Vraag & Antwoord

Feedback Forum

C!T chat

Anoniem
Cpt.Iglo
27 antwoorden
 • Leest u alstublieft eerst de hele tekst door alvorens een oordeel te vellen. :wink:

  Ik zat vanmiddag op het forum te bladeren toen ik deze topics tegenkwam:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=134573
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=134306

  Dit zijn slechts 2 voorbeelden, ik zie een soort van trend opkomen met topics die hier op uitlopen. (correct me if I'm wrong) Ik zie ook regelmatig het PiFast-topic uitlopen of offtopic (wat dan weer wordt bijgestuurd door een zekere mod). Andere gedeelten van het forum kan ik niet over oordelen, omdat ik daar nooit kom.

  Deze brachten mij op het idee waar ik al geruime tijd mee loop. Een chat voor C!T waar iedereen over alles mag praten, dus geen chat om computerproblemen op te lossen.

  Ik ben met de search aan de gang gegaan en vond deze topics:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=95543
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=75634

  Ik zal een paar berichten uit die topics quoten:

  [quote:8aa80290ac="Bill Gates"]Nee dat is er niet.
  De redactie heeft ooit eens besloten dat er ook geen komt (of een ander chat achtig iets)…[/quote:8aa80290ac]
  Deze reactie weerhield mij niet om het weer te proberen, in het desbetreffende topic wordt nl. over een chatkanaal gesproken om computerproblemen op te lossen.

  [quote:8aa80290ac="craze"]en alle c!t chatkanalen zijn tot nu best wel doodgebloed[/quote:8aa80290ac]
  Een hele goeie, maar deze reactie is nu 1.5 jaar oud en ik denk dat er nu wel zekere mate van animo is die in die tijd wat minder was, vermoed ik.

  [quote:8aa80290ac="Bill Gates"]Dit is in het verleden ook al geprobeerd, maar de Computer!Totaal heeft aangegeven dit niet te willen…[/quote:8aa80290ac]
  Deze reactie is ruim 2 jaar oud, ik zou wel willen weten hoe het nu zit. (en er wordt in dit topic volgens mij ook gesproken over een informatief chatkanaal (om computerproblemen op te lossen dus))

  [quote:8aa80290ac="craze"]a long long time ago in a forum fare away (naja dit forum in het oude jasje)

  was er de irc chatbox…en die is niet meer[/quote:8aa80290ac]
  Kan iemand mij meer vertellen over die chatbox? Was dat een informatieve of een vermakelijke chatbox? En hoe is dat tot zijn einde gekomen? :)

  Ik heb mijn idee in mijn hoofd uitgewerkt tot het volgende:

  Er wordt bij quakenet een irc-kanaal bezet (bijvoorbeeld #C!T). Waarom quakenet? Vanwege de opties met de door hun aangeboden bots (L en Q), mochten er suggesties zijn voor een andere server sta ik daar zeker voor open (omdat quakenet ook zeker niet alles is..). Er wordt een subdomein gebruikt (bijvoorbeeld chat.computertotaal.nl) en daar wordt een java-applet neergezet om in dat kanaal te komen voor de gebruikers die niet altijd op irc zitten en dus waarschijnlijk ook geen irc-client op hun pc hebben staan. Er worden duidelijke regels opgesteld en daar kan men dan chatten. Er zullen dan operators moeten worden aangesteld om orde te houden. :wink:

  Voordelen van een chatbox:
  -kan de sfeer op het forum verbeteren (maar ook verslechteren, maar hier gaan we niet van uit).
  -er zal waarschijnlijk veel minder offtopic gepost worden in de topics waardoor de topics van hogere kwaliteit worden.
  -het zal (vooral jonge) mensen aantrekken en meer bezoekers in de chat trekt ook meer bezoekers aan voor het forum.
  -wanneer een topic toch uit loopt op offtopic-gedoe, kan de desbetreffende mod naar de chatbox verwijzen, waardoor de desbetreffende personen (het is immers vrijwel altijd meervoud :wink: ) het hopelijk niet meer zullen doen. Ik zie het nu eigenlijk als een 'bodemloze put' (mss een beetje een rare vergelijking), de topics met offtopic worden gesloten (logisch), maar er wordt voor de rest niets aan het probleem gedaan (waardoor de topicstarter de dupe kan worden).

  Nadelen van een chatbox:
  -het modereren ervan [i:8aa80290ac]kan[/i:8aa80290ac] veel tijd kosten.

  Ik hoop hiermee alles een beetje objectief te hebben weergegeven.

  Begrijp mijn idee goed; ik wil een chatbox die losstaat van het forum (en C!T), maar die er wel is voor de forumgebruikers.

  Ik hoop dat een moderator of administrator kan reageren op mijn voorstel. Mocht C!T niet ingaan op het idee (even goede vrienden :wink: ), dan zal ik zeker #C!T (@quakenet) gereserveerd houden (dat heb ik nu al gedaan) zodat ik daar zelf nog eea. mee kan gaan ondernemen. Zou ik dat hier mogen 'promoten' bij de forumgebruikers als dat door zou gaan?

  Ik bied mijn hulp voor alle bovenstaande ideeen aan en wil zelfs het initiatief nemen eraan te beginnen.

  [size=9:8aa80290ac]Voor de forumgebruikers die het nog niet weten: er komt hier geen offtopic-forum, dus ga dat niet in dit topic voorstellen.[/size:8aa80290ac]

  Ik zou graag antwoord willen hebben en worden gewezen op eventuele dingen die ik over het hoofd heb gezien.

  Met vriendelijke groet, matt.
 • [quote:999b932072="Belg"]Wat let je?
  Open een kanaal.
  (voor de zoveelste keer)[/quote:999b932072]
  Zei ik.
 • [quote:55f473a419="Belg"][quote:55f473a419="Belg"]Wat let je?
  Open een kanaal.
  (voor de zoveelste keer)[/quote:55f473a419]
  Zei ik.[/quote:55f473a419]Dat heb ik gelezen en ik heb hiermee dan ook initiatief genomen. Ik vraag C!T echter om medewerking. :)
 • Ze willen dat niet dus krijg je ook geen medewerking.
  Vertel eens: welke chatroom heb je geopend?
 • [quote:da42c6e924="Belg"]Ze willen dat niet dus krijg je ook geen medewerking.
  Vertel eens: welke chatroom heb je geopend?[/quote:da42c6e924]Ik wil graag antwoord van de 'crew'. :)

  Kijk maar op #C!T (irc.tweakers.net), ben ik bezig.
 • quakenet :r

  doe maar tweakers (pastie IMHO wel bij) of freenode, quakenet is zo specifiek voor gamers (en ik _weiger_ met een 6e server te connecten ;))

  irc://irc.tweakers.net/weirdo's dus :)
 • [quote:66ac39655e="webspider"]quakenet :r

  doe maar tweakers (pastie IMHO wel bij) of freenode, quakenet is zo specifiek voor gamers (en ik _weiger_ met een 6e server te connecten ;))[/quote:66ac39655e]Bedoel je irc.tweakers.net? Heeft Freenode een bot die vergelijkbaar is met L van quakenet? :)
 • juh, irc.tweakers.net
  heeft chan en nickserv, werkt perfect

  L en Q zijn evil, ik wil niet weten wie wie is :)

  freenode heeft ook chat- en nickserv…
 • [quote:2ce7a0bbf2="webspider"]juh, irc.tweakers.net
  heeft chan en nickserv, werkt perfect

  L en Q zijn evil, ik wil niet weten wie wie is :)

  freenode heeft ook chat- en nickserv…[/quote:2ce7a0bbf2]En heb je naast het argument dat quakenet 'specifiek voor gamers is' ook nog een ander argument om voor een andere server te kiezen? :)
 • tweakers.net past het IMHO beter dan quakenet, verder zit ik niet op quacknet en heb ik dus geen zin om op 6 servers te zitten (5 is het max wat een beetje in 800x600 past :P)

  bovendien meer computer-related channels op tweakers, dus ook meer ruimte voor evt vragen :)
 • het is toch duidelijk wat wel kan en wat niet..

  offtopic in beperkte mate wordt echt wel geaccepteerd, maar als iedereen dan ineens offtopic gaat, ja dan is het hek van de dam, en dan is een slotje het enige juiste pleidooi..

  afgelopen jaar is het wel steeds verder uitgelopen, kan me herinneren toen ik hier net kwam dat het haast niet aan de orde was.. offtopic ga je maar op een chatbox of msn/icq etc..

  daar is dit forum toch ook niet voor bedoeld.. het is een medium waar je informatie kan vinden over computergerelateerde onderwerpen, offtopic of onderwerpen die niets te maken hebben hiermee vind ik ook beter passen op een andere site dan hier..

  een IRC kanaal kan je zo aanmaken, dus als je daar de behoefte aan hebt, zullen de mods er niet eens een probleem op hebben dat dit overal aangeprijst wordt ( dmv sticky) dit zorgt ervoor dat zij ook weer minder werk hebben aan forumonderhoud/opruiming etc. en zorgt ervoor dat de topics die echt nergens overgaan straks niet eens meer hoeven gemaakt te worden…

  ik ben dan geen mod, heb dus ook geen recht van spreken er over maybe, maar mijn mening ventileren mag ik gelukkig wel, en ook ik stoor me soms aan het verlaagde/kinderachtige gedrag wat sommige forumgebruikers hier vertonen…
 • We hebben op de server irc.tweakers.net het kanaal #C!T

  [b:f3673f1cbd]Komt allen!![/b:f3673f1cbd]

  Voor de rest hoop ik nog op reactie van een moderator/administrator.. :)
 • linkje:

  irc://irc.tweakers.net/weirdo's :)

  en

  http://irc.tweakers.net

  als je geen irc client hebt :)


  regeltjes (under development):
  [list:d1297add2f][*:d1297add2f]geen borgirc scripts met overmatig kleurgebruik ed (AMIP muziek-scripts mogen mits niet te uitbundig, ASCII-art valt hier ook onder)
  [*:d1297add2f]botjes mogen mits niet te vervelend -> GEEN channel messages ed.
  [*:d1297add2f]houd het gezellig, anders schoppen de @-jes je verrot ;)[/list:u:d1297add2f]
 • Ik heb het niet allemaal gelezen maar volgens mij is er wel degelijk een voordeel, minder offtopic in de lopende topics @ dit forum. Ik denk namelijk dat hier wel wat mensen zijn die wel van een lolletje houden en die nu gewoon in de topics doen omdat ze geen andere uitlaatklep hebben. Open een chatkanaal en je hebt die uitlaatklep wel, controle wijs je gewoon een aantal vaste forum gebruikers voor aan die dat wel willen, als spreekbuis naar C!T zelf vraag je 2 huidige mods (of mod en admin oid) en je bent een heel eind, policy in grote lijnen hetzelfde als op het forum.

  Nadelen:
  Het is meer werk voor de huidige mods/admins —> niet helemaal waar, het grootste deel kan door de nieuwe afgehandelt worden.

  Wij zijn een computerforum en geen theekransjesforum —> dat is wel zo, maar waarom probeer je het niet? Je kan het altijd nog stoppen.

  Andere nadelen kom maar mee, ik zie ze niet, mij lijkt het wel grappig zo'n chat kanaal.

  Edit: Ook niet gezien dat er nu een kanaal is maar ik hoop iig dat het aan het forum kan worden gekoppelt,
 • Het Computer!Totaal forum is en blijft een serieus discussie/hulpforum over computergerelateerde onderwerpen. Verstrooiing in algemene zin is niet het doel van het forum. Als we ooit een Computer!Totaal IRC-kanaal openen, dan zal daar hetzelfde gelden.

  Aangezien we geen toegevoegde waarde zien in een IRC-kanaal, zullen we daar ook geen energie in steken. Los daarvan lijkt het me erg lastig om zo'n IRC-kanaal te modereren, aangezien je dat dan rond de klok moet doen. Doe je dat niet, dan wordt het snel off-topic en dat is nou net net niet wat we willen.

  Overigens schrijf je Computer!Totaal altijd als Computer!Totaal. C!T is een door de rechter verboden schrijfwijze. Als je toch een kanaal gebruikt of opent, zorg er dan voor dat het duidelijk is dat Computer!Totaal zelf er niets mee van doen heeft. De naamgeving (Computer!Totaal of C!T) helpt daar niet aan mee. Dan kan het zelfs zijn dat het door ons wordt verboden omdat het een uiting/gebruik van ons merk is waar we zelf niet achterstaan of eventueel schade door kunnen leiden. Stel je voor dat er ruzie onstaat, dan kunnen mensen de indruk hebben dat vertegenwoordigers van ons daar zitten en dus kijken ze er ons op aan. Dat wil je als merk dus niet hebben, lijkt me vrij logisch.

  Mijn advies: open je eigen IRC-kanaal zonder dat de naam iets met Computer!Totaal te maken heeft, en nodig mensen van dit forum (en eventueel andere fora) uit. Desnoods maken we er in feedback een sticky van of we zetten het in de FAQ. Kunnen we meteen uitleggen dat Computer!Totaal zelf er niets mee te maken heeft, maar dat het een initiatief is van gebruikers van het Computer!Totaal forum, voor gebruikers van het Computer!Totaal forum. Is dat een oplossing?
 • [quote:50fbf29ce0="Jeroen de Jager"]Mijn advies: open je eigen IRC-kanaal zonder dat de naam iets met Computer!Totaal te maken heeft, en nodig mensen van dit forum (en eventueel andere fora) uit. Desnoods maken we er in feedback een sticky van of we zetten het in de FAQ. Kunnen we meteen uitleggen dat Computer!Totaal zelf er niets mee te maken heeft, maar dat het een initiatief is van gebruikers van het Computer!Totaal forum, voor gebruikers van het Computer!Totaal forum. Is dat een oplossing?[/quote:50fbf29ce0]

  Lijkt me een nette oplossing,
 • [quote:85f6b923f9="pcguy"][quote:85f6b923f9="Jeroen de Jager"]Mijn advies: open je eigen IRC-kanaal zonder dat de naam iets met Computer!Totaal te maken heeft, en nodig mensen van dit forum (en eventueel andere fora) uit. Desnoods maken we er in feedback een sticky van of we zetten het in de FAQ. Kunnen we meteen uitleggen dat Computer!Totaal zelf er niets mee te maken heeft, maar dat het een initiatief is van gebruikers van het Computer!Totaal forum, voor gebruikers van het Computer!Totaal forum. Is dat een oplossing?[/quote:85f6b923f9]

  Lijkt me een nette oplossing,[/quote:85f6b923f9] Idd, mij ook. :)
 • [quote:be87f63e93="Jeroen de Jager"]Overigens schrijf je Computer!Totaal altijd als Computer!Totaal. C!T is een door de rechter verboden schrijfwijze. Als je toch een kanaal gebruikt of opent, zorg er dan voor dat het duidelijk is dat Computer!Totaal zelf er niets mee van doen heeft. De naamgeving (Computer!Totaal of C!T) helpt daar niet aan mee. [/quote:be87f63e93]
  Dit is een interessant stukje. C!T verboden door de rechter? :-? Dat betekent dan toch dat C!T geen benaming is voor Computer!Totaal? En waarom zou C!T dan wel een link leggen met Computer!Totaal, terwijl C!T geen toegestande schrijfwijze is voor Computer!Totaal? :-?

  Ik zal met webspider overleggen voor een nieuwe kanaal-naam. :)
 • Ehh, ff tussendoor, ik ben niet zo thuis in irc, hoe moet ik inloggen?

  [Edit] Ik ben er al min of meer uit :wink:
 • C!T is verboden omdat het teveel lijkt op C`T, dat andere computerblad…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.