Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Ruzies op de forums

Anoniem
None
25 antwoorden
 • Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat er de laatste tijd nogal veel gebekvecht plaatsvind op de forums(/fora?) ! Er worden nogal eens wat loze antwoorden gegeven op vragen van de topicstarter, waarop dan weer gebekvecht ontstaat. Dit komt niet echt ten goede van het forum.

  Dat iemand een loos antwoord geeft, kan gebeuren. Ruzies daarentegen moeten, vind ik, behoorlijk aangepakt worden. Verbannen voor een week bijvoorbeeld?

  Het kan aan mij liggen hoor, maar zo denk ik erover.
 • [quote:94a420ced1="bbx"]Het kan aan mij liggen, maar ik vind dat er de laatste tijd nogal veel gebekvecht plaatsvind op de forums(/fora?) ! Er worden nogal eens wat loze antwoorden gegeven op vragen van de topicstarter, waarop dan weer gebekvecht ontstaat. Dit komt niet echt ten goede van het forum.[/quote:94a420ced1]Vooral het gevecht in dit topic is heel sterk, maar wel terecht.
  [quote:94a420ced1="bbx"]
  Dat iemand een loos antwoord geeft, kan gebeuren.[/quote:94a420ced1]Als iemand vaker een loos antwoord geeft, kan dat behoorlijk irritant zijn. Dan is er idd een grotere kans dat er ruzies ontstaan.[quote:94a420ced1="bbx"]
  Ruzies daarentegen moeten, vind ik, behoorlijk aangepakt worden. Verbannen voor een week bijvoorbeeld?[/quote:94a420ced1]Diegenen die ruziemaken
  moeten harder aangepakt worden, mee eens :lol:
 • idd, die opmerkingen over schrijfstijl en punten en comma's, vind ik op zich best terecht, ik erger me er ook aan. Maar als diegene aangeeft in zijn onderschrift dat hij dyslectisch is, moet je zulke opmerkingen voor je laten.

  Jij merkte het ook op Johnny 321?
 • Ja, ik vind dit antwoord van Belg nou bijvoorbeeld ook niet lekker nuttig. Maar om voor dit soort dingen nou mensen op een soort strafbank te gooien, lijkt me niet erg zinvol. Een waarschuwing door een moderator aan 'de aanstichter' lijkt me voldoende. Mensen tijdelijk gaan bannen levert volgens mij ook nogal een adminsitratie op….. :)
 • [quote:f1a5d7c3a8="honeymaker"]Ja, ik vind dit antwoord van Belg nou bijvoorbeeld ook niet lekker nuttig. Maar om voor dit soort dingen nou mensen op een soort strafbank te gooien, lijkt me niet erg zinvol. Een waarschuwing door een moderator aan 'de aanstichter' lijkt me voldoende. [b:f1a5d7c3a8]Mensen tijdelijk gaan bannen levert volgens mij ook nogal een adminsitratie op…..[/b:f1a5d7c3a8] :)[/quote:f1a5d7c3a8]Als de mod's dat zouden kunnen, zou het op zich wel kunnen. Maar volgens mij kunnen alleen admins bannen.
 • [quote:e4b686aaa5="Johnny321"]Als de mod's dat zouden kunnen, zou het op zich wel kunnen. Maar volgens mij kunnen alleen admins bannen.[/quote:e4b686aaa5]
  Moderators kunnen idd niet bannen.
 • Alleen Administrator's kunnen Bannen, wij moderators kunnen een gebruiker alleen voordragen aan de Admin om geband te worden.
  Dat gebeurd dan 9 van de 10 keer ook.

  Als ik ongepast gedrag tegenkom dan wijs ik men daar normaliter altijd op, meestal per PB.

  Lees ook: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/faq.php#2
 • Ik heb op jullie moderators ook niets te klagen, ik vind het soms alleen zonde van het forum.

  That's all.
 • Ik weet dat in sommige topics vragen worden gesteld die geen antwoord verdienen. Maar de moderators wijzen ons op het feit dat niet iedereen over hetzelfde kennisniveau beschikt en verzoeken ons toch vriendelijk of anders niet te antwoorden.

  Maar, sommige vragen zijn zo ongelofelijk dom, dat een droge opmerking van 'Belg' mij doet glimlachen.
  Dus ook de bijdrages van 'Belg' zijn nuttig :lol:
 • Ik vind het zelf ook goed als vechten op dit forum aangepakt word.

  Ik vind an dat je ze gewoon moet bannen, maar zodra ze bijv. de 5 de keer geband worden, dan kun je hun IP etc. etc. blokkeren, zodat ze er niet meer op komen.
 • De constatering is terecht, het was mij ook al opgevallen. De Mods en Admins proberen er alles aan te doen dit tegen te gaan en in te perken en met hulp van allen is er veel te bereiken. Ga zelf zeker niet bekvechten en zie je het gebeuren, zeg er dan zelf iets van (maar waak er daarbij juist wel voor in eindeloze 'steekpartijen' te geraken).

  Dat loze antwoorden een geiirriteerde reactie opleveren vind ik vaak erg logisch, vooral als je bij de vraagsteller al proeft dat hij echt met zijn vraag omhoog zit. Irriteert jou echter een loze vraag, antwoord dan gewoon niet.

  mvrgroet Edmond
 • De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet (niet voor jou, edmond 8) )
 • [quote:64c38fb918="Edmond Varwijk"]De constatering is terecht, het was mij ook al opgevallen. [/quote:64c38fb918]
  Kan je nagaan, ben ik er een paar dagen niet, loopt het hier volledig uit de hand. :lol: :lol: :lol:
 • Het probleem is vaak dat het geschreven woord botter kan overkomen dan het eigenlijk bedoeld was. Sommige mensen kunnen heel geïrriteerd reageren terwijl er m.i. geen enkele aanleiding toe is. Daarnaast is er nog de vraag waar discussies eindigen en ruzies beginnen, daar zit een redelijk groot grijs gebied tussen.

  Overigens moet ik zeggen dat de moderators over het algemeen goed optreden, dus ik heb eigenlijk geen klagen.

  - Bas
 • Het is inderdaad vaker "misverstaan" dan echte ruzie, TIP:
 • Ik had het over vragen die zo dom zijn.

  Voorbeeld?

  de volgende is zo dom dat ie zelfs lachwekkend is…
  zie tweede post.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=718156#718156
 • Nou daar staat dus:

  [quote:10d25e959a="k_koen_k"]Wat voor internet heb je?[/quote:10d25e959a]

  Je kunt er inderdaad om gniffelen, maar wat jouw reactie verder oplevert is mij dan ook onduidelijk Wiep. Terwijl iedereen die het leest toch echt snapt wat er bedoeld wordt en gezien de oorspronkelijke vraag is het bovendien geen domme vraag maar een terechte vraag om extra informatie.

  De kans dat een vraag niet beantwoord wordt neemt volgens mij NIET toe als er een minder goed geformuleerde of niet relevante opmerking of wedervraag in een thread verschijnt, daarentegen neemt de kans dat een vraag niet beantwoord wordt volgens mij WEL toe als er grappig bedoelde, op andere gebruikers gerichte posts in een thread verschijnen. Dat schrikt mensen namelijk af. Kortom, het zal wel grappig bedoeld zijn en niet zo schadelijk als ie gelezen kan worden, maar ik zag em dan net zo lief niet op het Forum.

  Een alternatief is binnen 1 post eerst je grap te maken, dat mag best namelijk, maar er daarna wel zelf serieus op in te gaan. Of die verkeerd geformuleerde vraag, beter te formuleren. Dan krijg je dus dit en dat is volgens mij veel effectiever:

  [quote:10d25e959a="Wiep Corbier"][quote:10d25e959a="k_koen_k"]Wat voor internet heb je?[/quote:10d25e959a]

  Nou, ik heb de nieuwste versie van Internet…uhm, Internet XP…. kan dat? 8) Ik heb ook alle patches en updates van Internet XP gedownload :lol:

  Ik neem aan dat je bedoelt wat voor internetaansluiting men heeft en dat is inderdaad wel relevant om te weten. Gaat het om een breedbandaansluiting dan….. [/quote:10d25e959a] en zo voort

  groetjes Edmond
 • Je hebt wel gelijk maar het antwoord op de oorspronkelijke vraag staat er al.

  Ik vond de vraag in de tweede post zo leuk dat een geintje moet kunnen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd zeggen sommigen.
  De boog kan niet altijd gespannen zijn.

  enzovoort
 • Toch raakt dit wel een beetje de essentie; veel vermeende ruzies[size=9:c1937b54fe]1[/size:c1937b54fe] onstaan
  veelal doordat er niet zo helder geformuleerd wordt in de vraagstelling (vaak geheel onbedoeld zoals in bovenstaand voorbeeld) en doordat goed bedoelde formuleringen in de antwoorden verkeerd geintepreteerd worden.
  [size=9:c1937b54fe]1[/size:c1937b54fe] Overigens vind ik de term ruzie wat zwaar, ik ben nog maar zelden een echte "flame war" tegengekomen op dit forum.
  Niet iedereen bezit de gave om z'n gedachten kraakhelder in tekst om te zetten, combineer dat met het onvermogen van een enkeling die niet zo goed leest en je hebt al snel een misverstand.
  Het fijne is dat die misverstanden vaak binnen twee antwoorden weer uit de wereleld geholpen zijn.
  Echt storend vind ik de antwoorden die elke nuance missen en alleen maar stelligheid prediken; "je moet dit en dat" en "je mag nooit zus en zo"
  maar hierover had ik mijn menig al uitgesproken.
 • Ik ben het geheel eens met de stelling van BasHamar.

  Verder moet je altijd in de gaten houden dat dit een forum is, waarop iedereen zijn of haar vraag kan stellen. Van beginners op computergebied tot vergevorderden. Dit wordt wel eens vergeten. Iemand die weinig verstand heeft van computers en verwante zaken wordt bovendien vaak overrompeld door vaktermen die hij of zij niet begrijpt. Niet alleen een goede vraagstelling is belangerijk, maar ook het inzicht van de beantwoorder in de kundigheid van de vraagsteller.
  Dit inzicht is niet altijd aanwezig.
  Ook al is de vraag van de vragensteller in jullie ogen nog zo dom, vergeet nooit dat die ander met een goed antwoord weer verder kan.

  Wat mij ook opvalt in dit voornamelijk door mannen gedomineerde forum, is dat de een niet graag voor de voor de ander onderdoet. Er ontstaat dan een beetje een steekspel over en weer. Met andere woorden: Jan weet het beter dan Piet, en dat laat Piet niet op zich zitten. Dit kan de nodige wederzijdse irritatie opleveren en tot minder aangename discussies leiden.

  Goed communiceren is niet altijd makkelijk, maar met wat geduld, begrip respect en interesse voor de problemen van de ander moet het zeker mogelijk zijn om zinloze, oeverloze discussies en/of ruzies te vermijden.
  En ontspoort het toch een keer: probeer het eens met wat humor recht te trekken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.