Vraag & Antwoord

Videokaarten en monitoren

radeon 9500

Anoniem
Red Dragon
10 antwoorden
 • Ik heb mijn Geforce GTS videokaart vervangen door een Saphire Radeon 9500, 128mb videokaart. Nu krijg ik als ik de computer aanzet alleen maar een soort testbeeld van allemaal gekleurde blokjes. Kan dit komen doordat ik maar een 250 W voeding gebruik of is de videokaart defect? Af en toe doet hij het overingens wel. Overige componenten: AMD 2000+, 368 ram, 2x cd rom en 2 x harde schijf.
  Als iemand dit ook gehad heeft of weet wat de oplossing is, wil ik dit graag weten.

  Ric
 • Ik weet niet meer waar maar iemand anders had dit probleem ook, bij hem was het probleem dat hij de voedingskabel niet op de VGA kaart had aangesloten. Maar zover ik weet heb je voor een Radeon toch wel een 300W min nodig hebt hoor!
 • 250 watt voeding is idd wel erg weinig, kan je de videokaart niet even in een ander systeem testen, dan weet je het probleem :wink:
 • [quote:54e8739ceb="General X"]Ik weet niet meer waar maar iemand anders had dit probleem ook, bij hem was het probleem dat hij de voedingskabel niet op de VGA kaart had aangesloten. Maar zover ik weet heb je voor een Radeon toch wel een 300W min nodig hebt hoor![/quote:54e8739ceb]

  Dat zou ik kunnen zijn. Maar bij mij gaf ie keurig aan met oneindige biepjes "external power cord not attached"".
  Je moet in elk geval zon kleine voeding (floppy grote) aansluiten op de ATI 9500: De aansluiting is wit en zit boven de fan.
  Heb je dat gedaan ?

  Als ik de wijze posts van red dragon moet geloven, ja dan zou die 250 watt best te winig kunnen zijn. Niet voor niemendal is er een externe voeding voor de 9500. Die kan het mobo niet meer leveren.
 • Voedingskabel is aangesloten dus dat kan het probleem niet zijn. Het vreemde is dat hij af en toe gewoon opstart ook al zijn er 2 harde schijven en 2 cd-rom spelers aangesloten. Deze loshalen maakt geen verschil.

  gr van Ric
 • zie deze thread:http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=95144&highlight;=

  ik heb zoals je op de plaatjes ziet ook eerst slecht beeld gehad met mijn kaart had toen 250 watt voeding en dat maakte niet uit. de kaart was gewoon kapot, want toen ik een nieuwe kreeg was het beeld goed en had ik nog steeds een 250 watt voeding.

  toch raad ik je aan een andere voeding te kopen, want die 250 watt werd heel erg warm dus als ik langer door was gegaan met die voeding zou hij denk ik kapot gegaan zijn.

  kortom ik zou terug gaan met je kaart
 • Ik heb zo'n probleem ook gehad met een gf 4 mx, het bleek dat de kaart gewoon niet goed samenwerkte met het mobo, vervanging was de enigste optie (de voeding in het systeem was 360 watt en andere videokaarten werkten gewoon goed). Het kan dus ook gewoon een conflict zijn tussen de kaart en je mobo, komt wel eens voor…

  suc6
 • Ik had het zelfde (soms wel opstarten soms niet) ook met mijn GF2 GTS was ook inderdaad kapot, maar hij was toen wel al 1 jaar oud. Gewoon terug ermee, jij kunt er niks aan doen dus moeten zij (denk ik) wel een neiuwe geven.
 • Het probleem is de voeding van 250 W, na vervanging door 350 W exemplaar geen problemen meer
 • [b:e19c11190b][i:e19c11190b]Ric Hoefnagels = p0lleke[/i:e19c11190b][/b:e19c11190b] neem ik aan?

  @Bosje, zo zie je maar weer dat je soms mijn " wijze woorde " kan geloven ;) :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.