Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Hoe kan dit forum overzichtelijker worden?

Anoniem
None
32 antwoorden
 • Ik ben erg enthousiast over dit forum en vind dat het heel goed beheerd word. Maar ik vind het vaak moeilijk om hier specifieke onderwerpen te vinden.

  Dat komt doordat een bepaald onderwerp onder verschillende synoniemen kan worden besproken en doordat bepaalde subforums erg veel topics bevatten. Doordat specifieke onderwerpen moeilijk te vinden zijn, worden discussies soms onnodig herhaald op dit forum.

  Deze probleem kunnen mogelijk worden opgelost op de volgende manieren:
  - Veel meer subforums maken, ingedeeld over categorieën.
  - Elk onderwerp voorzien van een aantal meest voor de hand liggende zoekwoorden. Bijvoorbeeld: "Open Office", lettergrootte, opstarten.
  - Die zoekwoorden gebruiken als 'tags', waarop gezocht kan worden.

  Ik weet niet of dit de beste oplossingen zijn. Iemand anders die dit probleem herkent en oplossingen heeft? En zijn er computerforums waar we van kunnen leren op dit punt? Misschien computerforums in het buitenland?
 • ik weet niet wat het probleem is .
  als je wat wil op zoeken op het forum .
  gebruik daar dan voor de zoek functie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/search.php
 • Zoeken is altijd een probleem in een phpbb forum. Maar dit forum wordt ook gespiderd door google, dus kun je die ook gebruiken.
 • [quote:619adf80c3="gerben"]Maar dit forum wordt ook gespiderd door google, dus kun je die ook gebruiken.[/quote:619adf80c3]Ja, dat is ook weer waar natuurlijk. Blijft het probleem van de vele verschillende synoniemen die mensen gebruiken voor hetzelfde onderwerp .

  Maar via Google kun je, als het goed is, ook op verschillende synoniemen tegelijk zoeken. Dus je zoekt dan naar pagina's die één van de genoemde zoekwoorden bevat. Vroeger lukte die zoekfunctie me nooit en sindsdien heb ik het niet meer geprobeerd. Moet ik toch weer eens gaan proberen, want dat is een heel belangrijke zoekfunctie. Is hier iemand die daar ervaring mee heeft?
 • Zelf heb ik met het zoeken ook wel problemen gehad. maar dat kwam meer door de onoverzichtelijke titels ( aan titels zoals: "HELP!!!", "Ik heb een probleem" of "hulp nodig" heb je natuurlijk niks…).

  Maar gelukkig is google er (zoals gerben al zei) en die zoekt wel netjes door dit forum.
 • [quote:3f42e4e920="plextor"]gebruik daar dan voor de zoek functie http://forum.computertotaal.nl/phpBB/search.php[/quote:3f42e4e920]Dank je. Ik vind het moeilijk om snel te zoeken, doordat verschillende mensen veel verschillende woorden gebruiken voor hetzelfde onderwerp.
 • [quote:1f2cfe1fd3="kingtim"]titels zoals: "HELP!!!"[/quote:1f2cfe1fd3] :)
 • http://www.google.nl/search?hl=en&newwindow=1&safe=off&as_qdr=all&q=+site%3Aforum.computertotaal.nl+overzichtelijker&btnG=Search&meta=
 • [quote:906f9221f9="gerben"] http://www.google.nl/search?hl=en&newwindow=1&safe=off&as_qdr=all&q=+site%3Aforum.computertotaal.nl+overzichtelijker&btnG=Search&meta= [/quote:906f9221f9]Ja, dat is een belangrijke zoektechniek. Kun je bij Google ook tegelijk zoeken met een OR plus een AND opdracht? Bijvoorbeeld, ik wil alle pagina's zoeken over 'lettergrootte instellen' en tegelijk alle pagina's over 'tekengrootte instellen'. Kan ik dan bijvoorbeeld de volgende zoekterm gebruiken?

  (lettergrootte OR tekengrootte) instellen
 • Kan voorzover ik weet wel, maar gebruik het nooit. Minnetjes soms nog wel een keer.
 • Misschien nog een mogelijkheid: phpBB 3 heeft de optie van subforums. Binnen webdesign zou je dus bijvoorbeeld subforums kunnen maken voor opmaak en inhoud, en binnen programming&scripting een onderscheid tussen server sided en client sided. Aangezien C!T toch niet veel langer op phpBB 2 kan blijven draaien (=aanname omdat er geen updates meer voor komen) is dat misschien een idee? En aangezien er dan toch een nieuwe template gemaakt zal moeten worden, is de integratie van de google-zoekmachine ook zo gepiept (letterlijk). De zoekfunctie van phpBB 3 is trouwens wel verbetert sinds versie 2.
 • [quote:b46906c0f9="Ger"]Binnen webdesign zou je dus bijvoorbeeld subforums kunnen maken voor opmaak en inhoud, en binnen programming&scripting een onderscheid tussen server sided en client sided.
  [/quote:b46906c0f9]Er zijn hier nu ongeveeer 27 subforums, verdeeld over acht categorieën. Ik denk dat het makkelijker zoeken is, als er honderd subforums komen, verdeeld over twintig categorieën. Of honderd subforums verdeeld over tien categorieën.

  Want er zijn per subforum nu teveel topics om daarvan alle titels nog te kunnen lezen voordat je een nieuw topic start. Daardoor ontstaan er dus veel topics die elkaar overlappen. En ik zou het doodzonde vinden als er topics gewist zouden worden.

  Zijn er (buitenlandse) computerforums of andere webforums met ongeveer honderd subforums? En hoe bevalt dat daar?
 • Ik denk dat jij een iets andere benadering hebt van subforum dan ik.
  "Officieel" is het zo:

  Board index [size=9:149ab771e8](=forum.computertotaal.nl)[/size:149ab771e8]
  —categorie [size=9:149ab771e8](bijv. internet)[/size:149ab771e8]
  ——forum [size=9:149ab771e8](bijv. webdesign)[/size:149ab771e8]
  ———subforum [size=9:149ab771e8](dat zou dus eventueel opmaak kunnen worden)[/size:149ab771e8]

  De software die C!T nu gebruikt (=phpBB2) biedt geen mogelijkheid tot subforums. Versie 3 wel. En met subforums kun je alles toch net ff wat beter ordenen dan zonder. Het wordt daardoor onnodig om met tags te gaan werken.
 • [quote:c0a6550e6c="Ger"]"Officieel" is het zo:

  Board index [size=9:c0a6550e6c](=forum.computertotaal.nl)[/size:c0a6550e6c]
  —categorie [size=9:c0a6550e6c](bijv. internet)[/size:c0a6550e6c]
  ——forum [size=9:c0a6550e6c](bijv. webdesign)[/size:c0a6550e6c]
  ———subforum [size=9:c0a6550e6c](dat zou dus eventueel opmaak kunnen worden)[/size:c0a6550e6c]

  De software die C!T nu gebruikt (=phpBB2) biedt geen mogelijkheid tot subforums. Versie 3 wel. En met subforums kun je alles toch net ff wat beter ordenen dan zonder. Het wordt daardoor onnodig om met tags te gaan werken.[/quote:c0a6550e6c]Het systeem dat jij voorstelt met categorieën, forums en subforums lijkt me ideaal voor dit zeer omvangrijke en snel groeiende webforum.

  Maar je kunt overwegen om bij dat systeem dan andere benamingen te gebruiken dan de officiële. Want de naam 'forum' of 'webforum' is nu algemeen in gebruik voor een totale discussiegroep. De officiële benamingen zijn misschien wel meer systematisch, maar kunnen verwarren als weinig mensen die benamingen zo gebruiken. Dat is tenminste mijn visie.
 • Hoe meer van die subfora je maakt hoe iritanter het wordt. Zat laatst op een forum, die hadden dus fora+subfora welgeteld 97 stuks. Dan krijg je dus 7 drukbezochte, 3 matig bezochte, en 87 niet bezochte fora althans daar is de kans op antwoord maar 10% ipv 90%. Krijg je dat mensen dingen in het meest bezochte (sub)forum gaan posten en dat is nou net wat we niet willen toch?

  Indeling zit zo wel goed, aub NIET meer fora maken laat staan subfora (als phpBB3 hier ooit komt)

  Beetje late reactie zie ik nu, excuses

 • Liefst zo min mogelijk subfora, dit werkt alleen maar een hoop lastigheid in de hand en extra werk voor de mods (crossposten, topics die verkeerd staan en verplaatst moeten worden (, dooie subfora waar je vraag over het hoofd wordt gezien). Zelfs in de huidige situatie is het voor veel nieuwelingen al onoverzichtelijk en gooien ze vragen maar ergens neer (met name in Windows).

  Veel handiger is het als er duidelijke topictitels met correct gespelde keywords worden geeist . Dus bij een topic als "help" of "instaaleren Eccel" gewoon titel aanpassen + waarschuwing en indien iemand hier in blijft volharden desnoods topic op slot met het verzoek het met een duidelijk/leesbare titel nog eens te proberen.
 • Idd, een slecht voorbeeld van hoe het niet moet is het helpmij.nl forum. Daar zie je door de subfora het forum niet meer (alsubegrijptwatikbedoel).


  Tweakers gaat langzaam maar zeker ook meer subfora maken valt me op.
 • Waar wat mij betreft wél een extra forum voor geopend mag worden, is het samenstellen van systemen. Onderwerpen daarover staan nu overal en nergens en dat veroorzaakt een hoop verwarring.

  Zou volgens mij mooi onder het kopje 'hardware' passen:

  - PC samenstellen
  - Moderborden, geheugen, koeling, overklokken…
  - etc.

  Mijn ervaring is, dat een goed forum de gebruiker meteen laat zien waar hij (of zij) moet zijn om een vraag te kunnen stellen. En dat is op het C!T-forum soms nog wel eens lastig, met extra werk voor moderators tot gevolg ;)
 • Extra subforums zullen er niet komen. Een pc-advies kan prima in anders hardware.
 • Misschien is het dan handig om in de omschrijving van dat forum daar dan even aandacht op te vestigen… Mijn eigen PC-vraagtopic heb ik namelijk ook in het verkeerde forum gepost :oops: …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.