Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Virtueel sadisme.

Anoniem
None
42 antwoorden
 • Geachte forumlezers,

  Bij de rubriek "games" wordt verwezen naar het spelletje "Hit the pinguin III". De bedoeling is om de pinguin met behulp van een knots met spijkers erin zo ver mogelijk weg te slaan.
  Om hoge scores te benadrukken, worden door de spelers printscreens toegevoegd.
  Printscreens met als trieste inhoud virtueel dode pinguins en veel bloedsporen.

  Dit gaat mij te ver.
  Het feit dat dit "maar" een spelletje is, wil niet zeggen dat je het daarom met een gerust hart kunt spelen. Dit is een uitermate dieronvriendelijk, grof en sadistisch spel.
  Ik ben van mening dat spelletjes die grof (virtueel) geweld bevatten niet op het forum van Computer Totaal thuishoren.
  Degenen die het met hun karakter kunnen verenigen dit soort spellen toch te spelen, moeten dat mijnsinsziens maar ergens anders doen. Op MSN of zo.
  Gaarne uw reactie.
 • mm, heb net ff gekeken naar desbetreffende topic, en kwist niet dat het spel veranderd was. Vroeger (lees: pas) was het nog gewoon een pinguin dat je weg moest slaan, zonder een spatje bloed. Leuk en verslavend.

  Nu zag ik dus dat het een behoorlijk bloederig spelletje aan het worden is. Aangezien dit forum een openbaar forum is, en vooral aan de lezers van C!T gericht is, lijkt mij het niet gepast. Tenzij C!T zich wil associeren met desbetreffend bloederig spel, wat mij niet waarschijnlijk lijkt.

  Persoonlijk gezien heb ik geen problemen met het spel, tis immers maar een spel. Of het onderbewustzijn wordt aangetast? Geen idee, ik speel nl. geen spellen, (vrijwel nooit dan) en heb ook niet zo veel ervaring met zo bloederig spel. Volgens mij maakt alleen maar uit hoe sterk je mentaal in je schoenen staat, in welke mate het spel indruk op je maakt.

  Men moet niet vergeten dat er heel wat bloederigere en realistischere spellen zijn, waar met meer grof geweld wordt gespeeld.
  Maar daarvan worden geen screenshots gemaakt, en op dit forum geplaatst. (tenminste, kheb ze nog nooit gezien)
 • Tja, de laatste variant van Hit the penguin is idd een beetje onsmakelijk en persoonlijk vind ik 'm ook niet half zo grappig als het origineel. Of het meteen dieronvriendelijk is betwijfel ik; het gaat tenslotte over idd een simpel spelletje. Het is ook dermate absurdistisch dat het het ook wel weer te relativeren valt. Of spelers ook printscreens moeten kunnen plaatsen, daar kun je volgens mij over blijven discussieren.

  In het verleden zijn er wel vaker spellen geweest die niet altijd bij iedereen in de smaak vielen. Denk aan Carmageddon of recentelijker Postal 2. Die zijn beide veel extremer en geweldadiger, maar persoonlijk vind ik het allebei wel vermakelijke games. Toch voel ik dan weer niet de drang om daar printscreens van te posten.
 • als u dergelijke 'games' niet wilt bekijken kan ik u advizeren niet het topic te openen :roll:

  als u grote problemen heeft over een bepaalt soort game kunt u dit beter meteen doen in een niew topic en niet er eerst voor zorgen dat 1 topic nogal vol offtopic raakte reeds.

  aangezien u 'claimt' dergelijk vermaak te verbannen van een openbaar forum vraag ik mij wel wat af over wat nu zo het probleem is…
  U vind het spel dieronvriendelijk.. dat klopt.. maar het is niet voor niks ontzettende onzin spel denkt u serieus dat ooit iemand op het forum naar de zuidpool afreist en daar ene pinguin gaat plat meppen met ene knuppel met spijkers?? :roll:

  ik vind persoonlijk het helemaal neit zo erg.. als bepaalde personen zich hiermee vermakne en elkaars scores proberen te beaten dan mogen ze dat tog zelf weten?

  met vriendelijke groet

  vincenzo
 • Ik ben van mening dat een dergelijk spel wel gewoon op C!T-forum behandeld kan worden. Het is duidelijk dat dit niet realistisch is, juist door de overdreven manier van tekenen. In tekenfilms als Tom & Jerry wordt ook veel sadistisch en nodeloos geweld gebruikt tegen dieren, mogen die tekenfilms dan ook maar niet meer uitgezonden worden?
 • kom op zeg
  het is misschien wat bloederig…..had de maker inderdaad wat minder erg kunnen maken.
  maar dit spel staat ontzettend ver van de werkelijkheid af.
  een spel zoals gta is veel erger dan dit….je rijdt daar mensen dood en schiet ze neer….daar zouden kinderen (Denk ik!!) veel eerder agresief van worden. en die mogen toch ook? daar worden toch ook screenshots van gemaakt
  zoals ik al zei….ik ben JUIST een dierenliefhebber………en zie niet wat dit spel er mee te maken zou hebben en vind het spel daarom ook wel leuk.

  waarom je hier een topic begint snap ik trouwens ook niet….want beide topics in "games" zijn al gesloten :roll:

  edit: staat achter mephi :wink:
 • :roll: :roll: ofdat ik met een knuppel met spijkers naar de zuidpool ga om pinguings weg te slaan :roll: :roll:
 • ik mocht toch van Edmond Vardewijk een niew topic aanmaken moge hier niet offtopic in worden gebrald bij voorbaad dank.
 • [quote:e5c76eb939="vincenzo"]ik mocht toch van Edmond Vardewijk een niew topic aanmaken moge hier niet offtopic in worden gebrald bij voorbaad dank.[/quote:e5c76eb939]
  Hmm, wat zeg je? bral je offtopic? :P

  Naja, iig.
  Ik vind het spel auf sich vrij grof, maar niet zo erg dat het 'verbannen' moet worden. Verder vond ik de originele ook veel leuker, deze is echt gewoon _te_ bloederig…

  Kan iemand niet een remake maken met ipv mijnen een trampoline ofzo? ;)
 • Ik vind ook dat zoiets nou eenmaal moet kunnen. Als men zich hier niet mee bezig wenst te houden, wendt uzelf dan af en kijk er dan niet naar. Ik vind het bij lange na niet zo leuk als de vorige delen, maar verbannen gaat wel heel erg ver.

  Als mensen zich hier al over opwinden, wat moet er dan gebeuren met spellen als quake en GTA? Het blijven nou eenmaal spellen. Ik zie er geen probleem in.
 • Kijk, ik snap dat iemand die Mrs.Birdlover heet valt over dit soort games. ;)

  Echter, het is een "spelletje". Ik denk niet dat er hier lieden zijn die hierdoor naar een dierentuin rennen om eea in het echt te proberen.

  Bloederig, asociaal en geweldadig? Games zijn "vermaeck", meer niet.
 • denk dat amerikaanse kindertjes direct hun huisdieren zullen beknuppelen ;) :P
 • [quote:60df8b6fcc="teacher"]Bloederig, asociaal en geweldadig? Games zijn "vermaeck", meer niet.[/quote:60df8b6fcc]

  En wat voor vermaak:
  Geweld en agressie in computerspelletjes is vaak lonend, want men
  scoort er punten mee. Je wordt dus nog beloond ook voor -in dit geval- het virtueel doden van een pinguin
  Het spelen van dit soort spelletjes maakt jongeren niet alleen agressiever maar zorgt er ook voor dat ze gemener en wantrouwender worden.
  Dit is overigens wetenschappelijk vastgesteld.

  Ook ik denk niet dat er veel forumleden zijn, die gewapend met een knots naar de dierentuin van Antwerpen vertrekken.

  Om deze discussie niet le laten verzanden in een aaneenrijging van quasi grappig bedoelde opmerkingen van sommige heren, is het misschien beter om het in de vorm van een stelling te poneren:

  [b:60df8b6fcc]Computerspelletjes die grof (virtueel) geweld bevatten horen niet thuis op het forum van Computer Totaal.[/b:60df8b6fcc]
  Graag uw serieuze reacties.
 • [quote:d7d727ac3a="Mrs.Birdlover"]Dit is overigens wetenschappelijk vastgesteld.[/quote:d7d727ac3a]
  Heb je een linkje?

  [quote:d7d727ac3a][b:d7d727ac3a]Computerspelletjes die grof (virtueel) geweld bevatten horen niet thuis op het forum van Computer Totaal.[/b:d7d727ac3a][/quote:d7d727ac3a]
  Okee.
  Moeten al deze topics dan niet ook meteen dicht?
 • Ik zie niet in wat een stelling poneren aan de discussie verandert. Het onderwerp blijft namelijk exact hetzelfde. Zoals ik al eerder zei ben ik het niet eens met die stelling.
 • Wat ik me altijd afvraag als mensen het over zoiets hebben. Zeker als er kinderen kunnen kijken … hebben al die zgn beschadigde tere kinderzieltjes dan geen ouders die in de gaten houden waar hun kroost mee bezig is??

  hoe openbaar iets ook is een kind is niet voor niets een kind …

  op zich is het natuurlijk gewoon zo dat iemand met ook maar een beetje gezond verstand gewoon weet dat zoiets ff lachen is .. gewoon een spel dus ..
  Ik denk dat het juist te doen is, doordat het geanimeerd is .. zou je daadwerkelijk pinguins meppen met live beelden dan zou het gelijk heel anders overkomen …

  Ik kan birdies standpunt op zich wel begrijpen, echter blijkt maar weer dat er toch een bepaald soort behoefte is naar dat zoort gamepjes …

  En dan heb ik toch liever dat mensen het op hun pc doen dan dat ze het maar gelijk irl gaan doen … Lijkt mij dat zeker in het geanimeerde vormpje ervan er toch wel erg weinig kans is dat mensen dan maar gelijk een beetje doorslaan en eendjes gaan meppen ofzo …

  alhoewel ..
 • Mrs.Birdlover vat je het niet een beetje te serieus op, zoals Teacher al zei het is maar een spelletje (zoals zovelen).
  Zoals Mephi al zei hoe zit het dan met Tom en Jerry op tv.
  Er is zoveel geweld op o.a. tv en computer, dat kan je niet allemaal bannen.
  Het is te hopen dat je zelf onderscheid kan maken tussen een spelletje en realiteit. (of met behulp van je ouders)
  Als je geweldadige spelletjes wil bannen op dit forum, dan kan je net zo goed het hele gamesforum verwijderen.
 • [quote:da1741d526="De huismeester"]
  Het is te hopen dat je zelf onderscheid kan maken tussen een spelletje en realiteit. (of met behulp van je ouders)
  [/quote:da1741d526]

  Hartelijk dank voor uw bezorgdheid, Huismeester.
  Het hebben van een andere mening dan de uwe, wil nog niet zeggen dat degene die die andere mening toegedaan is, per defintie mentaal gestoord of psychisch op andere wijze gedecompenseerd is.

  Wat mij overigens zeer verbaasd, is dat u geen onderscheid kunt maken tussen de schrijfstijl van een jongere en de schrijfstijl van een niet meer zo jong iemand. Wat betreft mijn ouders:
  Mijn vader is reeds 25 jaar geleden overleden. Mijn moeder wordt over 3 weken 86.
  Ik ben 49.
 • Sorry als je het verkeerd opvat, maar dat was dus niet aan u gericht.
  Ik bedoelde daarmee dat degene die het spelletje speelt hopelijk weet dat het ook om een spelletje gaat.
  Het was dus NIET aan u gericht.
  Sorry als dat verkeerd overkwam.
 • [quote:6d3840e40d="Mrs.Birdlover"]
  Het hebben van een andere mening dan de uwe, wil nog niet zeggen dat degene die die andere mening toegedaan is, per defintie mentaal gestoord of psychisch op andere wijze gedecompenseerd is.[/quote:6d3840e40d]
  Waar ziet u me dat zeggen????

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.