Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Lange linkjes verbieden

Anoniem
None
21 antwoorden
 • Het valt me op dat er vaak bizar lange linkjes gepost worden waar door de hele lay-out van het forum verkloot wordt.

  Kunnen we niet gewoon een regel maken dat linkjes langer dan zo veel karakters gewoon zo geschreven moeten worden:
  naampje
 • vind ik een heel goed idee, eigenlijk zouden mods daar ook gewoon een waarschuwing voor moeten geven, ik vind het namelijk hetzelfde als veels te grote afbeeldingen plaatsen, waardoor ik steeds zijwaarts moet scrollen.
  Met ADSL heb je toch niet echt last van laadtijden, voor modemgebruikers is het natuurlijk wel wat anders, aangezien een afbeelding veel meer opslagruimte (dus meer downloadtijd) vraagt dan een URL. Maar voor ADSL'ers is er alleen de irritatie van het onnodig zijwaarts scrollen.

  Ik vind daarom dat linkjes die je gewoon als de URL zelf schrijft in ieder geval korter moeten zijn dan een 800x600 afbeelding. Maar het liefst maar iets van 30 karakters lang. Ik weet het, daar zit je al heel snel op, want http://www. zijn er al 11, maar het leest wel een stuk prettiger.
 • precies. Je begrijpt exact wat ik bedoel.

  En idd. Ze zouden ook niet langer dan een 800x600 afbeelding moeten zijn.
 • nou maar hopen dat ze ook een keer wat doen met de feedback, want 99% van de feedback topics wordt uiteindelijk niks mee gedaan. Je kan natuurlijk niet iedereens wensen vervullen, maar soms heb ik wel met feedbacktopics dat het toch wel een goed idee is en ze er eigenlijk wat mee zouden moeten doen. En niet alleen maar ff aan een admin melden of zeggen dat er al zo'n topic ooit ergens is geweest en er maar een slotje op gooien.

  Als mensen zo'n achterlijk lange link posten zeg ik er dan ook meestal wat van, soms willen ze het wel goed doen maar weten ze (nog) niet hoe het moet. Als ik een topic al gepost heb en er komt een keer iemand met zo'n lange link dan zal ik dat zeggen, maar niet uit het topic weg blijven. Maar soms heb ik echt geen zin in die ongein en vermijd ik topics gewoon, vooral als het lange stukken tekst zijn, aangezien het dan gewoon absoluut niet lekker lezen is.

  Je kan er ook niet van uitgaan dat iedereen een 1600*1200 resolutie heeft, dus ik vind dat het gewoon zonder enige uitzondering nooit nodig zou moeten zijn om zijwaarts te scrollen bij een resolutie van 1280*1024 (960). Over een paar jaar zou dat eventueel aangepast kunnen worden, aangezien de schermresoluties steeds hoger worden (stel je voor dat je nog bij 480*640 zat).
 • Veel van dit soort "fouten" wordt gemaakt door "beginners" en als we dus dit soort (in mijn ogen totaal onzinnige) regels gaan invoeren, schrikken we juist deze bezoekers af. Dat lijkt me dus zeer zeker niet de bedoeling.
 • Daar heb je wel enigszins gelijk in, maar ik zie toch ook seniors en zelfs ouwe rotten die fouten soms nog maken. Verder is je argument zo te ontkrachten met die regel van afbeeldinggrootte, die regel overtreed je ook niet zo snel meer naar mate je langer op het forum bent en dat geld eigenlijk wel voor alle regels. Ouwe rotten maken minder vaak fouten of overtreden de regels als nieuwe leden, maar dat wil niet zeggen dat er dan maar geen regels hoeven te zijn omdat alleen beginners die fouten maken. Dan kunnen we net zo goed meteen de wet afschaffen en de verkeersregels, beginnende automobilisten maken namelijk ook meer fouten dan ervaren (neemt niet weg dat er ook zeer asociale automobilisten zijn die wel ervaring hebben maar toch alle regels overtreden), maar dat wil niet zeggen dat we dan maar de regels af moeten schaffen of niet eens opstellen.
 • VBulletin maakt dacht ik automatisch van langere links een link als http://www.url.com/blaat[…]/pic.jpg ofzoiets. Is daar geen mod voor te vinden?
 • Zet het gewoon in de forum handleiding. Tadaa.
 • Meer regels leiden vaak alleen maar tot meer "overtredingen'' .

  Verder ben ik het volledig met Bill Gates eens!
 • [quote:05030274a9="Sander_e_s"]En idd. Ze zouden ook niet langer dan een 800x600 afbeelding moeten zijn.[/quote:05030274a9]Ik snap 't probleem niet: Net als bij tekst werkt op dit forum bij mij gewoon de line break: De link gaat ook als ie lang is gewoon door op de volgende regel, dus je hoeft niet zoals bij een afbeelding buiten je beeldresolutie te scrollen. Bijvoorbeeld:
  http://www.acer.nl/acereuro/page3.do;jsessionid=0176FFF0CBDF8B738BF6397853AB80C4?dau7.oid=1&UserCtxParam=0&GroupCtxParam=0&dctx1=3&CountryISOCtxParam=NL&LanguageISOCtxParam=nl&crc=583537601

  Verder is een link duidelijk herkenbaar als blauwe onderstreepte tekst, dus ook meteen duidelijk voor leken dat het een weblink betreft.
 • ik weet niet hoe die link er bij jou uitziet, maar bij mij is het gewoon maar één regel.
  Moet je dat line-break soms ergens aanzetten?
  Overigens wel ironisch dat ik nu in een topic over het verbieden van lange linkjes vanwege het zijwaarts scrollen, zijwaarts moet scrollen omdat Obi een lange link plaatst.
 • [quote:51f07d1038="kid jansen"]Overigens wel ironisch dat ik nu in een topic over het verbieden van lange linkjes vanwege het zijwaarts scrollen, zijwaarts moet scrollen omdat Obi een lange link plaatst.[/quote:51f07d1038]Snap er geen h*l meer van, ik zie in IE de link over 2 regels en in FireFox de link over 1 regel. :roll:
 • Ik gebruik Mozilla 1.7.11, ik zal eens in IE kijken

  EDIT: in IE wordt hij inderdaad gebroken, leuk dan kunnen we nu ook forum.computertotaal.nl op zo'n mozilla-ondersteunings blacklist zetten. :P
  Ze dachten toch niet echt dat ik weer IE ga gebruiken.
 • Of jullie moeten switchen naar vBulletin, heb je auto. link decrementation (of hoe heet dat @NL) en ook auto. image resizing :wink:

  Maar er zal wel een mod zijn voor die links, want dat is inderdaad zwaar iritant!
 • Helaas. Ik gebruikte een half jaar terug nog veel IE. Maar ik ben nu zo aan Firefox gewent dat IE niet meer terug hoeft te komen. 8)

  //Ik ga m'n beklag doen bij phpbb zat het niet mozilla-compatible is.
 • [quote:5056409d85="Sander_e_s"]//Ik ga m'n beklag doen bij phpbb zat het niet mozilla-compatible is.[/quote:5056409d85]Ga maar beklag bij Microsoft doen. Een woord zonder spaties alsnog afbreken is fout, tenzij er een "-" bijgezet wordt. En dat doet Internet Explorer niet, dus die doet het gewoon fout. Firefox doet het juist goed!
 • :lol:

  denk echter dat IE dit ook aleen bij linkjes doet.
 • [quote:eaa8a56606="Sander_e_s"]:lol:

  denk echter dat IE dit ook aleen bij linkjes doet.[/quote:eaa8a56606]
  datkunnenwijnatuurlijkheelergmakkelijkcontrolerendoorgewooneenerglangezinzonderenigevormvaninterpunctieintevoerendielangerisdandebreedtevanhetscherm
  Alleen hebben we wel een IE gebruiker nodig, omdat in ff de link al zorgt voor een brede pagina.
 • Link wordt in IE gebroken, maar de zin van EG niet. Wat dat aan gaat doet IE het dus iets beter dan FF en Mozilla
 • [quote:0227e2e355="kid jansen"]Link wordt in IE gebroken, maar de zin van EG niet. Wat dat aan gaat doet IE het dus iets [size=9:0227e2e355]beter[/size:0227e2e355][b:0227e2e355]anders[/b:0227e2e355] dan FF en Mozilla[/quote:0227e2e355]

  Waarom een link wel en een woord niet?
  Automatische regeleinden door de browsers zouden alleen op de plaats van een spatie mogen komen. IE pakt een ? (en mogelijk andere tekens) echter ook als breek-punt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.