Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Waarom nou toch altijd dat muggenziften?

Anoniem
None
26 antwoorden
 • Ik post hier niet zoveel, maar ik lees hier wel regelmatig en het valt me op, dat sommige frequente bezoekers van C!T vaak kritiek hebben op nieuwe forumbezoekers. Misschien omschrijf ik dit nu niet goed, maar ik wil uiteraard niemand beledigen, laat dat duidelijk zijn!

  Ik lees net een topic bij Multimedia en ok ik begrijp het topic ook niet, maar waarom ervan uitgaan, dat iemand de tijd niet genomen heeft om te zoeken of om een antwoord te formuleren?

  Laten we eerlijk zijn; de één is beter in verwoorden dan de ander, dat wilde ik even kwijt.
 • Helemaal mee eens. Bedankt voor je post!
 • Ben ik het niet echt mee eens (zo lang kritiek netjes blijft!), dit forum is denk ik erg laagdrempelig, zeker voor nieuwkomers. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met tweakers.

  Je mag denk ik van iedereen verwachten dat hij zelf ook wat moeite doet om iets te vinden (faq lezen, googlen). Vaak genoeg zie ik vragen langskomen die soms wel heel eenvoudig zelf te achterhalen zijn. Vragen waar je drivers voor je HP-printer kan vinden en niet zelf eerst op de site van de fabrikant kijken bijvoorbeeld.

  Wat formulering betreft moet leesbaar Nederlands (dus niet foutloos!) toch niet teveel gevraagd zijn. Sommige posts barsten van de taal/typefouten die er met spellingscontrole zo uit te halen zijn. Zeker als je weet dat je dyslexie hebt, zou je dit altijd even moeten doen voor je iets post.

  Vaak laat ik dit soort onleesbare posts links liggen onder het motto "wie ik niet kan begrijpen, kan ik ook niet helpen". Een goed leesbare en van relevante informatie voorziene startpost is dus vooral prettig voor jezelf, want men kan je beter helpen.
 • Ik vind dat er soms toch wel wat erg makkelijk naar google verwezen wordt. Natuurlijk zijn de meeste problemen wel met google op te lossen. Maar niet iedereen is even handig met zoeken, dat is ook een aangeleerde vaardigheid. Waar de een ook meer aanleg voor heeft dan de ander. Het forum is ook wat persoonlijker. Je stelt een vraag, en er komt een antwoord terug. Heb je niets aan dat antwoord, dan kun je verder vragen.

  Voor iedereen geldt echter: als je niet wilt antwoorden, het hoeft niet, en doe het dan ook niet. Als je denkt, he, dit kan ik zo op google vinden. Ga er dan niet bij voorbaat vanuit, dat een ander dit weet, of überhaupt kan. Je kunt ook een antwoord geven, en achteraf verwijzen naar google. En dan met een link mét zoektermen, waar ook zinnige links uit komen.
 • [quote:bd8f49caed="PS"]Ben ik het niet echt mee eens (zo lang kritiek netjes blijft!), dit forum is denk ik erg laagdrempelig, zeker voor nieuwkomers. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met tweakers. [/quote:bd8f49caed]

  Dat is een ander uiterste, daar kun je als beginneling geen vragen stellen. Niet echt te vergelijken lijkt me.


  [quote:bd8f49caed="PS"]Je mag denk ik van iedereen verwachten dat hij zelf ook wat moeite doet om iets te vinden (faq lezen, googlen). Vaak genoeg zie ik vragen langskomen die soms wel heel eenvoudig zelf te achterhalen zijn. Vragen waar je drivers voor je HP-printer kan vinden en niet zelf eerst op de site van de fabrikant kijken bijvoorbeeld.[/quote:bd8f49caed]

  Wie zegt dat er geen moeite gedaan is? En zoals Gerben hierboven al schrijft:

  [quote:bd8f49caed="Gerben"]Maar niet iedereen is even handig met zoeken, dat is ook een aangeleerde vaardigheid. Waar de een ook meer aanleg voor heeft dan de ander.[/quote:bd8f49caed]

  [quote:bd8f49caed="PS"]Wat formulering betreft moet leesbaar Nederlands (dus niet foutloos!) toch niet teveel gevraagd zijn. Sommige posts barsten van de taal/typefouten die er met spellingscontrole zo uit te halen zijn. Zeker als je weet dat je dyslexie hebt, zou je dit altijd even moeten doen voor je iets post. [/quote:bd8f49caed]


  Taal cq tikfouten vind ik niet zo interessant. Je leest tegenwoordig heel veel tikfouten kwa persoonsvormen bijv. : 'Ik vindt' i.p.v. 'ik vind' of kwa voltooide deelwoorden: 'ik heb dat huis gesloopd' i.p.v. gesloopt'. Maar dat maakt de tekst of vraag niet minder onduidelijk. Niet echt boeiend is mijn mening dan hoor.

  Interpunctie of liever gezegd het ontbreken ervan en geen alinea's gebruiken, maakt het daarentegen wèl lastiger lezen m.i.. Plus het verwoorden van het probleem 'an sich', want nou dat is ook niet altijd makkelijk en dat kun je ook leren, vooral als mensen je de kans geven om over je vragen na te denken én je vragen om toelichting.
  Opbouwende kritiek bedoel ik, werkt altijd beter dan afbrekende. :wink:

  [quote:bd8f49caed="PS"]Vaak laat ik dit soort onleesbare posts links liggen onder het motto "wie ik niet kan begrijpen, kan ik ook niet helpen". Een goed leesbare en van relevante informatie voorziene startpost is dus vooral prettig voor jezelf, want men kan je beter helpen.[/quote:bd8f49caed]

  In je laatste alinea kan ik me heel goed vinden; een duidelijke openingspost is inderdaad heel prettig, want uiteraard krijg je meer/sneller feedback.
  En inderdaad als je een topic niet begrijpt, omdat het in jouw ogen niet helder genoeg uitgelegd wordt en daarom niet reageert is natuurlijk prima. Ik bedoel jou dan ook niet met mijn topic blijkbaar!
 • [quote:3133b82a3d="pepim"]
  En inderdaad als je een topic niet begrijpt, omdat het in jouw ogen niet helder genoeg uitgelegd wordt en daarom niet reageert is natuurlijk prima. Ik bedoel jou dan ook niet met mijn topic blijkbaar![/quote:3133b82a3d]

  Ik ben eerlijk gezegd wel benieuwd welk topic in Multimedia voor jouw aanleiding is geweest om dit onderwerp te starten. Ik ben de recente topics nagegaan en bij het enige topic waar sprake is van een onduidelijke vraagstelling, wordt de vraagsteller heel netjes gewezen op z'n onduidelijke startpost en zelfs na een tweede onduidelijke post geholpen. Als jouw kritiek naar aanleiding van dit topic is, vindt ik het wel erg overdreven.
 • [quote:dd56b38c0c="PS"] Als jouw kritiek naar aanleiding van dit topic is, vindt ik het wel erg overdreven.[/quote:dd56b38c0c]

  Dat zou het inderdaad zijn als dat waar was. Maar zoals ik in mijn openingspost al schreef:

  [quote:dd56b38c0c="pepim"]Ik post hier niet zoveel, maar ik lees hier wel regelmatig en het valt me op, dat sommige frequente bezoekers van C!T vaak kritiek hebben op nieuwe forumbezoekers. [/quote:dd56b38c0c]

  Ik heb vaak op mijn handen gezeten, maar nu toch dit topic eens geplaatst. Ik ga verder geen topics en/of namen noemen, want ik wil het niet persoonlijk maken of iemand beledigen zoals ik al eerder schreef.
 • Het is gewoon dat iedereen te lam is om even te tijd te nemen om wat op te zoeken of het probleem duidelijk te verwoorden en ja daar val ik ook onder. En als de een geen zin heeft om duidelijke vraag te stellen waaruit enigzins lijkt dat hij het echt wil weten en evt leren, dan zal de ander geen zin hebben om moeite te doen voor een antwoord. Thats it klaar topic closed :wink:

  PS ik weet dat ik hier amper mag meediscussieren aangezien ik al in geen tijden meer op dit forum ben geweest op een uitzonderingetje na :oops:
 • Ik ben het opzich wel aardig met de openingspost eens.

  Helaas moet ik toegeven dat ik met hier ook niet altijd even netjes gedraag. :oops:

  Maar i.d.g. moet ik zeggen dat ik ook wel vaak iets vraag wat ik ook zo ffe kan googlen ofzo. Maar op een een of andere manier is dit toch makkelijker, je vraagt iets en krijgt precies wat je bedoelt voor antwoord. En als je iets niet snapt vraag je door. Dat wekt gewoon makkelijk.

  En ik bedoel je hoeft natuurlijk niet te reageren. Als iets je niet zint ofzo dan ga je toch gewoon niet rageren? En als niemand reageert (wat ik me amper kan voorstellen) dan komt diegene er zelf wel achter dat hij/zij iets "fout" heeft gedaan.

  Nogmaals moet ik ook zeggen dat ik met niet altijd netjes gedraag, en dat ik hier nog niet zo heel lang ben, en waarschijnlijk het miste verstand van alles heb, maar toch wilde ik dit ffe kwijt.
 • op zich kan ik het van beide kanten voorstellen.
  Topicstarters zoeken regelmatig niet voor ze een vraag stellen, niet alleen google is een mogelijkheid maar ook dit forum, veel problemen zijn al beantwoord en FAQ's worden niet gelezen (daar zijn ze toch voor).

  Echter het is de kunst daar op een vriendelijke manier op te wijzen.

  Waar ik me vooral vaak bij erger bij nieuwe leden is dat ze een probleem posten en vervolgens nog 1 keer antwoorden (of uberhaupt niet) en dan vervolgens nooit meer iets laten horen. Probleem opgelost of niet opgelost? en wat was de oplossing? Het fatsoen is daarbij ook vaak ver te zoeken, veel mensen hier doen moeite om anderen te helpen, een bedankje en even laten weten hoe het afgelopen is, kan er vaak niet vanaf.

  Zulke zaken zorgen er ook wel voor dat nieuwe leden vaak wat harder worden aangepakt, misschien niet geheel terecht, maar zeer zeker wel begrijpelijk.
 • Een vriend van me is er zeer bedreven in geraakt, zelf niks meer te proberen en maar meteen te verklaren dat ie zelf iets niet kan in de hoop dat een ander het voor 'm opknapt. Ik trap daar niet in en geef hem dan de hoognodige spreekwoordelijke trap onder z'n kont.
  Laatst was ie mee op vakantie ; begon ie te miepen dat ie nog nooit een tent had opgezet en of wij het niet konden doen voor 'm…………Zo leert ie dus nooit iets.
  En zo is het hier ook soms op het forum. Als iemand uit gemakzucht (dat is soms te merken) te beroerd is om zelf onderzoekend en probleemoplossend aan de slag te gaan dan verdwijnt bij mij de zin om te helpen als sneeuw voor de zon.
  Maar nog erger vind ik schreeuwende topic titels als "HEEEEEEEEEELP NUUUUUU!!!!" of onleesbare, er in 1 keer opgeramde teksten, zonder enige interpunctie en correcte spellingscontrole. Het excuus dat niet iedereen even bedreven is in de Nederlandse taal vind ik niet geheel terecht, aangezien er sinds jaar en dag spellingscontrole bestaat (zelfs dmv plugins voor in je browser)
  Ik ben het dus niet eens met de topicstarter en vind dat er hier heel mild wordt omgesprongen met nieuwe/onhandige medeforummers. Zeker als je kijkt naar de etiquette die bijvoorlbeeld bij Tweakers wordt gehandhaafd.
 • je heb er een paar bij die echt aan hun stoel zitten geplakt en nul komma nul ondernemen .
  en inderdaad van die nodeloze krenten en ook nog dat achterlijke geschrijf .
  met van die halve of helemaal geen woorden .
  als je daar een opmerking over plaats dan zijn ze meteen in hun wiek geschoten .
  het is zeker geen slecht idee om zulke omgaan s vormen eens in de FAQ te zetten .
  dat het zeer op prijs wordt gesteld dat er normaal Nederlands wordt gesproken voor alle forum ers .
  dat wil ik even kwijt maar of het helpt ik betwijfel het

  :lol:
 • iedereen heeft wel een beetje gelijk, maar in mijn optiek moeten we ook uitkijken dat het geen regime word. niet iedereen is perfect en dergelijke opmerkingen kunnen behoorlijk afschrikken. ik zie regelmatig dat er eerst gekeken word naar hoe een topic word geopend, dan dat er naar het probleem gekeken word. ik probeer toch altijd eerst iemand te helpen mocht het daarna een drama blijven met fouten en onduidelijke verwoordingen, dan kan er altijd nog wat van gezegt worden op een vriendelijke manier. want de meeste lontjes zijn erg kort. en ook ik ben niet gediend van sarcastische opmerkingen. daarbij vind ik dat je ook alleen kritiek kan leveren als je ook een oplossing denkt te weten. ik zie ook regelmatig kritiek van iemand zonder dat er op het probleem word ingegaan. ik denk dan wel eens: [i:6d3efefc43]waar bemoei je je mee? en waarom is het nodig om er zo op te reageren?[/i:6d3efefc43]
 • Hoofdletters en overzichtelijkheid is ook wel eens fijn…
  Ik ga per definitie geen lappen aanelkaar geplakte text lezen ;)
 • Posts zonder interpunctie, veell typefouten en vol met MSN/ bReEzAH-taal zijn absoluut niet nodig en vaak gewoon luiheid/gemakzucht. Ik denk dat 99,999999% van de forumgangers de lagere school met goed gevolg heeft afgerond en daarvan verwacht mag worden dat ze een enigzins leesbare post kunnen maken, ook mensen met dyslexie moeten dat met welliswaar hier en daar een spelfout kunnen.

  Mijn inziens moet het minimaal mogelijk zijn hier gewoon om een leesbaar verhaal te vragen zonder dat het meteen als afzeiken van nieuwkomers wordt gezien. Op andere fora knallen ze op zo'n topic (terecht) een slotje of waarschuwing, maar daar is dit forum denk ik te laagdrempelig voor al ben ik daar wel een voorstander van.
 • Tja, het is hier geen tweakers, en dat moeten we ook niet willen worden.

  Dit forum hoort nu eenmaal bij een "consumenten" computermagazine en deels een stukje HCC. Dat wil dus zeggen dat je vogels van allerlei pluimage krijgt: computer-cracks en beginners.

  We moeten denk ik een beetje de balans vinden tussen "zelfregulering" (normale posts eisen, beetje zelf moeite doen) enerzijds, en laagdrempelig blijven (iets vergevingsgezinder naar elkaar toe dus) anderzijds zodat ook beginners de kans krijgen om te groeien.

  Mijn eerste vraag hier ging geloof ik over een favicon; was achteraf ook een open deur vraag. Op dat moment was het voor mij géén open deur :)

  t.
 • [quote:80c260feb0="Teacher"]Tja, het is hier geen tweakers, en dat moeten we ook niet willen worden. [/quote:80c260feb0]

  Precies het is hier toch helemaal geen tweakers? En sorry als ik het zeg, maar er lijken hier wel veel "wannebee mods" aanwezig te zijn of zie ik dat nu verkeerd? :wink:

  En je/jullie hoeven toch niet overal te reageren?
  @PS Als je een posting niet zint, dan reageer je toch niet? En dat jij een voorstander van slotjes bent, verbaast me niets!

  Ik begrijp de topickick overigens niet, maar dat terzijde.
 • Topic kick van mij? Ik heb niet eens naar de datum gekeken, komt omdat dit een langzamer forum is (Feedback) waardoor post op page1 niet nieuw hoeven te zijn maarja dan moet je daar wel aan denken ;)
 • [quote:0ebe8ee43b="teacher"]Tja, het is hier geen tweakers, en dat moeten we ook niet willen worden.

  Dit forum hoort nu eenmaal bij een "consumenten" computermagazine en deels een stukje HCC. Dat wil dus zeggen dat je vogels van allerlei pluimage krijgt: computer-cracks en beginners.
  ……………
  [/quote:0ebe8ee43b]Mag ik vragen wat dan het bijzondere is van Tweakers t.o.v. dit forum? Eigenlijk kom ik er niet zo vaak, maar als ik er zo terloops even rondkijk, valt mijn blik toch ook op vrij eenvoudige onderwerpen. Uit niets kan ik ontdekken wat Tweakers tot een hoger niveau zou verheffen.
  Dus ……… ?
 • OP tweakers zijn er wel degelijk onderwerpen/threads die meer de diepte ingaan dan hier, al komen er natuurlijk ook 'gewone' onderwerpen langs. Het grote verschil voor mij zit em in de toegankelijkheid. Veel topics worden gesloten op Tweakers omdat de TS zich niet aan de (imho veel te strenge) forumregels heeft gehouden.
  Dan is het verblijf hier toch een stuk plezieriger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.