Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Thuiskopie: legaal / illegaal?

Anoniem
teacher
3 antwoorden
 • 'k heb het net in een andere post ook geplaatst, maar hier komt het waarschijnlijk meer onder ogen van de verschillende mods en dus hier ook maar een keer:

  [i:66faf3a7d3]Je mag volgens de Nederlandse wet MP3's downloaden. Je mag het vervolgens (wederom volgens die Nederlandse wet) zelfs op een CD-tje branden. En dat allemaal zonder de originele CD in het bezit te hoeven hebben.

  Uiteraard wel allemaal onder bepaalde voorwaarden, maar of die op deze situatie van toepassing zijn of niet; daar is met de gegeven informatie weinig over te zeggen.

  Zie ook: http://www.iusmentis.com/auteursrecht/nl/thuiskopie/
  (met dank aan Jan W)[/i:66faf3a7d3]

  't Is maar dat de mods het weten.
  ps: 'k ben nu het hele forum niet gaan afstruinen om te zien of dit al eens een keer gepost is. Zoja: vegen dit bericht.
 • Vraag me af wat je er mee wilt zeggen? Vraag me ook af hoeveel moeite het mij kost om een webpagina ergens neer te zetten die het tegendeel beweert. De schrijver van die site is ook maar gewoon een nederlander zonder speciale bevoegdheid of sprekende namens ons rechterlijk corps.

  Kortom… ik ben voor het sluiten van dit onderwerp (maar geef je nog even voor een weerwoord ;) ). Weinig zeggende info (die overigens al eens vaker inderdaad in discussies over recht en krom op dit forum is aangedragen). Mijn moeder zegt altijd: wat goed is voel je in je hart. En iedereen die een kopie maakt en waarbij het niet goed voelt in zijn hart, die weet dus genoeg. Heb je geen rechter voor nodig. Geen BumaStemra, geen Brein en geen Eindhovense website…

  groetjes Edmond
 • Weerwoord volgt in een pb.
  groeten,
  passer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.