Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

XFX TNT2 M64 zorgt voor vastlopers ?!?

Anoniem
sinan
6 antwoorden
 • Nvidia XFX TNT2 M64: Heb eigenlijk voor een spelletje genoemde videokaart aan geschaft maar heb iedere keer hetzelfde probleem. Na een paar minuten slaat de comp. "vast" en kan de boel opn. opgestart worden. Van alles geprobeerd maar draai nu dus weer op oude videokaart. Wie kan er met mij meedenken voor een oplossing?
 • Kun je wat meer informatie geven over op wat voor configuratie je die TNT2 draait?

  En is die AGP of PCI?
 • tjee, een TNT M64 chip, pffff dat is er eentje uit het stenen tijdperk, maar goed, het lijkt op een hitte-probleem, want je speelt het spel wel, maar na enkele minuten slaat de pc "vast". Heb je al verschillende drivers geprobeerd ? , draait de koeler die op de kaart zit (ik dacht dat M64 kaarten ook actief gekoeld waren) wel goed ? Zo niet, dan verklaart het een hoop: bij 2d niet nodig, maar bij 3d wel. Probeer derhalve het volgende:

  1. nieuwe drivers voor videokaart (misschien wel heel windows)
  2. controleer of de kaart optisch goed werkt (draait de koeler)
  3. als je de kast toch open hebt, speel dan eens met open kast

  Het is gewoon even brainstormen, maar misschien vindt je een oplossing voor het probleem
 • TNT2 M64 : vaak gelezen en ook persoonlijke ervaring : deze kaart geeft problemen met spellen. Het oplossen (als het uberhaupt) lukt, is ook nog puur machine gebonden.

  Deze kaart gaf veel problemen bij SIms. Sims doet het en plotseling niet meer. Remedie was vaak register terugzetten en vaak ook een image.
  Toen heb ik de TNT2 vervangen door een GF2 MX en zonder de spellen opnieuw te installeren had ik geen game problemen meer.

  SUggestie : als je het geld heb, koop een andere kaart, bijv ATI
 • Vreemd, mijn TNT2 M64 had nooit problemen met spellen (toegegeven: ik speelde nooit Sims), maar een iets modernere kaart zou idd geen kwaad kunnen en veel hoeft dat ook niet te kosten: voor iets van 40 euro heb je een Ati Radeon 7500 en voor 50 euro iets van een GF 4 MX 440. Wil je die investering niet maken, dan blijft het aanmodderen met een ver verouderde TNT2 M64………
 • [quote:752a02cd27="Heiden"]Kun je wat meer informatie geven over op wat voor configuratie je die TNT2 draait?

  En is die AGP of PCI?[/quote:752a02cd27]

  Windows 98/AGP

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.