Vraag & Antwoord

Feedback Forum

HijackThis logs!

Anoniem
Edmond Varwijk
24 antwoorden
 • Hee modjes,

  In het forum: Beveiliging & privacy worden de laatst tijd zo veel van die logs geplaats en dit elke keer in een "Nieuwe onderwerp" dat dit te lastig zoeken word voor die gene die graag hulp zoeken omtrend dit zeer handige programma.

  Ik heb contact gehad met José, maar om het een of andere rede is zij al 1,5 maand niet te berijken.

  Graag zou ik willen zien dat de HijackThis logs in een vast plaats komen te staan zodat er niet elke keer een nieuw onderwerp gemaakt hoeft te worden.

  Gr, NoNoAD
 • Daar sluit ik mij bij aan. Maar dan wel ook zo, zodat het echt een centrale plek wordt voor dit onderwerp omdat je het in de rubriek Windows etc ook zoveel tegen komt. Het is volgens mij best een idee omdat dit toch idd een zeer handig programmatje is.
 • Ik heb zelf al wat geschreven ( 20 pagina) over dit euvel maar omdat ik geen contact meer heb met J :S kan ik niet verder geholpen worden.
  Gelukkig heeft gerben het een en ander al wel online gekregen (zie spywarefaq) maar kan nu alleen nog geen hijackThis logs gecentraliseerd worden.

  gr, NoNoAD
 • [quote:6dfa92790a="NoNoAD"]omdat ik geen contact meer heb met J :S kan ik niet verder geholpen worden.[/quote:6dfa92790a]

  ??? Stuur me die tekst, is het wat, plaatsen we het in de FAQ of bij de Spyware-FAQ. OK?

  mvrgroet Edmond
 • Ik heb de tekst van NoNoAD al ontvangen, en zal deze verwerken in de faq.

  Misschien is het ook een idee een apart spyware forum aan te maken? Want ik zie dit echt een heel groot probleem worden.
 • We hebben er al een beetje over gesproken onderling, en het past prima in het beveiliging & privacy forum.

  Wat we tegen willen gaan is een "versnippering "van het forum, vandaar.
  Voor zover ik weet zijn "De huismeester" en "M@rc" een spyware FAQ aan het schrijven; die kan dan sticky gemaakt worden in het B&P forum.

  t.
 • Dan is er dus toch versnippering want er is al een prima SpywareFAQ van Gerben.

  mvrgroet Edmond
 • hmzz..

  Nou had ik begrepen dat de huismeester en m@rc zich vml gaan richten op hijackthis. We shall see.

  t.
 • Spyware is inderdaad een serieus probleem aan het worden.
  Meer en meer computergebruikers worden met dit fenomeen geconfronteerd en vragen hulp via het forum.
  Vorige week hebben De huismeester en ik ook een verzoek gestuurd naar de mods (toch 2 van hen) met de vraag of er een centrale plaats op dit forum beschikbaar gemaakt kon worden voor Spyware / HijackThislogs.
  Momenteel vind je de logs in de diverse subforums. Een eigen plaatsje leek ons wel wat.
  Van Teacher heb ik ondertussen begrepen dat het de bedoeling zou worden om het geheel onder te brengen in het forum Beveiling en Privacy (verbeter maar als het niet klopt mods…).
  De faq die Gerben reeds gemaakt heeft zou perfect als basis kunnen gebruikt worden. De huismeester en ik hadden het idee om wat neer te schrijven over het gebruik van de diverse programma's, regeltjes wat we doen voor we een HijackThislog plaatsen.
  Aangezien blijkbaar NoNoAd ook al wat op papier heeft gezet, lijkt het me makkelijk dat al onze info een beetje gecentraliseerd wordt om er 1 mooie faq van te maken: Eén van de mods, Gerben,…wie zich geroepen voelt of tijd heeft?
  Trouwens ik heb hier nog een paar stukjes liggen over het gebruik van Ad-Aware en HijackThis…
  Laat maar horen.

  Groeten
  Marc
 • M@rc: je mag mij die tekstjes wel even toesturen, doe maar even via pb.

  B&P is op zich ook een prima plek voor spyware-achtige onderwerpen. Het valt mij overigens op dat de hjt logs, wijzigende homepages, etc. echt overal staan. Waarschijnlijk omdat veel mensen geen flauw idee hebben, waar zoiets door komt. Ik vind het ook geen punt, als de faq naar B&P verplaatst wordt. Had er ook al over gedacht om dat voor te stellen. Maar ik heb het maar gelaten, aangezien het zoals gezegd, echt overal staat.

  Overigens zet ik vraagtekens bij al te specifieke beschrijvingen van software. Deze wil nog wel eens veranderen, en dan klopt de beschrijving niet meer, en zit men zich alsnog een ongeluk te zoeken. Vaak hebben de makers zelf ook uitstekende beschrijvingen. Bijvoorbeeld HJT, daar staat een zeer duidelijke beschrijving van hoe je de op zich vrij cryptische HTJ log dient te interpreteren.
 • [quote:5188d8246b]Het valt mij overigens op dat de hjt logs, wijzigende homepages, etc. echt overal staan. Waarschijnlijk omdat veel mensen geen flauw idee hebben, waar zoiets door komt.[/quote:5188d8246b]
  Juist omdat de Hijacklogs over het hele forum staan verspreid, en omdat spyware een steeds groter probleem wordt, hadden M@rc en ik het idee om een extra subforum aan te maken.

  Spyware>Hijackthis
  Plaats hier uw Hijackthis log.

  Zoals je ziet geen gezoek, voor iedereen duidelijk wat daar moet komen te staan. Dus daarom werd het verzoek van M@rc en mij richting de moderators verleden week gedaan.
  [quote:5188d8246b]Overigens zet ik vraagtekens bij al te specifieke beschrijvingen van software. Deze wil nog wel eens veranderen, en dan klopt de beschrijving niet meer, en zit men zich alsnog een ongeluk te zoeken[/quote:5188d8246b]
  In de faq staat ondermeer een downloadlink naar het betreffende programma (Adaware, spybot, hijackthis), hoe te instaleren, en hoe om te gaan met de progjes.
  Omdat niet iedereen even bedreven is in het omgaan met deze progjes.
  En met name met Hijackthis is het van belang dat we een complete lijst krijgen, omdat we anders geen goed advies kunnen geven.
  Bij zeer grote veranderingen van deze programma's passen we natuurlijk de faq aan.
  Maar dat hou je toch Gerben, kijk maar naar de uitstekende faq van RD, die blijft ook updaten omdat er weer een nieuwe kleurenkaart uit is of er zijn nieuwe drivers daarvoor.
  [quote:5188d8246b]Bijvoorbeeld HJT, daar staat een zeer duidelijke beschrijving van hoe je de op zich vrij cryptische HTJ log dient te interpreteren.[/quote:5188d8246b]
  Staat een duidelijke omschrijving, maar enige basiskennis is vereist hiervoor.
  Niet iedereen snapt de Hijacklogs en niet iedereen durft er zomaar wat uit weg te gooien.
  Aangezien ze bang zijn het verkeerde weg te gooien, en dan met grote gevolgen kunnen zitten.
 • [quote:7303baec39="gerben"]M@rc: je mag mij die tekstjes wel even toesturen, doe maar even via pb.[/quote:7303baec39]
  Done.

  [quote:7303baec39="gerben"]B&P is op zich ook een prima plek voor spyware-achtige onderwerpen. [/quote:7303baec39]
  Inderdaad. Alles op 1 plaats centraliseren. Mods om te beginnen: move die faq maar….
  [quote:7303baec39="gerben"]
  Overigens zet ik vraagtekens bij al te specifieke beschrijvingen van software. Deze wil nog wel eens veranderen, en dan klopt de beschrijving niet meer, en zit men zich alsnog een ongeluk te zoeken. Vaak hebben de makers zelf ook uitstekende beschrijvingen. Bijvoorbeeld HJT, daar staat een zeer duidelijke beschrijving van hoe je de op zich vrij cryptische HTJ log dient te interpreteren.[/quote:7303baec39]Wat HijackThis betreft klopt dit. Merijn heeft een goede tutorial waarmee je aan de slag kunt.
  Wat ik eigenlijk bedoel is: Wat als je HijackThis gedownload hebt?? Te vaak moet er gewezen worden op het verplaatsen van HijackThis naar een eigen map. Zo iets zou ik in de faq plaatsen.
  Een korte beschrijving van hoe je met het programma vrij vlug aan de slag kan en mag eigenlijk niet niet ontbreken.
 • Wat ook handig zou zijn is om een lijst te maken, met de meest voorkomende Spyware/ad-aware, zodat forummers daar eerst kijken, en dan eerst zelf dingen kunnen verwijderen.
 • Een apart forum lijkt mij wat overdone. Al zou ik er wel een goede naam voor hebben 'PC hygiene' :)

  groetjes Ed
 • [quote:198552c875="Edmond Varwijk"]Een apart forum lijkt mij wat overdone. Al zou ik er wel een goede naam voor hebben 'PC hygiene' :)

  groetjes Ed[/quote:198552c875]
  Inderdaad is een apart subforum misschien een beetje overdreven. Maar wat misschien wel zou kunnen is de begeleidende tekst van het B&P subforum iets aanpassen.

  Bijvoorbeeld:
  Heeft u vragen over het beveiligen van uw computer tegen van het internet komend onheil, of heeft u last van ongewenst "inbrekende" programma's? Dan zit u hier goed.

  't Is maar een ideetje!
 • [quote:d6f7bc2043="Edmond Varwijk"]Een apart forum lijkt mij wat overdone. Al zou ik er wel een goede naam voor hebben 'PC hygiene' :)

  groetjes Ed[/quote:d6f7bc2043]

  :cry: :wink:

  Wat je vergeet Edmond, is dat M@rc en ik vrij veel logs krijgen om na te kijken.
  Wij krijgen ook Hijacklogs gewoon via e-mail of pb opgestuurd ter beoordeling.
  Logs dus die nooit op C!T verschijnen.
  Nou proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar vandaar dat een subforum ons duidelijker leek.
  Maar inderdaad iets meer nadruk dat Hijacklogs bij het B&P forum horen, zou ook al schelen.
 • Ik ben het geheel met de Huismeester eens. Een soort subforum zou voor iedereen duidelijker zijn, en handiger voor M@rc en de Huismeester. Alles staat dan mooi bij elkaar.
  Bovendien lijkt het of er steeds meer spyware opduikt. Daar moet men op dit forum toch op inspringen?
  Bovendien mogen we allemaal blij zijn met de kennis en hulp van M@rc en de Huismeester.
  Daar mag ook wel eens gezegd worden vind ik!
  Ze verdienen gewoon een eigen plekje!
 • Je vergeet Quasi3 nog Mrs.Birdlover…..
 • [quote:c557d8cf73="M@rc"]Je vergeet Quasi3 nog Mrs.Birdlover…..[/quote:c557d8cf73]

  Sorry, Quasi ….natuurlijk geldt dit bovenstaande ook voor jou!
 • Ik ben ook voor… t zijn veel topics en die maken zowel OS Windows, Software/anders en beveiliging&privacy _enigzins_ rommelig…

  Maargoed, zie maar :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.