Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Google

Anoniem
kid jansen
19 antwoorden
 • Het valt mij op op dit forum, dat er ontzettend vaak antwoorden gegeven worden als: "zoek eens met Google" of "www.google.nl".
  Ik snap best dat er genoeg vragen zijn waarvan je het antwoord makkelijk met Google vinden kunt, maar de TS heeft er niets aan en wat voegt zo'n antwoord nou toen in de betreffende topic? :roll:

  Hier ook weer eentje: http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=1048823&highlight=#1048823

  Ik word zelf eerlijk gezegd een beetje flauw van zulke antwoorden. Nogmaals, ik snap best dat er mensen zijn die vinden dat je zoiets makkelijk met Google vinden kunt, maar reageer dan gewoon niet of zoek het antwoord eerst op en zet er eventueel dan pas bij dat het ook makkelijk met een zoekmachine te vinden was …
 • Simpelweg google.nl als antwoord geven gaat mij ook wat te ver, maar vaak biedt het daar intypen van de foutmelding wel een oplossing. Hier bijvoorbeeld ook weer.
 • [quote:1717259a3d="JBS"]Simpelweg google.nl als antwoord geven gaat mij ook wat te ver, maar vaak biedt het daar intypen van de foutmelding wel een oplossing. Hier bijvoorbeeld ook weer.[/quote:1717259a3d]Ja oke, maar met dat antwoord van jij heb ik ook geen problemen.

  Je geeft het antwoord, en zegt erbij dat je het eventueel zelf ook met google had kunnen vinden. :wink:
 • Inderdaad, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen zoiets hebben van doe eerst zelf eens wat moeite. Maar dat kan dan wat subtieler gezegd worden ;)
 • [img:c21b08e8bb]http://home.hccnet.nl/r.vanwilligen/forum/generalpics/bartgoogle.gif[/img:c21b08e8bb] :)
 • Ik heb het wel vaker gezegd: heb je niets te melden, dan reageer je niet.
  Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel. Een antwoord met alleen google.nl erin of varianten erop schaar ik onder domme antwoorden. Geef dan het antwoord en vertel erbij hoe makkelijk je het kon vinden.
  Vind je de topicstarter lui, dan reageer je niet. Dan merkt de topicstarter vanzelf wel dat er weinig animo is om zijn vraag te beantwoorden.
  Beantwoord iemand anders wel zijn vraag, dan heb jij er tenminste geen energie in gestoken dus iedereen blij.
 • [quote:05dc6f586a="Jeroen de Jager"]Ik heb het wel vaker gezegd: heb je niets te melden, dan reageer je niet.
  Domme vragen bestaan niet, domme antwoorden wel. Een antwoord met alleen google.nl erin of varianten erop schaar ik onder domme antwoorden. Geef dan het antwoord en vertel erbij hoe makkelijk je het kon vinden.
  Vind je de topicstarter lui, dan reageer je niet. Dan merkt de topicstarter vanzelf wel dat er weinig animo is om zijn vraag te beantwoorden.
  Beantwoord iemand anders wel zijn vraag, dan heb jij er tenminste geen energie in gestoken dus iedereen blij.[/quote:05dc6f586a]Precies dat bedoel ik ook, alleen valt het me op dat veel forumgebruikers dit niet zien als een "dom antwoord".. :wink:
 • Je zou dan het forum niet eens meer nodig hebben als je toch altijd wordt door verwezen naar Google. :roll: Tenslotte zijn we op het forum om elkaar te helpen ;)
 • Ik ga er meestal ook van uit dat mensen, vóór ze hun vraag stellen, eerst zelf gezocht hebben. Maar met de alsmaar groter wordende informatiebrei is zoeken ondertussen ook een kunst. De juiste termen vinden en gebruiken kan best lastig zijn.

  t.
 • Ook al heb je niets kunnen vinden, een goede topicstart is natuurlijk wel erg makkelijk, met daarin relevante informatie zoals het gebruiksdoel, en het budget. Daarentegen schiet je met een antwoord als google.nl niets op, omdat dat een zoeksite, is en geen site met een overzicht van goedkope boxjes :wink: . Natuurlijk is er met google een hoop te vinden, maar de TS wil in dit geval gewoon ideeën van mensen voor een goedkope boxenset. Ik zou het persoonlijk zelf ook vragen, want er zijn 1001 setjes te koop. Echter zou ik wel meer informatie plaatsen :wink:
 • ik geef de bovenstaande berichten gelijk :P
  maar dit komt meer voor bij beginners dus wijs hen erop én antwoordt op de vraag :D
 • Dat zulk soort dingen vaak voorkomen bij beginners is hier over het algemeen een reden om er niks aan te doen. Omdat dat alleen maar de gebruiksvriendelijkheid aantast en mensen afschrikt om te antwoorden.
  Sommigen beweren nog steeds dat regeltjes averechts altijd werken. Er zijn al genoeg van dit soort topics geweest, alleen dan met totaal andere problemen. Wanneer blijkt dat het probleem vooral wordt veroorzaakt door de nieuwelingen, wordt het vaak maar gewoon gelaten zoals het is.
  Ik erger me soms ook rot aan de antwoorden van anderen, zeker als daar alleen maar google.nl in staat, maar ik denk dat er niks anders opzit dan die mensen het gewoon te laten afleren. Het is een onbegonnenzaak om er iets aan te gaan doen.
  Wat ik bijvoorbeeld ook nogal storend vind zijn die veel te lange links of te grote afbeeldingen. Die lange links weet IE wel raad mee, maar Firefox, Mozilla en Opera laten hem gewoon staan. Zo kan ik wel door blijven gaan, maar ik denk dat je er gewoon mee moet leren leven dat er ook dat soort mensen rondlopen.
 • lange link maakt toch niets (je klikt op het eerste gedeelte) :-?
 • Daar gaat het niet om, niet iedereen heeft z'n monitor op 1600x1200 staan. Het is zeer hinderlijk als je de hele tijd ook nog eens zijwaarts moet scrollen om iemands antwoorden te lezen. De hele pagina wordt er mee verkloot, ook hier is het een kleine moeite om even de URL tags te gebruiken. Net zoals code tags voor informatievakken soms handig is. En het ook praktisch geen moeite kost om zelf wat resultaten te geven die je met google hebt gevonden ipv alleen maar google.nl
 • ok, ik snap hem :P
  (mijn scherm staat op 1024x768 :lol: )
 • Van mij mag deze topic dicht, de laatste paar posts zijn toch allemaal offtopic, en de meningen hierover zijn nu zo ongeveer ook wel duidelijk dacht ik zo. :)
 • mijn post offtopic?!?!
  dat de meningen duidelijk zijn ben ik het met je eens.
 • [quote:ebf6d6cbfa="kid jansen"]mijn post offtopic?!?!
  dat de meningen duidelijk zijn ben ik het met je eens.[/quote:ebf6d6cbfa]Sorry, bedoelde niet jouw posts, had het over die van -stof-. :wink: (dus die over te lange links e.d)
 • sorry :oops:
  topic mag dus dicht

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.