Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

Erg lage resolutie na opnieuw opstarten

Anoniem
s005502
2 antwoorden
 • Op mijn laptop heb ik een andere monitor aangesloten; die monitor kan een resolutie van 1280 by 1024 aan; daar heb ik hem dus ook op ingesteld.

  Mijn laptop geeft op dat moment alleen beeld via de monitor en niet via zijn eigenscherm.

  Het probleem is dat ik bij het opnieuw opstarten van mijn pc een zeer lage resolutie voor mijn kiezen krijg… ook geeft de laptop ook op zijn eigenscherm beeld.

  Hoe het komt dat ik een lage resolutie heb snap ik: omdat de pc bij het opnieuw opstarten een hogere resolutie detekteerd dan het scherm van de laptop zelf aan kan… Als ik mijn resolutie nl op 1024 by 786 instel werkt alles naar behoren.

  Wat ik dus wil is dat mijn laptop na het opnieuw opstarten alléén op mijn 2e monitor beeld geeft (hierdoor is het probleem met de resoluties waarschijnlijk ook opgelost)

  heeft iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen oplossen ???
 • Ik ben geen specialist in installeren van notebooks. Maar
  als je externe hardware zoals docking stations en monitoren gebruikt moet je of Speciale Software vd fabrikant gebruiken of je moet met hardware profielen gaan werken : Dus een docked en een undocked profiel. Vaak moet je ook in het BIOS dat opgeven welke profielen ie kan verwachten en zoekt ie dat verder zelf uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.