Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Waarom mag je na 3 weken niet meer reageren op een topic?

Anoniem
jolo
15 antwoorden
 • Ik heb pas begrepen dat er op dit forum een 'kicktijd' is van drie weken. Oftewel, na die tijd mag er in principe niet meer op een topic worden gereageerd.

  Ik wil me aanpassen aan de regels op dit forum. Waar kan ik informatie vinden over die regeling of dit gebruik? En wat is de achterliggende gedachte daarbij?
 • Het mag wel, mits nuttig.
  Je kunt ook niet verwachten van iemand die een topic start, dat ie na een jaar jou post nog leest en heeft er dus vaak niets aan.
  Of het onderwerp is alweer niet meer aan de orde, noem het maar op.
  Stel hij opent een topic over een programma en er komt een update, dan kan iemand een jaar later simpel roepen, het werkt bij mij ofzo.
  Of een nieuwe windows, windows update, etc etc.
  Forums zijn ook een beetje bedacht voor de idioten, hufterproof zegmaar :D
  Hier ook zijn zeker 50 procent van de nieuwe topics mensen van ik wil een pc, die nog maar een paar posts hebben tja na een lange tijd reageren is vaak zinloos.
 • [quote:2dde1f06b4="steeldevil"]Het mag wel, mits nuttig.
  Je kunt ook niet verwachten van iemand die een topic start, dat ie na een jaar jou post nog leest en heeft er dus vaak niets aan.
  Of het onderwerp is alweer niet meer aan de orde, noem het maar op.

  Stel hij opent een topic over een programma en er komt een update, dan kan iemand een jaar later simpel roepen, het werkt bij mij ofzo.
  Of een nieuwe windows, windows update, etc etc.[/quote:2dde1f06b4]Reacties kunnen volgens mij ook bruikbaar zijn voor de vele meelezers.

  Er zijn pas een paar reacties van mij verwijderd wegens overschrijding van die kicktijd van drie weken. In mijn ogen waren die reacties zinvol, maar mijn computerkennis is nog tamelijk oppervlakkig. Moet ik dan voortaan maar stoppen met proberen te antwoorden op vragen van anderen die langer dan drie weken geleden zijn beantwoord?

  Dat betekent dan wel dat ik bijna niet meer op vragen van anderen kan antwoorden. Want ik heb geen tijd om dat elke drie weken te doen. Wordt mij dan niet stil verweten dat ik hier alleen maar kom om te profiteren van de antwoorden van anderen?
 • Nee. We verwijten dat niemand, behalve als hij/zij een vraag heeft gesteld en geen reacties geeft op antwoorden daarop.
  Reageren op oude topics mag, mits zinnig. Dus je moet dan erg zeker van je zaak zijn.
  Meelezen zonder reageren mag ook. Dus ik raad je aan dat voorlopig te doen. Na verloop van tijd leer je steeds meer en kun je vragen beantwoorden, mocht je dat willen.
 • [quote:4bfac3ee55="Jeroen de Jager"]Nee. We verwijten dat niemand, behalve als hij/zij een vraag heeft gesteld en geen reacties geeft op antwoorden daarop.
  Reageren op oude topics mag, mits zinnig. Dus je moet dan erg zeker van je zaak zijn.
  Meelezen zonder reageren mag ook. Dus ik raad je aan dat voorlopig te doen. Na verloop van tijd leer je steeds meer en kun je vragen beantwoorden, mocht je dat willen.[/quote:4bfac3ee55]1. Ik vind dit een heel fijn forum. En ik heb veel waardering voor de serieuze moderatie hier. En het is zeker niet mijn bedoeling om kritiek te geven op de moderator die mij pas een officiële waarschuwing heeft gegeven vanwege het overschrijden van de kicktijd van drie weken. Maar ik begrijp de regel nog niet goed, vandaar mijn vragen nu.

  2. Kennelijk waren mijn antwoorden waarvoor ik een waarschuwing kreeg niet diepgaand genoeg. Dat zou kunnen, want juist omdat ik nog niet heel veel weet van computers, ben ik erg voorzichtig met het geven van antwoorden.

  3. Aan de andere kant kunnen die eenvoudige antwoorden van mij volgens mij wel nuttig zjn voor mensen die nog minder weten dan ik. Bijvoorbeeld het advies om een systeemherstel of herinstallatie te doen of Adaware te draaien. En dan hoeven de computerspecialisten op dit forum hun kostbare tijd minder te besteden aan het beantwoorden van heel eenvoudige vragen.

  4. Mogen mensen met veel computerkennis wél een advies geven na drie weken na de laatste reactie op een topic?

  5. En wat is hierbij de definitie van een 'zinnig' advies? Hoe kan ik beoordelen of mijn advies zinnig zal worden gevonden? Want ik wil niet opnieuw een waarschuwing riskeren of misschien zelfs een ip-ban krijgen.

  6. Ik kreeg pas een waarschuwing van een moderator voor o.a. mijn volgende reacties. Die werden dan kennelijk niet informatief genoeg gevonden? Begrijp ik dat goed? En mogen mijn antwoorden van dit lage niveau dan wel binnen drie weken worden gegeven?

  a. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1281335&highlight=#1281335
  laatste reactie 20 november

  b. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1281329&highlight=#1281329
  laatste reactie 24 november

  c. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1281328&highlight=#1281328
  laatste reactie 28 november.
 • Henk, je stelt vragen die niet eenduidig te beantwoorden zijn. Blijkbaar voel je een aantal zaken van nature niet aan. Dat geeft niets. Het scheelt jou, de moderators en mij een hoop tijd als je je voorlopig (en als je graag vastigheid wil: één jaar) alleen meeleest voordat je gaat reageren. Kun je hier wat mee?
 • Als een topic al een tijd onbeantwoord staat ga ik er van uit dat het probleem opgelost is. Ik vind het wel jammer dat als het probleem opgelost is mensen niet even aangeven hoe het is verholpen, medeforummers zouden daar evt. ook iets aan kunnen hebben.
 • Topics uit november vind ik ook wel iets langer dan 3 weken ;-)
  Als de TS zelf niet meer reageert en het probleem blijkbaar niet meer speelt, dan denk ik dat een reactie niet veel waarde mee toevoegd. (zeker niet als in ieder geval in 1 geval de TS al aangeeft dat hij genoeg weet en gevonden heeft wat hij zocht)
 • er zijn diverse mensen die een probleem voor leggen .
  en nooit meer antwoorden op de aangedragen oplossingen
 • [quote:9ed3c0e86b="Henk Meerwijk"]

  b. http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1281329&highlight=#1281329
  laatste reactie 24 november

  [/quote:9ed3c0e86b]

  Dat is precies wat niet mag.
  De topicstarter zegt bedankt, dit is precies wat ik zocht.
  En dan kom jij met een reactie die niet eens te maken heeft met waar de topicstarter het over heeft, namelijk outlook.
 • [quote:ba3c46ee24="Jeroen de Jager"]Henk, je stelt vragen die niet eenduidig te beantwoorden zijn. Blijkbaar voel je een aantal zaken van nature niet aan. Dat geeft niets. Het scheelt jou, de moderators en mij een hoop tijd als je je voorlopig (en als je graag vastigheid wil: één jaar) alleen meeleest voordat je gaat reageren. Kun je hier wat mee?[/quote:ba3c46ee24]Mensen in mijn omgeving vinden niet dat ik ze slecht aanvoel. Maar niet of weinig reageren door mij op dit forum kan een oplossing zijn.
 • [quote:7ee49be36f="arjant2"]Als de TS zelf niet meer reageert en het probleem blijkbaar niet meer speelt, dan denk ik dat een reactie niet veel waarde mee toevoegd. (zeker niet als in ieder geval in 1 geval de TS al aangeeft dat hij genoeg weet en gevonden heeft wat hij zocht)[/quote:7ee49be36f]Ik ging er vanuit dat de reacties ook voor de meelezers worden geschreven.
 • [quote:764b55ab8e="Rebel"]Ik vind het wel jammer dat als het probleem opgelost is mensen niet even aangeven hoe het is verholpen.[/quote:764b55ab8e]Mag ik wel na langer dan drie weken reageren op een vraag van mijzelf en daarmee vertellen hoe ik het probleem heb opgelost?
 • Jazeker, graag zelfs!
 • De regel 3 weken is ook nogal abstract. Ik kan me zelfs situatie's voorstellen waarbij je een topic van een jaar zinvol omhoog kicked. Ligt er maar net aan wat er gevraagd wordt, hoe lang geleden het laatste antwoord was, en wat je eigen antwoord is. Het is gewoon een kwestie van ying-yang, spitzerfingergefull. :lol:

  Iemand die op zoek is naar een pc, hoef je na bijvoorbeeld 3 maanden echt niet meer te wijzen op een aanbieding bij de Lidl. Aan de andere kant kan ik me voorstellen dat iemand een probleem met een programma heeft en uit het topic blijkt TS niet geholpen te zijn, misschien is er na 3 maanden een update uitgekomen die dat specifieke probleem oplost, dan kan je mijn inziens dat rustig plaatsen na 3 maanden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord