
 • Moet ie wel twee uitgangen hebben natuurlijk. En dat heeft niet iedere geforce 2 mx. Toch? Misschien de 400 wel. Ik heb hier een 'klassieke' mx liggen, en daar zit maar één vga uitgang op.
 • Dat is waar, ik dacht echter dat de meeste MX 400 kaarten een DVI uitgang hadden, dan kan hij er een DVI- VGA dongle op doen en is hij ook klaar.
 • Nou, in mijn geval is daar dus ook geen sprake van, alleen een VGA en s-video aansluiting zitten erop..

  Dus wat is nu het beste voor mij?
  Gewoon een nieuwe videokaart op mijn 4x AGP of gewoon die kaart die ik in mijn eerste post heb gezet, oftewel een video-kaart via PCI..
 • Ik denk dat ik in jouw systeem gewoon een nieuwe kaart zou zetten met twee uitgangen. GF4 4200 of een ATI 9500. Wil je wat goedkoper, dan kun je een ATI 9100 overwegen. Wil je wat duurder, neem dan een bijvoorbeeld een ATI 9600. Lees anders ook de volgende thread eens door.

  http://www.hardwareforum.nl/viewtopic.php?t=32008
 • idd, de GF2 MX heeft Dsub en TVout, maar kun je de tvout niet voor 2de beeldscherm gebruiken??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.