Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Tutorials?

Anoniem
gerben
8 antwoorden
 • wat ik mis in dit forum is een topic met tutorials

  hierin kunnen b.v:

  - links naar goede tutorials

  - forumers die graag wat willen voorkauwen voor beginners en hun
  eigen tutorial willen maken.

  greetz,
  okkelo
 • Wat voor tutorials mis je dan? We hebben in elk subforum de faq, waar ook bergen aan informatie staat.
 • IK vind het nog niet zo'n gekke vraag hoor.
  Sterker nog ik heb er al meerder malen aan gedacht, dezelfde vraag te stellen. Natuurlijk staat er in de FAQ's behoorlijk wat info, maar er ontbreken toch ook behoorlijk wat zaken/onderwerpen (dit komt omdat de FAQ's meestal gekoppeld zijn aan de onderwerpen/titels van de subfora en die betreffen alleen de hoofd-onderwerpen.)
  Zo was ik laatst op zoek naar een tutorial over ftp ( bestanden delen en dus NIET alleen uploaden ivm je eigen website).
  Google en diverse fora waren niet meteen duidelijk en een tutorial forum was nu dus handig geweest)
  Dit is maar een voorbeeld; zo zijn er natuurlijk meerdere zaken waar ongetwijfeld handige tutorials over bestaan.
  Ik weet zeker dat de bezoekers van dit forum een hoop nuttige tutorial-links bij elkaar kunnen brengen en als die dan ook nog ondergebracht zijn in een overzichtelijk forum is dat een vooruitgang voor deze site.
  Noot; ga nu alsjeblieft niet hier (pm mag natuurlijk wel) uitleggen hoe ik ftp kan gebruiken om bestanden te delen, maar zet een link in het 'nieuwe' tutorials-topic.
 • Op zich zou het mogelijk moeten zijn om een tutorial in de faq weg te schrijven. Maar wie gaat die dingen allemaal schrijven, lijkt mij niet een simpel klusje want dan kan je wel blijven door gaan, hoe monteer je een proc. hoe boor je een gaatje, hoe installeer je windows en ga zo maar door.

  Maar op internet staan toch meer dan genoeg how to's?! Praktisch hetzelfde, alleen zal je het meeste in het Engels moeten lezen.
 • Voor ftp heb ik wel eens een tutorial geschreven, ik weet alleen niet of ik die nog heb. Het probleem is ook dat je niet alles in een faq kan zetten. Overigens heeft er in de Computer!Totaal ook een workshop gestaan over hoe je een ftp server opzet.

  [Edit] Nope, die tutorial heb ik niet meer.
 • Misschien is het slim(mer) om zelf een topic te starten met een rits tutorial links? Hieronder staat er alvast eentje. ;)
 • Lijkt me ook een prima optie.

  maar waar mag ik een topic starten voor algemene tutorials??

  greetz okkelo
 • [quote:7879e20bcf="okkelo"]maar waar mag ik een topic starten voor algemene tutorials?[/quote:7879e20bcf]
  Als de lijst leesbaar moet blijven (lijkt me wel de bedoeling), lijkt het me handig om niet 1 topic te gebruiken, maar per onderdeel 1 topic te starten, anders wordt de lijst erg lang. Begin dus gewoon bij een onderwerp waar je veel van weet, plaats wat in het bijbehorende forum onderdeel, en kijk of en hoe het werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.