Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Beleid versus illegaal

Anoniem
eduard33
8 antwoorden
 • Mijn vraag: Wat is illegaal?

  Het is verboden om hulp te vragen/bieden bij een gedownloade versie van bv windows.

  Maar als er hulp gevraagt word bij een gedownloade film, word dat klaarblijkelijk wel toegestaan? zie: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?p=1323096#1323096

  Niet om de TS een hak te zetten, maar ik vraag me af wat het verschil is?
 • Voor zover ik weet is downloaden van films en muziek niet illegaal in Nederland, uploaden wel.

  Software downloaden is wel illegaal.

  Bovenstaande heeft niets met moraliteit te maken, of met hoe jij en anderen over die wetgeving denken. Het is gewoon de wet, die we moeten volgen.

  Verder is er een heel grijs gebied. Zolang niet (expliciet of soms impliciet) wordt aangegeven dat bij een probleem sprake is van een illegale versie gaan wij uit van het goede in de mens en is de topic dus toegestaan.
  Van impliciet aangeven is bijvoorbeeld sprake als het een probleem betreft waarvan bekend is dat deze door een crack veroorzaakt wordt.

  Omdat het een grijs gebied is trekken verschillende moderators natuurlijk de grens op iets verschillende plaatsen.
 • Ok, dan snap ik'm. Wel een vage wetgeving overgens… Maar daar kunnen julie niets aan doen :wink:
 • weet er iemand wat mag en niet mag in belgie op gebied van illigaal downloaden

  vb films muziek software games
 • [quote:6b830a7659="eduard33"]Het is verboden om hulp te vragen/bieden bij een gedownloade versie van bv windows.[/quote:6b830a7659]

  Onjuist. Het is verboden hulp te vragen/bieden bij het downloaden van een illegale Windows, etc.

  Als jij gewoon een inhoudelijke Windows-vraag hebt, is het voor die vraag niet relevant of jij een legale licentie hebt of niet, en dus voor het beantwoorden ook niet.

  Snappie?

  Omhet sportief te houden en beantwoorders niet in verlegenheid te brengen, vermeld dan dus ook niet dat een licentie ontbreekt of gekraakt is. Ik bedoel "Mijn startknop is ineens geel. Help. En oja, de Windows is illegaal". Ik zie het zo vaak maar wat is de toegevoegde waarde of informatie van die laatste zin. Laat het weg, het is "jouw" probleem en verantwoordelijkheid als je zaken doet die niet mogen.

  groetjes Edmond
 • [quote:1606c7c04b="wouter512"]illigaal downloaden [/quote:1606c7c04b]

  illegaal downloaden is altijd verboden, daarom is het ook illegaal immers.

  Als je het zelf al illegaal noemt… wat is er verder dan nog relevant?

  groetjes Edmond
 • [quote:76d8e926da="egslim"]Voor zover ik weet is downloaden van films en muziek niet illegaal in Nederland, uploaden wel. Software downloaden is wel illegaal.[/quote:76d8e926da]

  Dus als ik ergens een freeware tooltje download, of software download waar ik gewoon voor betaald heb is het illegaal? Nee, het is dus niet per definitie illegaal om software te downloaden, maar wel als het niet in overeenstemming met de licentievoorwaarden gebeurt.

  Ook het uploaden van muziek en films is per definitie niet illegaal. Je mag kopieen hebben van CD's (officieel moet je hier zelf dan ook het origineel van bezitten) voor eigen gebruik. Waar je deze kopieen naartoe stuurt maakt niet zo heel veel uit, als je ze maar niet beschikbaar stelt aan derden…
 • [quote:b541a2bb34="Leo S"]Waar je deze kopieen naartoe stuurt maakt niet zo heel veel uit, als je ze maar niet beschikbaar stelt aan derden…[/quote:b541a2bb34]
  De reden dat juridische documenten zo slaapverwekkend zijn is dat ze alle alternatieve "creative" intepretaties moeten uitsluiten. Eduard33 stelde een vraag, ik gaf antwoord, en hij begreep het. Zaak gesloten, ieder weldenkend mens begrijpt dat freeware software per definitie gratis gedownload en eigengemaakte muziek legaal beschikbaar aan derden gesteld mag worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord