Vraag & Antwoord

Feedback Forum

PHPbb3 is uit

Anoniem
None
20 antwoorden
 • wanneer gaan we overstappen?? :)
  nee maar we lopen achter…
  PHPbb3 is stabiel en uit en C!T gebruikt het nog niet XD
  Haha wanner denken jullie te gaan updaten?
 • Ik had het bij de release van RC1 ook al aangegeven en ergens in het traag-forum topic ook. Half december is inderdaad de stabiele versie uitgekomen. Zie http://www.phpbb.nl/forums/viewtopic.php?f=7&t=41487
  Zelf ben ik eind december overgegaan naar phpBB3. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben. Het is stukken sneller geworden en de admininterface is met een factor VEEL verbeterd.

  Nu is het natuurlijk zo dat je niet kunt verwachten dat iedereen zomaar overstapt, ook al ben je een computerforum. C!T forum is een gratis dienst, dus komt niet op de eerste plaats bij het vrijmaken van tijd neem ik aan. Er zal een nieuwe skin gemaakt moeten worden, er zal getest moeten worden, de database moet geconverteerd worden, admin en mods moeten wegwijs raken in de nieuwe omgeving, etc.

  Ik weet niet of C!T hier al mee bezig is, maar verwacht niet dat ze ineens morgen op versie 3 draaien. Zoiets moet je goed doen, en dus ook goed voorbereiden. Halfbakken werk heeft niemand wat aan.
 • er is een speciale "update" pack beschikbaar.
  P.S. zal ik phpbb3 dan installeren XD
 • Natuurlijk is er een updatepack en natuurlijk kan jij van alles installeren, maar dat is het punt (denk ik) niet.

  Het installeren an sich is het probleem niet, maar dan heb je nog niets. Je hebt dan geen skin (behalve de standaard Subsilver2 en Prosilver), je hebt het nog niet ingericht zoals je het wil en beheerder en moderators weten dan nog niet meteen hoe alles werkt.

  Een houding van "C!T heeft haar zaakjes niet op orde, jullie lopen achter, als jullie het niet doen kan ik het ook wel lekker puh hahaha" heeft denk ik weinig zin. Gewoon even geduld en misschien ook gewoon even wachten totdat Jeroen de Jager uitleg geeft lijkt me wat constructiever.
 • In het "Mods only" forum heeft Jeroen de Jager een maand of wat geleden aangegeven dat er (voor zover bij hem bekend) geen plannen zijn om phpBB 3 te gaan testen/implementeren. Maar wat niet is kan nog komen ;)

  Sowieso is het verstandig (vind ik althans) om te wachten op versie 3.1, dan weet je tenminste dat de meeste bugs eruit zijn.
 • [quote:fb5cf700fb="Bill Gates"]In het "Mods only" forum heeft Jeroen de Jager een maand of wat geleden aangegeven dat er (voor zover bij hem bekend) geen plannen zijn om phpBB 3 te gaan testen/implementeren.[/quote:fb5cf700fb]
  En daar is nog geen verandering in.
 • [quote:a131a02515="Bill Gates"]In het "Mods only" forum heeft Jeroen de Jager een maand of wat geleden aangegeven dat er (voor zover bij hem bekend) geen plannen zijn om phpBB 3 te gaan testen/implementeren. Maar wat niet is kan nog komen ;)[/quote:a131a02515]Eerlijk gezegd verbaasd me dat. Zoals ik al eerder aangaf begrijp ik ook wel dat ze niet meteen bij het aftellen naar de release met hun vingers aan de knoppen zaten om de boel de downloaden, skinnen en implementeren, maar dat er nog totaal geen plannen zijn is toch net weer het andere uiterste. Nu zijn het natuurlijk mijn zaken niet direct, maar ik ben wel benieuwd naar de overweging hierachter. Immers, voor 2.0.x worden alleen nog maar essentiële veiligheidslekken gedicht en 3.0.0 biedt in de basis al veel meer bescherming tegen spambots (ter indicatie: bij mijn forum waren er bij 2.0.22 dagelijks zo'n 30-50 bots die zich registreerden: sinds 3.0.0 nog geen één). Om maar eens een van de vele verbeteringen te noemen.

  [quote:a131a02515="Bill Gates"]Sowieso is het verstandig (vind ik althans) om te wachten op versie 3.1, dan weet je tenminste dat de meeste bugs eruit zijn.[/quote:a131a02515]Dan kun je lang wachten denk ik. Van phpBB2 is in 5 jaar tijd ook geen 2.1 uitgekomen. Wel zijn ze tot 2.0.22 gekomen. ;)
  Trouwens, na 5 beta's en 8 RC's in een jaar tijd mag je toch van aardig wat testen spreken dunkt me.
 • Onze afdeling techniek wordt van alle kanten (alle merken) bestookt met aanvragen voor nieuwe features, websites en aanpassingen van huidige sites. Dat is altijd schipperen met tijd, mankracht en budget. Aangezien het forum goed draait is het upgraden naar een nieuwere versie van de software geen hoge prioriteit. Zoveel leveren die paar banners nou ook weer niet op..:-)
 • [quote:2faa830b0d="Ger"]Trouwens, na 5 beta's en 8 RC's in een jaar tijd mag je toch van aardig wat testen spreken dunkt me.[/quote:2faa830b0d]Ach, alle Windows versies worden nog veel langer en door veel meer mensen getest en toch zitten daar nog steeds vele, vele bugs in nadat het is uitgekomen…
 • [quote:7ad645897e="Bill Gates"][quote:7ad645897e="Ger"]Trouwens, na 5 beta's en 8 RC's in een jaar tijd mag je toch van aardig wat testen spreken dunkt me.[/quote:7ad645897e]Ach, alle Windows versies worden nog veel langer en door veel meer mensen getest en toch zitten daar nog steeds vele, vele bugs in nadat het is uitgekomen…[/quote:7ad645897e]

  Maar hey, da's een stukje software apart he
 • phpBB 2.0.x gaat met pensioen:
  [quote:d25aff5313]Hello,

  Today we are announcing our retirement plans for phpBB 2.0.x. This is advanced notification so that everyone can stay informed.

  Commencing Wednesday 1st October 2008, phpBB 2.0.x download links will be removed from the download page at phpBB.com. Anyone wishing to obtain phpBB 2.0.x can continue to obtain the 2.0.x package at sourceforge.net.

  Commencing Thursday 1st January 2009, phpBB 2.0.x will be formally retired, and support will no longer be actively provided for 2.0.x. Converting from 2.0.x to 3.0.x will continue to be supported.

  Security patches, if required, will be provided until Sunday 1st February 2009.

  The reason for the early retirement is the PHP Group's decision to retire PHP 4. phpBB 2.0 mainly runs on the PHP 4 codebase and it would be unwise to require people to have an unsupported version of PHP installed in order to use phpBB.

  Teams will announce how they will handle the retirement in the coming days.[/quote:d25aff5313]Nog wel even de tijd dus, maar het leek me wel zo handig om jullie even op tijd op te wijzen. :)

  -edit-
  phpBB.nl stopt ook vanaf 1 januari met support voor 2.0.x
 • Aanvullend op bovenstaande: door een veiligheidslek in PHPlist is phpBB.com gehackt geweest. Uit de mededeling die daarover geplaatst is door het team van phpBB.com:
  [quote:81973b7f6c="Marshalrusty"]phpBB3 uses a complex hashing algorithm in order to prevent someone from determining the plaintext value of a password. phpBB2, however, used a much simpler and less secure md5 algorithm to store passwords. This is one of the many reasons why we have decided to no longer support the phpBB2 software.
  (…)
  Passwords stored in the old format are much less secure than those stored in the new format. The attackers have been focusing purely on the passwords stored in the old format.[/quote:81973b7f6c]Er zijn dus inmiddels hackers actief die zich specifiek richten op software met verouderde hashes voor de wachtwoorden. Zoals je in de complete mededeling kunt lezen is dat met een update nog niet meteen gefixt voor alle gebruikers, maar wel voor de regelmatige gebruikers (ze moeten een keer ingelogd hebben). Ik zou het wel een prettig idee vinden als hier wat aan gedaan zou worden.

  Overigens meldt phpBB.com dat er gewerkt wordt aan een script waarmee oude stijl-wachtwoorden in phpBB3 de nieuwe stijl gehashed kunnen worden zodat dit voor geüpdate boards niet meer kan voorkomen. Maar ook dat vergt dus updaten naar phpBB3.
 • We kunnen blijven discussieren maar het gaat niet gebeuren voorlopig.
  En het is niet zo dat meerderheid van stemmen geldt hier ;-)
 • [quote:91971bb88b="arjant2"]En het is niet zo dat meerderheid van stemmen geldt hier ;-)[/quote:91971bb88b]Dat was mijn doel ook niet, het was meer ter info (plus dat ik het toch wel een alarmerend bericht vind, maar goed. IDG's afdeling Online Techniek en ik zitten wel vaker niet op 1 lijn zo blijkt).
 • Nog maar eens een argument om een keertje te updaten.... Als er op een computer website nog niet eens normaal gelinkt kan worden en daardoor posts verdwijnen wordt het wel erg sneu.
 • +1
 • Sluit me hier volledig bij aan, vanochtend me rot lopen zoeken naar de oorzaak van deze verdwijnende posts omdat ik dacht dat het aan mijn laptop lag. op deze manier gaat de lol er wel af…….
 • [quote:d5989ed78a="Ger"]Nog maar eens een argument om een keertje te updaten.... Als er op een computer website nog niet eens normaal gelinkt kan worden en daardoor posts verdwijnen wordt het wel erg sneu.[/quote:d5989ed78a] Dat er berichten lijken te verdwijnen ligt aan de haakjes in de hyperlink. Daarvoor is er een workaround. Namelijk het haakje openen te vervangen door [code:1:d5989ed78a] %28 [/code:1:d5989ed78a] En haakje sluiten vervangen door [code:1:d5989ed78a] %29 [/code:1:d5989ed78a] Voor meer info zie mijn topic Apostrof, spatie, uitroepteken of haakjes in hyperlink. In het verleden veroorzaakte een hyperlink met haakjes in een bericht alleen een niet aanklikbaar linkje. Later is er op dit forum waarschijnlijk iets veranderd, waardoor dat soort berichten onzichtbaar zijn geworden.
 • [quote:d1655cbf91="jolo"]Dat er berichten lijken te verdwijnen ligt aan de haakjes in de hyperlink. [/quote:d1655cbf91]Klopt.
  [quote:d1655cbf91="jolo"]Daarvoor is er een workaround.
  (..)[/quote:d1655cbf91]Daar heb je helemaal gelijk in natuurlijk (en bedankt voor het nog eens opzoeken en vermelden), maar het is natuurlijk verre van handig. Er zijn tegenwoordig veel websites die zulke links gebruiken, dus dan moet men dat ook ondersteunen met de software.
  Men kan moeilijk van de gemiddelde forumgebruiker verwachten dat ze
  a. zoiets onthouden
  b. dat consequent toepassen

  Iets dergelijks hoort softwarematig afgevangen te worden, en dat is echt niet zo moeilijk.
  [quote:d1655cbf91="jolo"]In het verleden veroorzaakte een hyperlink met haakjes in een bericht alleen een niet aanklikbaar linkje. Later is er op dit forum waarschijnlijk iets veranderd, waardoor dat soort berichten onzichtbaar zijn geworden.[/quote:d1655cbf91]En dat gedrag kan ik eigenlijk al helemaal niet begrijpen…
 • Dit soort workarounds doet me een beetje denken aan die ICT-er die me adviseerde m'n pc onder het bureau te zetten, zodat ik minder last had van dat rare geluid dat er van het ene op het andere moment uitkwam. Een dag later was de pc overleden…. :D

  Dit soort problemen moet je gewoon verhelpen, in feite sta je op deze manier als computerblad behoorlijk voor l*l bij je lezers. Mensen adviseren over het beveiligen van hun pc en ondertussen en forum in de lucht houden uit het jaar kruik met allerlei bugs en lekken. Grote kans dat de vraagsteller van gisteren afhaakt als forumbezoeker, afgeschrikt door alle lege posten in zijn allereerste topic.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.