Vraag & Antwoord

Feedback Forum

[Suggestie] Google toestaan op C!T Forum

Anoniem
Johnny321
15 antwoorden
 • Beste admins en moderators,

  Jullie zullen allemaal wel de klachten kennen over de matige prestaties van de zoekfunctie van dit forum. Dit is vervelend voor mensen die het antwoord op standaardvragen zoeken, voor de mensen die simpelweg een oude post zoeken en de mensen die een vraag meerdere keren binnen weken zien langskomen.

  Zelf maak ik in geval van slechte zoekmachines op de site gebruik van Google. Waarom? Omdat deze meestal relevante pagina's weet weer te geven en omdat een zoekopdracht beperkt kan worden tot een domein door het toevoegen van [i:ac811efb25]site:forum.computertotaal.nl[/i:ac811efb25].

  Nu probeerde ik dit, maar dit gaf geen resultaten. Na een tijdje zoeken vond ik de oorzaak, jullie hebben in jullie robots.txt alle bots geweerd van het forum. Is het misschien een idee om een uitzondering te maken voor Google en wellicht een aantal andere zoekmachines als Ilse zodat mensen op die manier makkelijker een antwoord kunnen vinden?

  En indien jullie dit niet in overweging nemen, mag ik dan zo vrij zijn om naar de reden hiervan te vragen?

  Met vriendelijk groet,

  - Bas.
 • Goddelijk idee. :D
  'k Hoop dat het kan 8)
 • Ik zal Jeroen even attenderen op deze post. Mogelijk kan hij iets zeggen over de zoekfunctie.

  mvrgroet Edmond
 • google kan je toch zelf in je internet balk doen
 • [quote:ec873554c3="plextor"]google kan je toch zelf in je internet balk doen[/quote:ec873554c3]Lees eerst de hele post van Bas voordat je dit soort uitspraken doet…
 • Indien het juist is wat Bas vertelt, dan hebben jullie de "blinds" toch wat overdreven.

  Eddy
 • We zijn inmiddels een kleine twee weken verder, ik vroeg me af of er al nieuws was… :roll:

  - Bas
 • Onze webmaster Melvyn heeft gevraagd wat de klachten over de zoekfunctie zijn. Dus, laat wat horen. Wel graag serieuze klachten en niet die van een tijd geleden. Dus probeer de zoekfunctie nu dus nog even uit voordat je een klacht hier meldt.

  Tevens heeft hij de reden voor het afschermen van het forum voor zoekrobots:
  "We houden dan geen bruikbaar forum over omdat naast spiders dan ook Windows programmaatjes de site mogen doorlopen.
  Praktijk leert dat er dan mensen langskomen, die 5-20(!) connecties tegelijk maken, ten koste van echte gebruikers. Die extra bandbreedte en met name databasepower kunnen we beter gebruiken".
  Lijkt me duidelijk dus. .
 • Voor de rest, laat ik JdJ en Melvyn nog maar even op dit topic attenderen - veel zoekfuncties betekent een afschrikkend effect.
  Ik weet niet hoe slecht de zoekfunctie nog is.. maar hij is zo ongelofelijk onduidelijk :)

  Oh, ik kan mijn eerste topic op dit forum over het krijgen van een dosprompt bij het opstarten van win95 zonder extra command.com - kom nog wel een ander topic tegen waar het antwoord wel staat…

  … ik weet overigens niet zeker of dat niet een topic op het oude pre-phpBB2 forum was :)
 • [quote:71627032c9="Jeroen de Jager"]Onze webmaster Melvyn heeft gevraagd wat de klachten over de zoekfunctie zijn.[/quote:71627032c9]
   [*:71627032c9]We kunnen mensen niet naar een lijst met zoekresultaten doorverwijzen omdat het zoekformulier gebruik maakt van POST in plaats van GET. Op Google (en alle andere zoekmachines) kan dit wel, dus kan ik iemand naar een lijst met relevante links sturen.[*:71627032c9]Als ik zoek naar een bericht van mezelf, waarbij ik de termen wéét die ik heb gebruikt, kan ik 'm vaak toch niet vinden. Details volgens later, ik zal kijken of ik een voorbeeld kan laten zien.[/list:o:71627032c9] [quote:71627032c9="Jeroen de Jager"]"We houden dan geen bruikbaar forum over omdat naast spiders dan ook Windows programmaatjes de site mogen doorlopen. Praktijk leert dat er dan mensen langskomen, die 5-20(!) connecties tegelijk maken, ten koste van echte gebruikers. Die extra bandbreedte en met name databasepower kunnen we beter gebruiken".[/quote:71627032c9]Duidelijke taal, maar dit gaat alleen op als je voor een "alles-of-niets"-oplossing kiest. Gelukkig hoef je niet te kiezen voor óf niemand óf alle spiders en bots die er zijn. Dat is dus wat ik in mijn eerste bericht zei, je kan ervoor zorgen dat slechts enkele bots zijn toegestaan. Onderstaande code in robots.txt plaatsen zou ervoor zorgen dat alleen Google de site mag indexeren:[code:1:71627032c9]User-agent: googlebot Disallow:
   User-agent: * Disallow: /[/code:1:71627032c9]Zo vaak indexeert Google niet, het zal de server praktisch niet extra belasten. En alle Windows programma's zullen nog steeds geen toegang hebben.
   Het zou voor mij (en waarschijnlijk een hoop anderen) heel fijn zijn om dit te hebben. Natuurlijk kan je bovenstaande code uitbreiden om nog enkele andere geaccepteerde bots toe te staan.
   - Bas
 • [quote:3c974e34ca="Jeroen de Jager"]Onze webmaster Melvyn heeft gevraagd wat de klachten over de zoekfunctie zijn. Dus, laat wat horen. Wel graag serieuze klachten en niet die van een tijd geleden. Dus probeer de zoekfunctie nu dus nog even uit voordat je een klacht hier meldt.[/quote:3c974e34ca]
  Dan moet onze webmaster ff in z'n inbox kijken. Ik heb een maand geleden ofzo een uitgebreid bericht gestuurd, met een klein onderzoekje. Conclusie van dat was dat de zoekfuntie geen resultaten pakt die voor juli/juni/mei 2003 liggen. De topics van voor mei 2003 ongeveer kun je niet opzoeken. Je kunt er wel komen, maar met een omweg (je eigen berichten beklijken, en dan terug naar desbetreffend topic.) niet echt handig duz.
  Alvast succes
 • [quote:6e6ed417ae="BasHamar"][quote:6e6ed417ae="Jeroen de Jager"]Onze webmaster Melvyn heeft gevraagd wat de klachten over de zoekfunctie zijn.[/quote:6e6ed417ae]
   [*:6e6ed417ae]We kunnen mensen niet naar een lijst met zoekresultaten doorverwijzen omdat het zoekformulier gebruik maakt van POST in plaats van GET. Op Google (en alle andere zoekmachines) kan dit wel, dus kan ik iemand naar een lijst met relevante links sturen. [/list:o:6e6ed417ae][/quote:6e6ed417ae]
   http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/search.php?search_keywords=CPU%20AND%20koeling
 • Ja, da's leuk, maar als ik het zoekformulier gebruik kan ik toch echt niet de resulterende URL copy/pasten zodat anderen het goed kunnen zien. En ik ga echt niet zelf URL's samenstellen door er zelf parameters te gaan invullen.

  Maar graag wil ik toch even het volgende zeggen: in plaats van krampachtig naar redenen te zoeken om het niet te doen kunnen jullie ook een hoop mensen gelukkig maken door 2 regels toe te voegen aan robots.txt. Deze twee regels houden in dat Google (en dus echt alleen Google) de site kan indexeren, daarvan worden jullie servers echt praktisch niet extra door belast. Eventueel zouden jullie een klein beetje HTML aan het forum kunnen toevoegen zodat iedereen het direct kan gebruiken. Op deze manier ontlast je de servers zelfs een beetje, want alle zoekacties komen voor de rekening van Google.

  Wat hebben jullie te verliezen? Want wat jullie ook zeggen, de zoekfunctie functioneert niet naar behoren en veel mensen vinden dat lastig. En het enige wat jullie hoeven te doen is twee regeltjes in een bestandje te plaatsen.

  Ik wil jullie niet op de tenen trappen of wat dan ook, maar het zou echt een uitkomst zijn voor een heleboel mensen en er zijn geen nadelen!

  Dus als jullie het in ieder geval serieus in overweging willen nemen: heel graag!

  - Bas
 • [quote:a487b55aee="BasHamar"]Ja, da's leuk, maar als ik het zoekformulier gebruik kan ik toch echt niet de resulterende URL copy/pasten zodat anderen het goed kunnen zien. En ik ga echt niet zelf URL's samenstellen door er zelf parameters te gaan invullen.
  [/quote:a487b55aee]

  Snap ik, maar het kan wel via GET, maw - ik kan een aanpassing maken in search.php en overeenkomstige template, die van de query een "bookmark this search" link maakt. Rechterklik, copy link location en klaar.

  [quote:a487b55aee="BasHamar"]
  Maar graag wil ik toch even het volgende zeggen: in plaats van krampachtig naar redenen te zoeken om het niet te doen kunnen jullie ook een hoop mensen gelukkig maken door 2 regels toe te voegen aan robots.txt.
  [/quote:a487b55aee]

  Dat zijn geen krampachtige redenen. Ik heb geen controle over het tijdstip wanneer Google besluit de site te indexeren. Als dat 4 uur 'smiddags is, kan dat voor problemen zorgen. Daarnaast duurt het indexeren naar schatting zo'n 3 uur. Ik werk liever aan een oplossing of binnen de forumsoftware of met een partij waarvan ik weet wat die gaat doen en wanneer. Morgen heb ik zo iemand op bezoek.

  Daarnaast is indexering via een derde partij nooit "live", dus je lost het probleem half op, en creeert vragen erbij.

  Ten laatste ben ik er (na jaren internetervaring en lid van diverse mailinglijsten) absoluut niet van overtuigd, dat een verbeterde zoekfunctie substantieel bijdraagt aan het verminderen van steeds dezelfde vragen. Dat vereist een cultuurverandering.
 • Melvyn, bedankt voor je antwoorden. Hoewel ik het natuurlijk jammer vind dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren kan ik me vinden in je argumenten. Daarom ook mijn excuses voor mijn "krampachtige" opmerking.

  Veel succes met het verbeteren van de zoekfunctie, ik denk idd dat GET beter zou zijn. Dat indexering door Google niet live is klopt natuurlijk, maar het gaat juist om de iets oudere posts, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

  Maar goed, ik beschouw mijn vraag als beantwoord. Heel erg bedankt.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.