Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Verversingsfrequentie voor een LCD monitor

Anoniem
bigstaal
6 antwoorden
  • Wat is de beste verversingsfrequentie voor een LCD monitor? Is hoger altijd beter? Of juist slechter?
  • Dit is een eigenschap van zowel videokaarten als monitoren. Videokaarten leveren het beeld aan met een bepaalde frequentie, monitoren moeten dat beeld verwerken. Het aantal keer per seconde dat het scherm opnieuw opgebouwd moet worden, is bij een TFT-monitor lager dan bij een CRT scherm. De meeste CRT-monitoren 'flikkeren' vaker dan een LCD-monitor als ze beiden op dezelfde frequentie zouden werken. In de praktijk betekent dit dat uw ogen pas een 'flikkervrij' beeld waarnemen als de frequentie van een CRT-monitor 75 of meer Herz is. Bij een LCD-monitor is maar 60Hz nodig, door de afwijkende manier van beeldopbouw.
  • Refreshrate is niet van belang voor LCD. Maar zet hem niet hoger dan 75, de meeste kunnen dat niet weergeven, en dan heb je geen beeld meer.
  • nou ik heb een LCD monitor (de pc van de hele fam.) en bij winME had iik geen probleem maar bij winXP zag ikmaar de helft van het beeld. Toen ik m op 60 Hz had gezet was het beeld recht.
  • Mijn monitor stond op 75 hz. Er is toen een dikke streep ingebrand. Ik weet niet of dat door de hoogte van de verversingsfrequentie komt. Ik heb mijn nieuwe exemplaar voor de zekerheid maar op 60 hz gezet.
  • Bij die van mij wordt ook 60hz geadviseerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.