Vraag & Antwoord

Feedback Forum

1 HijackThis log-forum

Anoniem
Ripper_alexander
23 antwoorden
 • Wat dachten jullie ervan?

  Ik zie verdikkeme door de HJTlogs het b/p forum niet meer..
 • [quote:0b4fb3dc46="Ripper_alexander"]Wat dachten jullie ervan?

  Ik zie verdikkeme door de HJTlogs het b/p forum niet meer..[/quote:0b4fb3dc46]Je vraagstelling is enigzins negatief :roll:

  HijackThis is een middel om problemen op te sporen en te herstellen, veel mensen hebben nog nooit van HijackThis gehoord en krijgen hier het advies om een log te plaatsen, als ze dan meteen ook nog doorverwezen worden naar nog een ander sub-forum wordt het er allemaal niet overzichtelijker op.

  Persoonlijk vind ik dit meer een vraag om in het Feedback Forum te plaatsen.

  vr.gr.smeenk
 • Verplaatst naar Feedback.
  Hier zijn in het verleden nog discussies over geweest.
  Toen heeft de crew besloten om alle Hijackthislogs onder te brengen in B&P.
 • Ik vind eigenlijk zelf ook dat we een eigen sub forum moeten aanmaken voor Hijackthis logs

  Freek
 • vooralsnog staan ze daar prima.
  Meer "subfora" zou de werkzaamheid van dit forum niet ten goede komen, denk maar aan het helpmij forum.

  t.
 • Toch kan ik me het verzoek goed indenken. Ik vind het ook wat erg veel van het goede momenteel. Titel van het Forum-onderdeel is [i:75b7530f51]"Beveiliging & privacy Virussen, firewalls, cookies. Stel hier anoniem uw vragen. "[/i:75b7530f51] en daarvan is soms erg weinig terug te vinden in het woud van Log-posts.

  Is er geen andere oplossing?

  [list:75b7530f51]Eén Topic maken en daarin alle logs. Nadeel, alles gaat door elkaar lopen.

  Topics die klaar zijn sluiten. Nadeel, wanneer is het klaar en Mods moeten alles nalopen en sluiten. Oplossing: Log-aanbrenger meldt het zelf. Nadeel: Log-aanbrenger zal dit doorgaans vergeten.

  Topics die klaar zijn verwijderen. Nadeel, wanneer is het klaar en Mods moeten alles nalopen en sluiten. Oplossing: Log-aanbrenger meldt het zelf. Nadeel: Log-aanbrenger zal dit doorgaans vergeten.[/list:u:75b7530f51]

  Vraag bij dit alles is, hoe zal het zich ontwikkelen met die Logs en hoe lang blijven we nog Logs maken. Ik bedoel, zal dit alleen maar toenemen met meer logs en langere reacties, dan is een eigen Forum onvermijdelijk lijkt mij. Is de verwachting dat over een jaar ofzo niemand zich nog drukmaakt om alles wat die Logs oplossen, want er zijn eindelijk goede, alomvattende tools a la anti-virus, en slechts sporadisch zal er nog een Log te zien zijn, dan is er weinig reden die logs apart te zetten.

  Denk dat de Log-Forum-beheerders die maar moeten beoordelen en monitoren. VOor het moment.

  groetjes Edmond
 • Het kan natuurlijk geen kwaad, in de titel van een onderwerp uitdrukkelijk "Hijackthis log", "[HJT]" oid. op te nemen.
 • En dan een filteroptie om die wel of niet te zien in het beeld. Wauw :)
 • Maar ook zonder filter weet je dan wat je wel of niet hoeft te bekijken. :)
 • Ik denk niet dat we kunnen ontkennen dat het aantal logjes op de diverse fora de laatste maanden enorm is toegenomen. Ook op C!T. Momenteel wordt alles gegroepeerd in B&P. Dit was een goede stap.
  Als B&P momenteel een beetje verzuipt in de Hijackthislogs en misschien voor velen onoverzichtelijk of oninteressant wordt, kan hier een oplossing voor gezocht worden.
  Blijft natuurlijk de vraag hoeveel mensen zich storen aan de enorme hoeveelheid logjes in B&P?

  -logjes in 1 topic: dan wordt het pas echt onoverzichtelijk.
  -topics sluiten: maakt B&P niet overzichtelijker. Je kan enkel het topic-kapen hiermee een beetje voorkomen.
  -topics verwijderen: dit is feedback voor anderen weghalen.
  -afzonderlijk subforum?

  De toekomst?
  De grens tussen spyware en virussen wordt steeds kleiner. Ik vrees dat het alleen maar erger wordt..
 • ben het totaal met M@rc eens , gewoon een subforum , probleem opgelost , naar mijnsinzien , maar ik zal het wel weer fout hebben,

  Freek
 • Imho is een HJT log een middel om een infectie door een worm/virus die je veiligheid of privacy aantast te herkennen. Het log is dus geen doel opzich.
 • Imho is dat een beetje eromheen praten; Het gaat niet om wat het is, maar om het feit dat er schijnbaar mensen zijn die zich aan al die log's ergeren, alleen ik vraag me af hoeveel dat er zijn, ik in ieder geval niet.
 • Ik ben er an sich voor… maar heeft phpBB geen mogelijkheid voor sub-subforums? Dus een subforum binnen een subforum?

  Los daarvan, er kwam toch een switch naar Invision PB? Ik weet 99% zeker dat het dáár wel ondersteund wordt.. maar ik weet niet hoelang dat nog duurt ;)
 • Een switch naar Invision :| ik vind dit imo veel fijner..afijn, ontopic.
 • Ik zou sowieso voor de logs een speciaal forum maken. Er worden ontzettend veel logs geplaatst, en het ziet er voorlopig niet naar uit dat het minder wordt. (Nog afgezien van het feit dat je als forumbeheerder ook af en toe eens moet kijken of de indeling zoals die nu is, nog wel voldoet.)

  Het zeker redelijk om de logs samen in een apart forum onder te brengen. Voor degenen die deze logs behandelen lijkt het me prettig, en voor de leden die ze posten ook.
  Voor de forumleden die geen interesse hebben in de logs is het daarnaast ook nog eens handiger……doen dus! :P
 • Ik ben ook voor een nieuw (sub)subforum. Nu is het echt een chaos, en je ziet dat veel andere vragen onbeantwoord blijven.

  De optie die aangegeven werd om alles in een topic te doen is zeer onverstandig (gaf Marc ook al aan, maar iets voorzichtiger) aangezien mensen dingen door de war gaan halen en verkeerde dingen uitvoeren (waardoor het bijv. erger gemaakt kan worden). Althans, dat heb ik gemerkt in de tijd waarin ik logs checkte. (nu check ik niet meer, wil al een hele tijd weer beginnen maar kwa tijd komt het er niet van ivm school e.d)

  Hoeveel mensen nu echt last hebben van die HJT logs is een vraag waar je zeker antwoord op moet hebben wil je een goede besslissing kunnen nemen. Misschien zou het makkelijk zijn als je daarvoor een poll plaatst op het forum waarin mensen kunnen stemmen of ze voor een apart hjt subforum zijn, of juist niet. In mijn ogen moet je luisteren naar de forum-members, wil je het forum verbeteren. Zo heb je meningen van wat minder deskundigen en juist heel deskundigen. De mods zijn allemaal deskundig (lijkt me, [slijm-mode]en voor zover ik weet is dat ook echt zo[/slijm-mode]) en zullen er wellicht anders tegenaan kijken als de andere wat minder deskundige bezoeker.
 • Ik begrijp het probleem niet, er zijn een boel mensen met virussen spyware e.d. De één lost het op met bijvoorbeeld een update van z'n virusscanner, de ander heeft daar een hjt logje voor nodig. De meeste hebben een hjt log nodig, so what.

  En als je een apart forum ervoor maakt, dan moet je de gebruiker laten beslissen waar diegene zijn/haar post plaatst. Veel gebruikers die een probleem hebben weten niet wat een hjt log is, laat staan dat ze weten of ze er één zullen posten in hun bericht. Ik betwijfel of de mods zitten te wachten op zoveel verplaatswerk.

  Wordt er nou zo belachelijk veel gepost daar? Als er een forum moet worden opgesplitst is 't het moederborden/processoren/bla forum wel.

  Wat het zo onoverzichtelijk maakt zijn de titels, bijna allemaal heten ze "logfile hijachthis" e.d. Maar dat los je niet op met een subforum.
 • Het feit dát er topics zijn die al 'Hijackthis logje' heten, betekent automatisch dat een subforum wél zin heeft: deze topicstarters hebben immers een topic gestart alleen vanwege het logje; dit logje kan dan ook prima in een ander subforum geplaatst worden.


  Snel geteld: 17 van de 50 berichten is getiteld "HJT log" oid - dat is bijna 35%…
 • Ik ging de lijst net even af op hoeveel topics er worden geopend waarin in 2e instantie een hjt log wordt gepost. Bij topic 3 waren er al 2 topics waarin in 2e instantie instantie een hjt log werd geplaatst.

  Deze topics moeten dan al worden verplaatst worden door mods. Veel succes.

  Naar mijn mening moet je forums maken die het probleem aanduiden, niet de oplossing.

  [quote:aed3c11019="webspider"]Het feit dát er topics zijn die al 'Hijackthis logje' heten, betekent automatisch dat een subforum wél zin heeft: deze topicstarters hebben immers een topic gestart alleen vanwege het logje; dit logje kan dan ook prima in een ander subforum geplaatst worden.[/quote:aed3c11019]
  Dit is nog steeds geen reden om een apart sub forum te maken. Wat is het nut nou? Om het overvolle b/p te ontlasten?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.