Vraag & Antwoord

Feedback Forum

offtopic forum

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Ik begin me langzaam maar zeker een beetje te ergeren aan het off-topic forum hier.
  Misschien snap ik niet goed wat de bedoeling is op dit computergerelateerd forum, maar ik kan me niet voorstellen dat het offtopic forum gedeelte bedoeld is als 'slow'chat over allerlei onzin onderwerpen.

  Neem dit topic: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=170618&start=220

  Gaat inmiddels over nieuwe lampen op een fiets :-?

  Als ik kijk naar degene die posten daar zijn het altijd dezelfden, waarvan sommigen meerdere keren per dag in offtopic posten en verder niet of amper op het forum op zinnige topics reageren.

  Valt hier niet paal en perk aan te stellen? Ik ben in ieder geval van mening dat ook offtopic onderwerpen in ieder geval computergerelateerd moeten zijn en het geen 'slow'chat moet gaan worden.

  :edit: ik zie dat inmiddels een aantal onderwerpen zijn gesloten, blijkbaar was 1 van de mods dezelfde mening toegedaan dat het nergens meer overging?
 • Ben het wel met je eens. Een gezellig "blaat"-hoek om ongenuanceerd en niet te serieus te babbelen is leuk, maar het is en blijft natuurlijk een computer gerelateerd forum.

  Misschien is het een idee om alleen de mensen die >500 berichten hebben te laten posten in het Off topic forum? Dan wordt het een hoekje voor de mensen die hier al langer rondlopen, wordt het wat exclusiever en voorkom je dan mensen hier alleen maar komen "blaten".

  Enige wat ik dan wel zou doen is het F@H topic verplaatsen, zodat nieuwelingen daar nog steeds hun vragen kunnen stellen.
 • [quote:abb10a7b61="arjant2"]Als ik kijk naar degene die posten daar zijn het altijd dezelfden, waarvan sommigen meerdere keren per dag in offtopic posten en verder niet of amper op het forum op zinnige topics reageren.[/quote:abb10a7b61]

  Nou dan moet je nog maar eens goed kijken denk ik? Ik vind't nogal een statement. Ik doe alles om iemand met een probleem te helpen. Althans met een probleem waar ik eventueel mee zou kunnen helpen. Wellicht zou je hier nog eens kunnen kijken: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=178224
  al was het alleen om te zien hoeveel moeite ik zelf doe om iemand te helpen. Ja ik voel mij wel aangevallen Met: [i:abb10a7b61]en verder niet of amper op het forum op zinnige topics reageren[/i:abb10a7b61] Maar ale.. dit is alweer de zoveelste keer vandaag. En vanaf het begin dat ik weer actief ben op't forum is't alleen maar gezeur over topics. Ik vraag me af wat er in vredesnaam aan de hand is dat men zo moeilijk doet over topics starten?? Vaak is't wel grappig wat die offtopic te bieden heeft. En als je er niets aan vind? dan lees je het toch niet? Maar ga niet zitten zeuren AUB.. ach.. 'T is maar waar je je druk over maakt.. Sommige mensen hebben nu eenmaal de hele dag niets anders te doen en weetje? ik wil het allemaal niet eens meer weten…. Ik ben er wel klaar mee… succes met't forum :wink: laterzzzz…
 • Off-topic is off-topic en mag (wat mij betreft) over van alles en nog wat gaan, het zou wel fijn zijn als je zoekt op berichten sinds laatste bezoek, deze berichten eruit zou kunnen filteren :-)
 • @Eduard33: dat jij je aangevallen voelt zegt misschien meer over jou dan over ons. Als jij het op de persoon wil spelen dan is dat goed hoor, ik las net een post van jou met het enige wat daarin stond was: :D
  Zelfs in offtopic is dat gewoon bullshit, het is hier geen chatbox of msn.
  Ik zeg gewoon hoe ik het zie en als jij een andere mening hebt dan mag dat. (maar laat mij in ieder geval in mijn waarde als ik een mening heb)
  Ik vind in ieder geval dat het hier geen chatbox is en dat het wel enige relatie moet hebben met computers.

  Maar goed, ieder zijn ideeën en als je niet tegen kritiek kunt hoor je in ieder geval al niet op een forum thuis, want het is geen one-man-show hier.

  @Ger: voor mij hoeft er geen minimum aantal posts ofzo te zijn voor offtopic, dat gaat me te ver. Gewoon computergerelateerd dan is het toch oke?
 • Ja.. maar zodra het over computers gaat in het offtopic forum? Krijg je daar ook commetaar op: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=178418

  Ik moet je eerlijk zeggen dat ik nog nooit zoveel gezeur heb gezien op een forum, dan op dit forum. En ja, Inderdaad, Ik verlaat dit forum. Er word zowiezo door de beheerders met 2 maten gemeten en ronduit asociaal omgegaan met leden. Daar bedoel ik mee dat als er een topic gesloten word? er nog wel een of andere tekst van de sluiter word gepost. wat ik bedoel kun je hier zien: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=178693

  Sluit gewoon het topic, en zeg verder niets. Of haal het hele topic gewoon weg. Maar er word zondermeer ingevult wat iemand ergens mee zou bedoelen, daar word dan op gereageert, maar je krijgt geen kans daar iets op terug te zeggen….. :o Daarnaast blijft het topic gewoon bestaan, En zou (als het uberhaubt al als reclame bedoeld zou zijn) nog zijn werk blijven doen ook notabene! want nog steeds kan een ieder het inzien. dus waar gaat dat in Godsnaam over? maar ale.. Is goed hoor… Veel plezier allemaal :wink:
 • [quote:f3d26cf570="arjant2"]
  Als ik kijk naar degene die posten daar zijn het altijd dezelfden, waarvan sommigen meerdere keren per dag in offtopic posten en verder niet of amper op het forum op zinnige topics reageren.
  [/quote:f3d26cf570]

  ik zie daar het probleem niet zo van, aan deelname van het forum zit geen verplichting vast om ook in de serieuze fora te posten. Ik kan niet voorstellen dat de post van persoon A irriteert en de post van persoon B niet enkel en alleen omdat persoon B zo veel ontopic post in andere topics post.

  [quote:f3d26cf570]
  Valt hier niet paal en perk aan te stellen? Ik ben in ieder geval van mening dat ook offtopic onderwerpen in ieder geval computergerelateerd moeten zijn en het geen 'slow'chat moet gaan worden.
  [/quote:f3d26cf570]

  Volgens mij is het criteria van offtopic juist dat het niet-computergerelateerd is. Denk hierbij aan nieuws, sport, hobby's, etc. Dit kunnen best wel topics op een serieus niveau zijn. Op andere computer-fora zie je ook dat daar best boeiende discussies over niet-computerzaken lopen. Ik ben overigens met je eens dat het niveau van offtopic wel wat hoger kan (en ja, ik maak me er ook zo nu en dan schuldig aan. :wink: )

  Misschien een idee om de naam te wijzigen van offtopic in algemeen of iets dergelijks, offtopic klinkt al als iets waar je maar aan mag kletsen.

  Verder zou iets strengere moderatie ook mogen, duidelijke titels, niet voor elke scheet een nieuw draadje maken en als regel dat er in binnen een topic gewoon ontopic wordt gereageert.
 • Off-Topic is bedoeld om een "community" op te bouwen hier. Dat is een erg subjectief begrip, en daar schuilt meteen het probleem als we willen bepalen wat geschikte OT onderwerpen zijn.

  Zelf denk ik dat een goed OT topic in de eerste plaats veel mensen aanspreekt. Een topic waar niemand op reageert bouwt immers geen community. Maar die regel is erg lastig te modereren.
 • [quote:7855e959ad="PS"][quote:7855e959ad="arjant2"]
  Als ik kijk naar degene die posten daar zijn het altijd dezelfden, waarvan sommigen meerdere keren per dag in offtopic posten en verder niet of amper op het forum op zinnige topics reageren.
  [/quote:7855e959ad]

  ik zie daar het probleem niet zo van, aan deelname van het forum zit geen verplichting vast om ook in de serieuze fora te posten. Ik kan niet voorstellen dat de post van persoon A irriteert en de post van persoon B niet enkel en alleen omdat persoon B zo veel ontopic post in andere topics post[/quote:7855e959ad] Niet mee eens. Dit is bedoelt als serieus forum toch voor computergebruikers? Volgens mij is het geen chatbox?

  Dan kunnen we beter een Computer!Totaal-Chatbox maken.
 • De redactie heeft er voor gekozen om het offtopic-gedeelte voor iedereen toegankelijk te maken, dus niet zoals op tweakers waar je eerst gescreened wordt op voldoende serieuze posts voordat je in het huiskamer-forum mag. Dus alleen registreren voor offtopic mag, en ik snap niet waarom mensen daar een probleem mee hebben. Als iemand alleen aan het woordspelletje wil meedoen, moet hij dat zelf weten. Waarom hij niet en een ouwe rot met 5.000 serieuze posts wel?

  Overigens is dit forum niet alleen voor serieuze computergebruikers, onderschrift van het ot-forum:

  [i:6fcfa455bb]Niet serieus, wel gezellig. Bijna alles kan! Illegale zaken, beledigingen en andere treurigheden worden zonder pardon gewist.[/i:6fcfa455bb]

  en een chatbox is het idd niet, maar er zit een groot gat tussen serieus computerforum en een chatbox. :wink:
 • ik pleit ook niet voor een screening ofzo, of een minimum aantal posts.
  Alleen iemand die alleen lid wordt voor een woordspelletje vind ik beetje onzinnig op dit forum, maar goed, blijkbaar sta ik daar alleen in dan.

  Het was maar een idee om in ieder geval iets meer regels te stellen aan offtopic.
 • [quote:2fc0d7918f="PS"]
  [i:2fc0d7918f]beledigingen en andere treurigheden worden zonder pardon gewist.[/i:2fc0d7918f]

  en een chatbox is het idd niet, maar er zit een groot gat tussen serieus computerforum en een chatbox. :wink:[/quote:2fc0d7918f]
  Hier ben ik het 100% mee eens! Alleen een beetje jammer dat de moderators zelf beledigingen maken. En niet alleen bij mij, maar ik zie het bijna dagelijks! Dus als we het over onzinnige topics gaan hebben? dan is dit topic goud waard.
  ps: ik kon't niet laten toch nog ff wat te zeggen. Naar aanleiding van: [i:2fc0d7918f]beledigingen en andere treurigheden worden zonder pardon gewist.[/i:2fc0d7918f]
 • volgens mij is die opmerking volledig offtopic. Heeft niets met dit onderwerp te maken dat jij vindt dat mods jou beledigen. Dan stuur je ze maar een PM.
 • Volgens mij is het aantal gebruikers wat hier speciaal voor het posten in offtopic komt erg laag. Wel stoor ik me in het offtopic gaan van sommige topics in offtopic. Zo gaat de helft van de show je aanwisten topic over fietsonderdelen, ligfiets vs gewone fiets flames etcetera. Hier zou iets beter op gelet mogen worden.

  Verder vind ik het ook wel leuk om te reageren op een niet computergerelateerd onderwerp.
 • Oh nu heeft dat ook ineens niets met dit topic te maken? het heeft er alles mee te maken! Er word hier een regime gehandteerd met volledig tegenstrijdige regels. Waar de mods zelf niet eens aan houden. offtopic is offtopic. daar valt toch geen discussie over te voeren man?? Maar blijkbaar zie ik dat verkeert :o Ik zal een computertje in mijn fietslampie bouwen goed? mag ik het dan wel posten? Ja.. zoals je kunt zien/lezen, valt dit bij mij volledig in het verkeerde keelgat. er word een statement gedaan die ook mij betreft, er is een regel dat beledigingen zonder pardon worden gewist, maar er word met regelmaat beledigt door de mods als er een topic gesloten word, Om dan toch nog ff een opmerking te maken. dat kan je gewoon niet maken. reacties op een PM krijg je ook overgens ook niet. Ik brand gewoon van nieuwschierigheid wat er achter het hele verhaal zit? En waarom er zo moeilijk gedaan word over sommige dingen? Ik zie zoveel dingen waarvan ik denk: [i:afa4794034]nah.. lekker belangrijk[/i:afa4794034] Maar dat laat ik gewoon. daar ga je toch niet over lopen zeuren?? Eigenlijk lach ik me rot….. :lol:
 • Nounou eduard je zet een pittige toon in je eerste post in dit topic…

  [quote:8f00a25d12="eduard33"]Daar bedoel ik mee dat als er een topic gesloten word? er nog wel een of andere tekst van de sluiter word gepost. wat ik bedoel kun je hier zien: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=178693[/quote:8f00a25d12]
  Een forum wil zeggen een plaats van discussie, overleg, gespreken.
  Dat topic is puur een mededeling zonder een verder doel dan wijzen op het feit dat je nummer op de radio komt, niet echt een topic waard (niet cru bedoelt ofzo ;))

  [i:8f00a25d12]Dat het forum offtopic heet wil zeggen dat het niet over computers en gerelateerden hoeft te gaan, het wil niet zeggen dat je er allerlei dingen kan neerkwakken, het mag belachelijk/gek/whatever zijn, maar zorg wel dat het geen opzichzelfstaande berichten zijn.
  Offtopic wil ook niet zeggen dat het absolute vrijbrief is om binnen topics het over compleet andere dingen te gaan hebben… het heet tenslotte niet het Chaosforum ;)[/i:8f00a25d12]

  Tevens ga je nu beweren dat "alle mods" grof zijn en "zomaar" dingen doen. Wat ik ERG kort door de bocht vind, dus heb je meer als 1 concreet voorbeeld?

  Edit: ik zie ook dat je mijn commentaar als onwenselijk beschouwd, zoals duidelijk mag zijn, een nieuwsfeitje is niet meteen een topic… dat ik toevallig een discussie aanslinger is een ander feit, maar dat behoort een topicstarter te doen.
 • Erg kort door de bocht inderdaad… Maar ik neem aan dat ook jij nu aangesproken voeld? dat kan ik mij voorstellen. En dus is het ook niet zo moeilijk voor te stellen dat ik mij aangesproken voel door de topic starter. Ik ben wellicht wat kort door de bocht. Maar ik zie toch regelmatig een laatste opmerking van een moderator als er een topic gesloten wordt. Ik vind dat niet nodig. En het geeft mij een gevoel alsof ik idioot ben ofzo. Sluit gewoon een topic als je het er niet mee eens ben, En stuur de TS een PM met de rede. dan is het voor iedereen duidelijk en hoeft niemand zich beledigt te voelen toch? de grens tussen wat beledegend is en niet, is ook maar erg klein natuurlijk. Het is maar net wat iemand vind. en om dat te voorkomen is het beter om geen reactie te zetten onder een sluitend toic. hier een paar voorbeelden:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=174737
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=173537
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=172911
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=171011
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=177474&start=20
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=178549

  ik kan wel ff doorgaan, Nu is het niet allemaal zo heel erg, maar Ik zie toch steeds bij 1 persoon dat de beledigingen niet van de tafel te vegen zijn. Ok, ik ben kort door de bocht om alle mods over 1 kam te scheren, sorry daarvoor :oops: Maar dit kan net zo goed niet.
 • Eigenlijk is dit totaal offtopic….

  Op dit forum gelden regels en als een topic niet aan regels voldoet of inhoudsloos is gaat het dicht, dat een mod daar een bericht bij zet is ook voor de duidelijkheid bij mods onder elkaar.
  Ook is het voor de topicstarter om eventueel via PB aan de desbetreffende mod te vragen waarom het dicht is mocht dit niet duidelijk zijn. Je hebt dus zeker wel een mogelijkheid tot antwoorden!
  Vaak is de laatste post door een mod in een gesloten topic ook een uitleg waarom.

  Weet je wat een tijd het kost om iedere keer een PM te gaan sturen… zie daar het nut niet van in, de topicstarter van het desbetreffende topic kan toch prima een PB sturen mocht het niet helder zijn.
  De voorbeelden die je aanhaalt zijn grotendeels ook niet bepaald topicwaardig.. dus om daar dan uitgebreid op in te gaan is zonde van de kostbare tik-capaciteit.

  Verder neem ik aan dat wat ik inhoudelijk vertel over posten ook helder is (wat dus ontopic is binnen dit topic zal maar zeggen)
 • Bij deze wil ik zondermeer mijn exuus aanbieden aan een ieder die zich beledigd voelde door mijn soms ondoordachte opmerkingen.

  Eduard.
 • Ik ben het met je eens dat een off-topic niet over computers hoeft te gaan, immers, dan hoef je het ook geen off-topic te noemen….Ik kan me ook geen vraag bedenken die wel over computers zou gaan, maar niet in 1 van de bestaande sub-cattegorieën zou vallen….

  Wat betreft het sluiten van topics:
  Daar ben ik het wel mee eens…Om oeverloze discussie te vermijden, dient een moderator soms een topic te sluiten en geeft daarbij de reden op van sluiten, zodat het voor iedereen duidelijk is waarom, anders worden er weer nieuwe topics geopend met de vraag waarom de vorige gesloten is :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.