Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

koeler op XFX GF4 MX440-SE 64 MB SDR ??

Anoniem
Alexander Online
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb mijn videokaart tot zn verst overgeclocked met RivaTuner. In 3Dmark2001 is mijn score van rond de 4000-4100 gegaan naar 4679. Ik heb met rivatuner steeds een stapje verder het MEM en CORE overgeclocked, totdat spellen zoals generals gingen flikkeren. Alle spellen draaien met de overgeclockede kaart prima. Behalve Wolfenstein ET (dat gratis multiplayerspel). Als ik speel en hij heeft ff veel te verwerken, of een kleinbeetje, dan lijkt het alsof hij hangt, hij dat ongeveer 20 seconden niks meer, geluid hangt, beeld hangt, maar naar 20 sec gaat hij weer verder (dan ben ik vaak al afgeslacht :evil: ). Dit herhaald zich stees. Als ik mijn kaart weer terug clock naar standaard instellingen, fgaat alles goed! Zou hij te heet worden? Bij decore staat in RivaTuner een uitroeptekentje. Op mn kaart zit nu een koelblok, wat kan ik het beste doen, vervangen door een koeler, of er een standaard fan op het koelblok zetten? Op mijn kaart zit geen aansluiting voor een (videokaart) fan.

  Een goede koeler leek me:
  http://www.thermaltake.nl/products/chipset/crystalOrb.htm

  Ik wil niet te veel geld uitgeven…

  Hopelijk kunnen jullie mij helpen,

  Alvast bedankt

  Alexander Peters
 • Gewoon een fannatje op het koelblok doen. Die TT koelers zijn niet zo heel erg goed. (zelf ervaring mee)
 • dat er geen aansluiting op de videokaart zit maakt niks uit dan haal je het toch gewoon direct van de voeding af netzoals met een casefan.
 • thanx. die fan moet ik die vastmaken met een elastiekje ofzo?
 • Nee gewoon met schroeven…. die boren zich dan in de heatsink en dan zit hij vast.
 • maar dat koelblok heeft lange breden rijtjes van "muurtjes"van alinminium, niet allemaal pijpjes zoals de meeste. Dus ik kan m niet daartussen schroefen, of bedoelde je dat ik in het alu mest schroeven??
 • Als de afstand tussen die muurtjes ietsje smaller is dan het schroefdraad dan kun je hem gewoon vastschroeven. Anders kun je misschien iets met warmtebestendige lijm.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.