Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Bonuspunten wil ik!

Anoniem
Johnny321
22 antwoorden
 • In een concurrerend forum (helaas, nooit onthouden wèlk) zag ik dat topic-starters bonuspunten mogen uitreiken aan mensen die ze het beste hebben geholpen bij het oplossen van hun probleem of het beantwoorden van hun vraag. Sympathiek idee, want een heleboel neuzelaars vallen dan door de mand… Kan dat hier ook worden geïntroduceerd, met de vermelding van het aantal bonuspunten in plaats van die nietszeggende mededeling ….tot 'ouwe rot'?
 • Komt er toch niet. Je kunt dan immers onder een ander account je eigen account enorm opwaarderen, of zelf vragen stelllen onder ander account, dan vraag met je eigen account beantwoorden, en dan enorm veel punten uitdelen.
  Oftwel
  zo lek als ee mandje, én, waarschijnlijk heeft melvyn al druk genoeg (de zoekfunctie is immers nog steeds aan bagger/shit/en nog veel meer, dus daarom zal het er ook niet komen.
 • [quote:119078e101="Johnny321"]Komt er toch niet. Je kunt dan immers onder een ander account je eigen account enorm opwaarderen, of zelf vragen stelllen onder ander account, dan vraag met je eigen account beantwoorden, en dan enorm veel punten uitdelen.
  Oftwel
  zo lek als ee mandje,[/quote:119078e101]stom dat ik nou nooit aan zulke dingen denk :lol:
  [quote:119078e101]én, waarschijnlijk heeft melvyn al druk genoeg (de zoekfunctie is immers nog steeds aan bagger/shit/en nog veel meer, dus daarom zal het er ook niet komen.[/quote:119078e101]nog altijd te klagen over die zoekfunctie :wink:
 • Het gaat hier toch niet om zoveel mogelijk punten/posts te scoren.
  Het gaat erom dat je andere mensen probeer te helpen en niet om jezelf te strelen.
  Overigens mogen van mij wel die titels van "ouwe rot", "medior" enz. weg.
  Dat zeg helemaal niets.
  Een nieuw lid kan zelfs een beter antwoord geven dan bv een ouwe rot.
 • Hoezo bonuspunten? Vind je die punten en "rangen" nou echt zo belangrijk? Het is toch maar een aardigheidje wat niets, maar dan ook echt niets betekent. Van mij mag het helemaal afgeschaft worden. Een piepjong iemand is bij 600 inzendingen, ongeacht de kwaliteit ervan "Oude rot", en iemand met jaren professionele ervaring die af en toe eens op het forum komt, is b.v. een hele tijd "Junior". Dus wat zegt het? Ik constateer af en toe iemand op dit forum die er op uit is om letterlijk alleen maar lollig bedoelde antwoorden geeft (nee ik noem geen namen, heb vroeger een spreekwoord geleerd dat gaat over schoenen passen), en die schopt het in no time tot Oude rot.

  Helemaal bont zag ik het op een forum met zo te zien hetzelfde php-programma, waar iemand met meer dan zoveel inzendingen "Erelid" werd. Een beetje lachwekkend.
  Afschaffen dus die handel!

  Jan de Boer
 • bij dit forum ging over het zelfde
  iedereen stemde het dus weg ivm onnodige postings personen

  http://www.viaanse-computer-club.nl/cybot/viewtopic.php?t=476
 • Samenvattend: we zijn beter af zonder de vermelding junior…ouwe rot.
  Goed idee. Helemaal mee eens. Voordat er nog meer mensen over me heen vallen: ik bedoelde de bonuspunten niet als beloning of een soort medaille, maar als stimulans om anderen zoveel mogelijk te helpen. Sommige deelnemers aan dit forum (trouwens: niet specifiek dít forum!) kunnen best een beetje stimulans gebruiken… en nee, ik noem ook geen namen.
 • tjah, maar ik vind toch dat hier genoeg mods zijn om de meeste in de gaten te houden. meestal krijg je vanzelf reactie als je onzinnige dingen post en als het niet van de mods komt, komt het wel van paar echte "ouwe rotten"
  maar ik ben het idd eens dat de ranking totaal niks zegt over het lid zelf, dus eigelijk heb je er ook niks aan :roll:
  maar toch aan de andere kant, je kijkt als nieuw lid wel of je geholpen wordt door een beginner of een oud rot, toch? maar opzich is daar het "aantal posts" genoeg voor
 • En anders hebben we altijd nog de top-100 eh? :-)

  Het valt hier nogal mee met onzinpostings volgensmij, en échte onzinposts worden verwijderd en tellen dan ook niet mee.

  Toen ik eerst hier op het forum kwam (je, als 'nieuw lid') wist ik (in verhouding tot wat ik nu weet) weinig over computers. Door hier nu 2,3 jaar rond te lopen en ook te posten met vragen en antwoorden heb ik een hoop geleerd.

  Ik [i:23ca90f53d]probeer[/i:23ca90f53d] zo veel mogelijk on-topic te blijven en ik zal ook maar zelden een losse poisting maken met een off-topic reactie.

  Wat mij betreft kan 'ie blijven staan, maar, inderdaad, een ranking is ook wel een idee.
  Dat zegmaar netzoals bij de reacties op nieuws op tweakers een rating wordt toegekend, waarmee een procentuele rating wordt gemaakt of zo.. zo iets in ieder geval. Waarschijnlijk kost het alleen een hoop programmeerwerk, en het spijt me, maar ik vind ook dat de zoekfunctie eest fatsoenlijk gefixxed moet worden voordat er aan zo'n expiriment wordt begonnen…
 • [quote:281300ac4e="zjarl"][quote:281300ac4e="Johnny321"]
  én, waarschijnlijk heeft melvyn al druk genoeg (de zoekfunctie is immers nog steeds aan bagger/shit/en nog veel meer, dus daarom zal het er ook niet komen.[/quote:281300ac4e]
  nog altijd te klagen over die zoekfunctie [/quote:281300ac4e][quote:281300ac4e="webspider"]…en het spijt me, maar ik vind ook dat de zoekfunctie eest fatsoenlijk gefixxed moet worden voordat er aan zo'n expiriment wordt begonnen…[/quote:281300ac4e]
  Ha, ben ik toch niet de enigste die dat vind :D

  Maar over de rankings, van mij hoeven ze niet weg. Het geeft toch aan dat je niet zomaar iets post, zonder eerst zelf te zoeken (okay, sommigen zijn te lui om dat te doen, maar de meesten). De 'lat' mag wel wat hoger gelegd worden (ouwe rot bij 2000 ofzo). Maarja, daar kan ik mij niet echt druk om maken. Eerder om wat 'r in m'n sign staat :evil:
 • waarom het aantal posts nog hoger :o
  als je echt alleen maar post om een hogere rang te krijgen moet die juist zo laag mogelijk, want dan houden ze op als ze op de hoogste rang hebben :lol:
  maar het probleem is juist, wanneer is iemand oud rot? de 1 is al vanaf begin af aan oud rot en de andere nog geen eens bij 2000 posts.
  maar ik vind alles verder wel goed zo op het forum en er zijn bijna geen leden die echt onzin posten. misschien inderdaad een idee (als die ranking blijft) om nog een extra rank erboven te doen, opzich toch wel leuk :lol:
  maar jah, laat ze idd de zoekfunctie maken :P
 • wel een grappig idee van die bonusbunten, maar dan krijg je denk ik een concurrentieslag hier op het forum..

  iedereen wil zoveel mogelijk mensen in 1x helpen, en gaat dus halve goeie uitleg geven, zodat ie nog een paar topicjes kan pakken… zal een mooie boel worden dan. geef liever een lange duidelijke uitleg, zodat als het later ook nog eens geraadpleegt wordt via de search (search? doet ie het al weer :D ) dat het dan nog steeds duidelijk is voor iemand die precies dezelfde vraag had.

  en over die rangen, inderdaad je kan er niet echt op blindvaren vindt ik persoonlijk..

  iemand die hier 1 jaar rondloopt, en overal eens in een ''open topic'' eens zn mening geeft zit al gauw al aan 600 msges, en is dan een ouwe rot al. en die lopen er hier ook meer als genoeg rond..

  mensen met meer als 1000 berichten, en waarvan er eens een paar echt nuttig zijn voor de andere gebruikers, zulk soort personen moet je eerder bannen dan hier nog houden, maar ja :roll: Want ik heb het wel eens gezien dat een persoon (met een goeie 1400 msges ofzo) een advies gaf, wat nergens op sloeg, maar dat nieuwe lid ging er ook haast gewoon nog opaf, en dat alleen maar omdat die denkt; ''ow, 1400 berichten, die heeft er wel verstand van'' :cry:

  wat mooier zou zijn (zag ik laatst op site van help van @home) daar kon je een search gebruiken, en daarna kon je aangeven op een schaal van 10-100% hoeveel dat antwoord je geholpen heeft. stel nu dat je dit kan implenteren, en de member die de post heeft gemaakt daar nu eens een ster ofzo voor krijgt, dan is een puntensysteem wel interessant…
 • Als je wat langer rondhangt op een forum, krijg je na een tijdje zelf wel in de smiezen wie goed\slecht is en alles wat daar tussenin zit. Daar komt bij dat een antwoord goed\slecht is (en alles wat daar tussenin zit :D ). De vragensteller geeft meestal zelf wel aan of het antwoord wel of niet geholpen heeft. Beschouw dat dan als een virtuele bonuspunt. Het lijkt me dat je voor de bonuspunten beter af bent in de supermarkt…
 • [quote:9e3b4f99c1="Ben Jonson"]Het lijkt me dat je voor de bonuspunten beter af bent in de supermarkt…[/quote:9e3b4f99c1] :lol: :lol:
  Jippie, weer een post, nu wordt ik nog meer gewaardeerd, nu nemen ze me nog serieuzer :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

  oftwel

  Het aantal posts zeg niks. (is ook al iets eerder gezegd, maar ja, herhaling leert)
 • Idd, het aantal posts zegt niks, er zijn mensen die er niks vanaf weten en 1000+ posts hebben en mensen die net nieuw zijn op het forum en al 10 jaar ervaring hebben, dus niet blind staren op titels als ouwe rot en medior :wink:
 • Hey! Dat het bier vanavond gratis was wil nog niet zeggen dat je dubbel mag posten hea! ;)
 • Zo komt een "ouwe rot" dus aan al z'n postings… :D :D :D
 • [quote:4b24302037="Nightfire"]Hey! Dat het bier vanavond gratis was wil nog niet zeggen dat je dubbel mag posten hea! ;)[/quote:4b24302037]

  Zal wel weer niet genoeg geduld hebben gehad :wink:
 • On-topic graag.
 • Deze topic begint ook een beetje Post genererend te werken, laten we On-topic blijven en niet afdwalen anders gaat deze op slot. (dubbel post verwijderd)

  nu ik hier toch post even mijn mening:
  Ik vind de titel die men heeft waardeloos en niets zeggend, ik kan aan de aanmeldings data wel zien of iemand een nieuw lid is en aan de kwalitiet van de posts kan ik wel zien of iemand waardevol is voor dit forum, een titel zegt me niets.

  een Beoordelings systeem wat Brbnts rkl aankaart is leuk verzonnen maar te fraude gevoelig en te omslachtig, en dan hebben we het nog niet eens over het feit of het wel kan met phpbb en of Melvynn wel tijd hiervoor heeft.
  Reken er maar niet op dat er zoiets komt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.