Vraag & Antwoord

Feedback Forum

splitsing C!T en HCC

Anoniem
None
89 antwoorden
 • Omdat ik geen andere plek kan vinden, wend ik mij tot het Feedback-forum van C!T.
  Als dit een verkeerde plek is, graag een goede plek geven voordat iedereen hierop gaat reageren.
  Een hot item is het wel, maar duidelijkheid is er absoluut niet; daarom C!T-forum-moderatoren: geef dit een goede plek. Via Google is (door mij althans) geen plek te vinden waarop duidelijkheid wordt geschapen over de consequenties van de splitsing van IDG en HCC, want als ik het goed begrijp, is dat het cruciale feit. De gevolgen van deze scheiding zijn voor velen nog niet te overzien en wat hen te doen staat, is ook niet duidelijk. Wat waarschijnlijk wel het gevolg is, is dat wij HCC-, C!T- of Zoom-lidmaten/abonnees meer zullen moeten gaan betalen als wij niets doen, oftewel als wij geloven wat er in de brieven staat, nl. dat er niets verandert, maar dat we gesplitste rekeningen krijgen. Zie hieronder wat er NU in de FAQ staat, die dus waarschijnlijk helemaal niet meer geldt vanaf 1 oktober:
  [quote:629b131dd5="Edmond Varwijk"]Goed dat je lid wordt! 8) Even over Computer!Totaal en HCC, omdat je dat niet helemaal duidelijk is:

  Computer!Totaal wordt gemaakt door een uitgeverij, IDG. Dat is een internationaal bedrijf met wereldwijd vele tientallen (honderden) titels van tijdschriften en boeken. Van de Nederlandse IDG is ook deze website en nog een aantal andere IT-tijschriften in Nederland zoals CEO, InfoWorld, NetworkWorld, Tips&Trucs, Internet Tips&Trucs, Zoom Magazine.

  IDG levert een aantal (niet alle) van haar tijdschriften aan de HCC die deze als deel van het abonnement geeft aan haar leden. Ieder HCC-lid kan 1 titel 'gratis' uitkiezen en eventueel meerdere titels met korting krijgen. De HCC plaatst achterin het tijdschrift dan een eigen katern met verenigingsnieuws.
  Tot voor kort betrof dit HCC-IDG-koppel trouwens alleen Computer!Totaal maar nu ook een aantal andere bladen zoals Tips&Trucs, Internet Tips&Trucs en een aantal game-tijschriften.

  Het is bij een aantal van die tijdschriften niet mogelijk abonnee te worden zonder HCC lid te zijn. Dat is 1 op 1 gekoppeld. Erg is dat trouwens niet, want het is volgens mij altijd nog goedkoper dan het abonnement op de PCM dat alleen puur het tijdschrift is, dat ik jaarlijks betaal.

  De HCC zelf is een grote vereniging van computerliefhebbers. Heeft een lange historie maar is de laatste jaren erg hard gegroeid en in mijn perceptie (als eeuwenoud lid) ook goed bezig. De HCC biedt haar leden vele diensten van een eigen inbel en ADSL-abonnement tot computerverzekeringen, belangenbehartiging, jaarlijks gratis toegang tot de enorme HCC dagen. Kijk op www.hcc.nl voor meer info daarover.

  Overigens kan ieder HCC lid behalve een tijdschrift ook lid worden van een van de GG-gebruikersgroepen van de HCC. Dat zijn een soort onderafdelingen. Die zijn er regionaal opgezet, GG Groningen, GG Leiden, maar ook naar onderwerp, GG-FlighSimulator, GG-DOS, GG-WIndows, G-Linux, en zelfs de voor velen mogelijk wat vreemdere GG-Bijbel. En bijvoorbeeld nu in oprichting, de GG ClubPerfect voor mensen die veel met Corel software zoals CorelDRAW en WOrdPerfect werken. Ook hiervoor geldt weer, 1 lidmaatschap van een GG is gratis, meerdere kan tegen kleine vergoeding. Als lid van een GG krijg je vaak tweemaandelijks ofzo een eigen blaadje nog in de bus of een electronische mailing, gratis toegang tot bijeenkomsten en andere gein.

  TOt zover de STER :)

  groetjes Ed[/quote:629b131dd5]
  Ik ben al een uur aan het zoeken naar opheldering over de splitsing van HCC, IDC (i.c. C!T en Zoom en misschien nog meer bladen(?) en misschien hoort daar ook nog PTCC bij?).
  Sinds juli heb ik nu drie brieven in de bus gekregen, één van C!T+HCC, één van C!T en één van HCC.
  Sla ik het FAQ-boek erop na dan lees ik verouderde informatie (zie hierboven).
  Lees ik discussie Zoom, dan begin ik te geloven dat leden met een combi-lidmaatschap/abonnement een flinke loer wordt gedraaid.

  Laat ik dit voorop stellen: Het is onbehoorlijk (ongeoorloofd?) om mensen gedwongen lid te maken van HCC, want dat is het gevolg van de brieven die ons gestuurd zijn waarin staat dat er eigenlijk niets verandert. Er wordt namelijk niet gezegd dat je vanaf heden moet gaan betalen voor het gratis lidmaatschap van HCC, als je dat hebt omdat je bij het aangaan van een abonnement op één van de bladen impliciet lid werd van HCC, zie de FAQ).

  Ik vind dat HCC duidelijk moet schrijven aan de leden van HCC
  (die gratis lid werden van HCC
  toen zij zich abonneerden
  op een tijdschrift waaraan
  een gratis lidmaatschap
  van HCC verbonden was)
  dat zij geen lid meer zijn van HCC, tenzij zij zich nu expliciet als zodanig opgeven.

  Ik kan me voorstellen dat er andersom ook aanbiedingen zijn geweest: HCC-leden die goedkoop aan een abonnement van een blad konden komen: zij willen misschien ook geen lid meer zijn van HCC, omdat het belangrijkste wat zij wilden inmiddels hebben, terwijl het HCC-lidmaatschap van mindere waarde wordt geschat. Ook voor hen zou moeten gelden dat zij hun HCC-lidmaatschap in heroverweging mogen nemen, omdat de situatie nu is veranderd.

  Graag lees ik uitleg, opheldering en toezeggingen (onderschrijvingen van mijn standpunt mag ook, evenals weerleggingen, dat mag natuurlijk ook).

  Wat niet gewenst is, is velen van ons een loer te draaien, i.c. velen van ons een verkapte contributie- en/of abonnementsverhoging in de maag te splitsen.
 • Deze al gelezen? http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=191044
 • Ja, maar dat geeft geen uitsluitsel over e.e.a. Ik heb de genoemde 3 brieven ontvangen, verder (nog?) niet.
 • Wat voor uitsluitsel zoek je? Wil je zowel bij de HCC als IDG blijven, dan hoef je niets te doen. Wil je stoppen met de HCC, dan kun je dat aangeven bij HCCservice. Wil je stoppen met een IDG-tijdschrift, dan kun je dat ook bij HCCservice aangeven of met IDG bellen.

  HCC heeft besloten de samenwerking met IDG op te zeggen. Het HCC-lidmaatschap was altijd gratis bij een abonnement maar nu heeft de ledenraad van de HCC in al zijn wijsheid besloten om de contributie van de HCC op € 24,75 te zetten, zonder dat het aanbod wezenlijk is veranderd. Sterker nog, vroeger zat bij het gratis HCC-lidmaatschap dat je bij een abonnement kreeg ook nog eens gratis toegang tot de HCC-dagen. Die zijn vorig jaar niet doorgegaan en nu kost toegang voor HCC-leden 8 euro!

  In de statuten van de HCC staat dat ze het recht hebben om zelf hun contributie te bepalen zonder dat een HCC-lid daar wat tegen kan doen. Bijtijds opzeggen (2 maanden voor afloop van het HCC-lidmaatschap) is de enige manier om te voorkomen dat je nog een jaar lang voor € 24,75 aan de HCC vast zit.

  Nogmaals, dit is niet de keuze van IDG, dit is allemaal op eigen initatief van de HCC geweest. Onze tijdschriften blijven in prijs gelijk. Voor de voordelen van het gratis HCC-lidmaatschap die er voorheen waren zullen andere, interessanter voordelen komen. Denk onder andere aan kortingen op producten en diensten, 2 extra specials bij Computer!Totaal en korting op de ZOOM.experience 2008.

  Nog meer vragen? Stel ze gerust!
 • Gisteren binnengekregen, HCC gaat o.a. samenwerken met c't (Computer en Techniek).
  Lees en …. (zie zelf maar)
  [img:a5e51cc84e]http://img98.imageshack.us/img98/5889/cthccqi9.jpg[/img:a5e51cc84e]
 • De DOs-gg maakt er al gebruik van…
  http://www.dosgg.nl/eMailings/2008-14/ctNL0810_143144_hccdosgg_ok.pdf
 • HCC draait mij dus wel degelijk een loer. [b:538ffe71f5]Ik moet ineens contributie betalen voor iets wat tot op heden gratis was.[/b:538ffe71f5] Daar kan HCC toch niet mee wegkomen!? Ik word gedwongen om te dokken of om mijn ([b:538ffe71f5]voorheen gratis[/b:538ffe71f5]) lidmaatschap op te zeggen. Dat moet niet mogen!

  HCC moet mij netjes vertellen dat ik A of B moet zeggen, waarbij A is:
  [b:538ffe71f5]A: Ja, HCC ik wil graag voor een (ik noem het nogal groot) bedrag lid van je club blijven[/b:538ffe71f5]
  en B kan alleen maar zijn:
  [b:538ffe71f5]B: Je was gratis lid en als je niets betaalt in de toekomst, zullen we je schrappen van de ledenlijst; vanaf xx-xx-200x ben je geen lid meer van HCC.[/b:538ffe71f5]

  Of zie ik het verkeerd?
 • [offtopic]Geregistreerd op: 21-1-2001
  Berichten: 3500[/offtopic] :D
  nu plus 1 dus….

  on topic..:
  Zou er nu ook een c't forum komen naast een C!T forum als deze……. ? :wink:
 • [quote:a28bbc25d7="Oriolus"]Ik word gedwongen om te dokken of om mijn ([b:a28bbc25d7]voorheen gratis[/b:a28bbc25d7]) lidmaatschap op te zeggen. Dat moet niet mogen!
  Of zie ik het verkeerd?[/quote:a28bbc25d7]
  Toch mag het, het staat in de statuten van de HCC. De ledenraad mag bepalen hoe hoog de contributie is, dat heb je hoe dan ook te slikken. Je kunt op je kop staan maar als je niet op tijd je lidmaatschap opzegt (2 maanden van tevoren), zit je er gewoon aan vast…
 • We hebben alle begrip dat het een verwarrende situatie is. Als je geen behoefte hebt aan een lidmaatschap van HCC dan doe je er goed aan om dit zo snel mogelijk op te zeggen via HCC service. Anders betaal je onherroepelijk 24,75 euro voor je lidmaatschap zoals Jeroen zegt.
 • [quote:29d4015f20="Jeroen de Jager"]Sterker nog, vroeger zat bij het gratis HCC-lidmaatschap dat je bij een abonnement kreeg ook nog eens gratis toegang tot de HCC-dagen. Die zijn vorig jaar niet doorgegaan en nu kost toegang voor HCC-leden 8 euro[/quote:29d4015f20]

  Inhoudelijk klopt dit m.i. niet helemaal….:
  "Vroeger" (meer dan 15 jaar geleden) werd je lid van de HCC en kreeg hierbij [u:29d4015f20]gratis[/u:29d4015f20] een abonnement op de C!T. Of het omgekeerd ook werkte, dat weet ik niet.
  (Voorts kon-ie gratis lid worden van een (1) HCC Gebruikersgroep en had gratis toegang tot de HCCDagen).

  Waarom de HCC de onderhavige stap genomen heeft, da's mij een raadsel! Het zal zeker geen ledenwinst opleveren, doch eerder een verlies! Ook de bezoekeraantallen van de HCCDagen zullen aanzienlijk teruglopen! Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.

  Edit:
  Wat ik niet wist, dat lees ik nu in de bijlage van andre, nml. dat de HCC gewoon is "overgelopen" naar de concurrentie. En da's de zoveelste stap die ik zeldzaam betreur!!
 • Wie is die concurrentie, want dat heb ik nog niet ontdekt!
 • F&L (uitgever van C'T) lijkt mij een concurrent van IDG. Toch…? :wink:
 • Kijk hier voor de laatste info over de voordelen die bij een Computer!Totaal (maar ook Zoom.nl en Tips&Trucs) abonnement horen: http://www.wereldbladen.nl/abonneevoordelen/index.php
 • [quote:57b98f3634="lion"]F&L (uitgever van C'T) lijkt mij een concurrent van IDG. Toch…? :wink:[/quote:57b98f3634]
  Ik dacht dat IDG uitgever van C!T was. Wie is F&L?
 • IDG is inderdaad uitgever van C!T (Computer Totaal), maar om het makkelijk te maken is er nog een blad en dat heet C'T (Computer Techniek). Dit blad wordt uitgegeven door F&L.
 • 21,95 29,95
  Alles blijft hetzelfde….hoezo??
  Ik heb naast Computertotaal een abonnement op Tips & Trucs. Vorig jaar betaalde ik daarvoor nog € 21,95. Onlangs werd er € 29,95 geincasseerd voor het nieuwe jaar.
  Daarna wordt je lekker gemaakt, dat er allerlei voordelen aan zitten komen…… Kan ik ook, eerst alles flink duurder maken en dan korting in het vooruitzicht stellen.
  Ik heb inmiddels mijn abonnementen op de bladen en HCC opgezegd. Dit is gewoon geldklopperij!!!
 • ik heb nog nooit zoveel post gekregen als nu .
  bijna om de 3 weken weer een brief dat er wat gaat verander.
  ik ben al jaar en dag lid van de gebruikers groep dos .
  ik heb nooit daar wat van gehoord .
  ze kunnen de euro's beter besteden aan andere zaken.
  bv het lidmaatschap te verlagen.
  of eens een cdrom dvd bij het blad computer totaal te doen .
 • IDG is inderdaad uitgever van C!T (Computer Totaal), maar om het makkelijk te maken is er nog een blad en dat heet C'T (Computer Techniek). Dit blad wordt uitgegeven door F&L.
  _________________
  Ik haat signatures…

  Die leo weet ook niet veel, IDG mag al jaren de afkorting C!T niet meer gebruiken. Dat schend namelijk de merkrechten van c't, zelfs hun eigen forum beheerders weten niet meer hoe het zit.
  en ja hoor de echte c't heeft ook net een forum geopend.
  die vind je onder
  http://forum.fnl.nl/forumdisplay.php?f=80
 • [quote:bdcaacec16="Pietje Bel"]IDG is inderdaad uitgever van C!T (Computer Totaal), maar om het makkelijk te maken is er nog een blad en dat heet C'T (Computer Techniek). Dit blad wordt uitgegeven door F&L.
  _________________
  Ik haat signatures…

  Die leo weet ook niet veel, IDG mag al jaren de afkorting C!T niet meer gebruiken. Dat schend namelijk de merkrechten van c't, zelfs hun eigen forum beheerders weten niet meer hoe het zit.
  en ja hoor de echte c't heeft ook net een forum geopend.
  die vind je onder
  http://forum.fnl.nl/forumdisplay.php?f=80[/quote:bdcaacec16]

  Goed om te zien dat uitgeverij F&L nog altijd nauwgezet volgt wat IDG doet. Pietje Bel is namelijk in het echt een redacteur van Chip, een publicatie van F&L, die hier onder schuilnaam een bericht plaatst. Welkom op ons forum Pietje. Of mag ik Willem (gwbosma) zeggen?

  Het doet ons als redactie natuurlijk goed om te zien dat niet alleen de inhoud van onze tijdschriften een onuitputtelijke bron van inspiratie is voor de publicaties van F&L, maar dat ook de medewerkers van Chip leunen op de hulp van bezoekers van Computertotaal.nl. Mocht je nog vragen hebben Willem. Je kunt ook een mailtje sturen naar helpdesk@computertotaal.nl. We zijn altijd bereid om je een duwtje in de juiste richting te geven.

  Remco de Graaf
  Hoofdredacteur Computer!Totaal

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.