Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Forum-test in PCM

Anoniem
Vandread
13 antwoorden
 • In PCM van December (door ene Donato Ranzato) een Toptien van de beste Fora voor de PC.

  1. GoT
  2. Anantech
  3. Hardware.Info
  4. Computer!Totaal

  [b:6e2a429e76]Onderwerpen:[/b:6e2a429e76] computers, hardware, internet, software
  [b:6e2a429e76]Geschikt voor: [/b:6e2a429e76]beginners en gevorderden
  [b:6e2a429e76]Oordeel: [/b:6e2a429e76]Het forum heeft een overzichtelijke structureen en veel leden, die echter niet veel berichten plaatsen. De geringe hoeveelheid berichten zorgt ervoor dat dit forum op de vierde plaats eindigt Het forum is door deze rust wel goed geschikt voor de beginner maar verwacht niet veel reacties op je berichten.

  http://forum.computertotoaal.nl
  aantal leden: 34.064 Gemiddeld aantal berichten per lid: 17
  Gemiddeld aantal berichten per week: 3.707

  5. Gamer.nl
  6. Gamespy.com
  7. Ars Technica
  8. Neoseeker
  9. Toms Hardware Guide
  10. Computer Idee

  mvrgroet Edmond
 • Geen slechte score lijkt me. :)

  Wel grappig die opmerking over weinig berichten plaatsen. Misschien moeten we wat meer off-topic gaan en dan volgend jaar de eerste plek. :wink:
 • Op GoT is het veel drukker. Veel ontopic reacties, maar ook veel fluff. En wel zoveel dat ik het geen prettig forum vind. CT en HWI zijn wat dat betreft een stuk prettiger.
 • De leden posten niet zo veel berichten? Ze hebben zeker het aantal post gedeeld door het aantal leden gedaan ofzo, er zijn nogal wat mensen die nog nooit of heel weinig gepost hebben. Dat heb je volgens mij op de andere fora wat minder.
  Enne niet veel reacties op je berichten? Bijna alle dingen worden wel beantwoord, maar je kan het ook anders bekijken: als bijna ieder probleem met een paar antwoorden opgelost kan worden dan valt er weinig meer te posten dan.
 • [quote:6ea38454fa="R-bin"]De leden posten niet zo veel berichten? Ze hebben zeker het aantal post gedeeld door het aantal leden gedaan ofzo, er zijn nogal wat mensen die nog nooit of heel weinig gepost hebben. Dat heb je volgens mij op de andere fora wat minder.
  Enne niet veel reacties op je berichten? Bijna alle dingen worden wel beantwoord, maar je kan het ook anders bekijken: als bijna ieder probleem met een paar antwoorden opgelost kan worden dan valt er weinig meer te posten dan.[/quote:6ea38454fa]

  tsja, er zijn honderden usernames bezet die nog steeds op 0 posts staan, deel het aantal users door het aantal posts en dan zal het wel redelijk kloppen.

  een community als GOT is gewoon ook niet te vergelijken met bijv C!T echter dat C!T lager staat als hardware info snap ik dan weer niet.

  het niveau daar is vele malen lager als hier, en aantal posts is ook niet echt veel meer naar mijn idee.

  op Got heb je vaak al binnen 10 minuten 4 antwoorden te pakken, komt gewoon omdat er meer users zijn, dat het hier iets langer duurt, of dat je maar 1 antwoordt krijgt is dan te verwaarlozen.

  het is gewoon mooi om te zien dat C!T forum toch nog voorkomt in zulk soort lijsten… ( beetje trots zelfs 8) )
 • Even een kleine berekening: Moederborden, processors en chipsets.

  Het Hardware.Info heeft daar 9206 topics en 87608 posts -> 9,5 posts per topic.
  Ons betreffende subforum heeft 6927 topics en 91940 posts -> 13,3 posts per topic. Dus 40% meer.

  Het zou kunnen dat de andere subfora een ander beeld geven (iemand zin om dat uit te zoeken?), maar met deze cijfers lijkt de klacht van te weinig berichten t.o.v. Hardware.info nogal uit de lucht gegrepen.
 • [quote:9ff49c1d92="Edmond Varwijk"]http://forum.computertotoaal.nl
  aantal leden: 34.064 Gemiddeld aantal berichten per lid: 17
  Gemiddeld aantal berichten per week: 3.707[/quote:9ff49c1d92]Linkje klopt niet.

  Verder vind ik 4e best netjes. Doen we goed. Maar als die accounts met 0 posts, als we die nou eens zo'n e-mail schrijven dat als ze daar niet op reageren binnen .?., dan wordt de account gewist? Kost weer (iets?) minder ruimte op de server en er komen weer namen vrij.
 • [quote:2ed066ff3b="gerben"]Op GoT is het veel drukker. Veel ontopic reacties, maar ook veel fluff. En wel zoveel dat ik het geen prettig forum vind. CT en HWI zijn wat dat betreft een stuk prettiger.[/quote:2ed066ff3b]

  mee eens, door de hoeveelheid die er gepost wordt raak je erg snel het overzicht kwijt en weet je niet meer waar je gaat beginnen met posten/lezen en weet je niet of er al gepost is wat je zelf wilt posten.

  Op HWI vind ik het niveau wel erg laag, veel mutstopics, dit vind ik een gezellig forum, niet te druk en overzichtelijk 8)
 • [quote:d25bae7623="Comp-Freak"][quote:d25bae7623="Edmond Varwijk"]http://forum.computertotoaal.nl
  aantal leden: 34.064 Gemiddeld aantal berichten per lid: 17
  Gemiddeld aantal berichten per week: 3.707[/quote:d25bae7623]Linkje klopt niet.

  Verder vind ik 4e best netjes. Doen we goed. Maar als die accounts met 0 posts, als we die nou eens zo'n e-mail schrijven dat als ze daar niet op reageren binnen .?., dan wordt de account gewist? Kost weer (iets?) minder ruimte op de server en er komen weer namen vrij.[/quote:d25bae7623]Is al een paar keer eerder voorgesteld, maar wordt niet gedaan.
  Is trouwens ook een behoorlijke karwij, aangezien ik geen script ken die dat automatisch doet. (is vast wel te creëren, maar volgens mij is die er nog niet)
 • aight toch wel mooie score.. 8)
 • 4e plek is toch leuk. Maarja 't meeste is niet echt vergelijkbaar met elkaar.

  Gelukkig waren ze wel zo wijs om hun eigen forum er buiten te houden.
 • [quote:9c9c9da520="gerben"]Op GoT is het veel drukker. Veel ontopic reacties, maar ook veel fluff. En wel zoveel dat ik het geen prettig forum vind. CT en HWI zijn wat dat betreft een stuk prettiger.[/quote:9c9c9da520]Precies. De zoekfunctie op GoT werkt op de een of andere manier een stuk beter dan hier, waardoor je redelijk snel en efficient een antwoord kunt zoeken. Maar het is wel behoorlijk ploeteren door allerlei vage replies die nergens over gaan. Ik heb het idee dat hier uitgebreider antwoord gegeven wordt, ipv. dat er zomaar iets wordt geroepen.
 • Ben ik het ook mee eens, het mooie van dit forum is het overzicht en duidelijkheid, iets dat minder is bij bv GoT.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.