Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Hoelang blijven berichten op dit forum bereikbaar?

Anoniem
Jeroen de Jager
20 antwoorden
 • Hoelang blijven de berichten op dit forum bereikbaar via internet?
 • In principe blijven alle berichten staan. Alleen spam wordt gewist, en advertenties in TKA en TKG na verloop van tijd verwijderd.
 • Dat is fijn. Ik hoop dat dat geen problemen oplevert met de capaciteit van jullie data-opslag/hosting. Want er zijn forums die na verloop van tijd wel een deel van de berichten wissen.
 • De oudste berichten die ik kan terugvinden zijn van 1 januari 2002. Grappig want in het adminpaneel staat dat het forum is gestart op 16 januari 2002..:-)
  En over hosting of omvang van de database maak ik me geen zorgen qua opslag. Het is alleen even afwachten hoe goed phpBB met een grote database om kan gaan.
 • Niet al te best kan ik je verzekeren. :(
  phpBB is redelijk goede software voor kleine tot middelgrote forums, maar voor het serieuze werk is de database gewoon niet goed opgebouwd. Iedere keer dat je een subforum opent worden alle topics geanalyseerd op titel, aantal antwoorden, aantal views, laatste bericht, laatste gebruiker, etc etc. Dit werkt vertragingen in de hand (ervaring).
  Ik weet dat Invision hier veel beter mee om gaat, maar dat is dan ook professionele sofware. Echter hangt daar wel een prijskaartje aan, ik meen een kleine € 200,- per jaar.

  Ik denk echter dat dit wel een serieuze overweging waard is. Bij Wetenschapsforum gaan we hier volgende week ook op over omdat de grenzen van phpBB bereikt zijn. WSF is nog wel wat kleiner dan C!T. En ik denk dat als we bij WSF Invision kunnen betalen van de advertentie-inkomsten, dit bij C!T ook moet kunnen. Immers, wij hebben minder pageviews en dus minder inkomsten.

  Just a thought. 8-)
 • [quote:f5e2d65ab2="Ger"]phpBB is redelijk goede software voor kleine tot middelgrote forums, maar voor het serieuze werk is de database gewoon niet goed opgebouwd. (…)

  Invision (…) Bij Wetenschapsforum gaan we hier volgende week ook op over omdat de grenzen van phpBB bereikt zijn.[/quote:f5e2d65ab2]Is het niet mogelijk dat het Wetenschapsforum opsplitst in twee phpBB-forums? Eén daarvan met een archief van alle oude berichten. Daar kan een link naartoe komen binnen het normale Wetenschapsforum lijkt me. Dan heb je zonder kosten een verdubbeling van de data-capaciteit. Of je kunt ook een splitsing maken op onderwerp.
 • [quote:ed7f88256c="Ger"]Ik denk echter dat dit wel een serieuze overweging waard is.
  [/quote:ed7f88256c]
  Is het ook, ik heb het al meerdere keren aangekaard. Maar het is geen kwestie van geld. De webmaster is er (nog?) niet van overtuigd dat phpBB op zijn eindje loopt en blijft liever bij phpBB dan dat hij overstapt naar andere forumsoftware. En bij ons gaat hij over dit soort zaken.
 • Er wordt neem ik aan, wel gekeken naar de ontwikkeling van phpbb 3.0?
 • [quote:e06151d041="Henk Meerwijk"]Is het niet mogelijk dat het Wetenschapsforum opsplitst in twee phpBB-forums? Eén daarvan met een archief van alle oude berichten. Daar kan een link naartoe komen binnen het normale Wetenschapsforum lijkt me. Dan heb je zonder kosten een verdubbeling van de data-capaciteit. Of je kunt ook een splitsing maken op onderwerp.[/quote:e06151d041]Bedankt voor de suggeste (al is het op C!T misschien niet geheel op zijn plaats, hoop dat de mods het vergeven), maar dit is geen optie. We willen graag oude topics open houden, om als er nieuwe vorderingen zijn er weer op te reageren. Ook komt het regelmatig voor dat onderwerpen met oude onderwerpen samengevoegd worden om zo de informatie centraal te houden. Ook gebeurt het regelmatig dat bepaalde onderwerpen een deels humane en deels natuurwetenschappelijke kant hebben. Dat, en geplande uitbreidingen zijn reden voor de overstap naar Invision.

  [quote:e06151d041="Gerben"]Er wordt neem ik aan, wel gekeken naar de ontwikkeling van phpbb 3.0?[/quote:e06151d041]phpBB 3 is geheel gebaseerd op phpBB 2. Eigenlijk is het gewoon een phpBB 2 forum met ontzettend veel mods. De opbouw van de database is echter nauwelijks veranderd. voor forums die gewoon op phpBB kunnen draaien is het een welkome verbetering, maar als je te groot bent voor phpBB 2, dan geldt dat helaas evenzo voor phpBB 3.
  Misschien wel interessant (mocht C!T phpBB blijven gebruiken en naar 3.0 overgaan): ]hier kun je alles lezen over phpBB 3.0 beta 5. De volgende versie zal een release candidate zijn. Onder de genoemde link staan ook links naar aanvullende documentatie over phpBB 3.

  [quote:e06151d041="Jeroen de Jager"]Is het ook, ik heb het al meerdere keren aangekaard. Maar het is geen kwestie van geld. De webmaster is er (nog?) niet van overtuigd dat phpBB op zijn eindje loopt en blijft liever bij phpBB dan dat hij overstapt naar andere forumsoftware. En bij ons gaat hij over dit soort zaken.[/quote:e06151d041]Duidelijk :) Heeft hij dit echter al beschouwd vanuit het oogpunt van het trage forum (zie betreffende topic)? De traagheid zal mede veroorzaakt worden door de manier dat phpBB met de database omgaat. Misschien dat het helpt om hem te overtuigen ;)
 • [quote:d6b6dfe3f0="gerben"]Er wordt neem ik aan, wel gekeken naar de ontwikkeling van phpbb 3.0?[/quote:d6b6dfe3f0]Inderdaad. Ik heb geen verstand vam forum-software, maar het is denk ik mogelijk dat een volgende gratis versie van phpBB een grotere hap data aankan dan de huidige versie. En upgraden naar die nieuwe versie is vast ook makkelijker dan een heel forum converteren naar heel andere forum-software.
 • [quote:04e306621b="Ger"]dit is geen optie. We willen graag oude topics open houden, om als er nieuwe vorderingen zijn er weer op te reageren. Ook komt het regelmatig voor dat onderwerpen met oude onderwerpen samengevoegd worden om zo de informatie centraal te houden. Ook gebeurt het regelmatig dat bepaalde onderwerpen een deels humane en deels natuurwetenschappelijke kant hebben. Dat, en geplande uitbreidingen zijn reden voor de overstap naar Invision.[/quote:04e306621b]Als je een splitsing maakt op onderwerp, ontstaat er geen scheiding in tijd. Mens- en natuurwetenschappen worden dan waarschijnlijk wel gescheiden. maar die kunnen natuurlijk wel worden verbonden met linkjes.
 • [quote:347511aef7="Ger"]Duidelijk :) Heeft hij dit echter al beschouwd vanuit het oogpunt van het trage forum (zie betreffende topic)? De traagheid zal mede veroorzaakt worden door de manier dat phpBB met de database omgaat. Misschien dat het helpt om hem te overtuigen ;)[/quote:347511aef7]
  Nee want die traagheid komt niet doordat phpBB de traagheid veroorzaakt, die komt doordat Zoom.nl record na record breekt. Dat houden de servers niet bij en als er dan een ander process (zoals ons forum) liefde en aandacht van de processor enzo nodig heeft, dan is die er onvoldoende. Eenvoudiger zaken zoals Webwereld (heeft veel kleinere queries) kunnen daar makkelijker tussendoor worden gepropt. Deze weken zijn ze bezig proef te draaien op de nieuwe servers. Duurt mij veel te lang, maar het is niet anders. Mocht na het verdwijnen van Zoom.nl op onze servers het forum nog steeds niet lekker lopen, dan hebben we een andere discussie. Maar er is mij verzekerd dat we straks een soepeler forum hebben.
 • [quote:c259b648bc="Jeroen de Jager"]De oudste berichten die ik kan terugvinden zijn van 1 januari 2002.[/quote:c259b648bc] De oudere berichten van dit forum zouden toch weer beschikbaar gesteld worden via een read-only archief. Of is dat niks geworden?
 • Niet dat ik weet.
 • Dat waren destijds wel de plannen waarover gesproken werd.
  Ik kan alleen niet meer zoeken op melvyn zijn naam omdat zijn account eruit ligt?

  gr

  t.
 • Zoek op archief in Mededelingen(1 hit, officiele aankondiging door Guido) en Feedback(meerdere hits).
 • Aha, tja daar valt nu niets meer aan te doen. Alle mensen die er toen aan werkten/verantwoordelijk voor waren werken niet meer bij IDG en er is geen ander archief dan het huidige forum. Ons archief gaat nu terug tot 1 januari 2002.
 • ja.. hier staat het:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=96291&highlight=archief


  Het lijkt me sterk dat de boel "weg" is.
 • Als jij me kan vertellen waar de archiefbestanden zijn…
  Ik kan ze niet vinden en de nieuwe webmaster ook niet.
 • Zijn er geen oude backups meer uit die tijd? Trek anders Melvyn eens even aan zijn jasje. Als je die nog terug kunt vinden tenminste.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.