Vraag & Antwoord

Feedback Forum

"Ik ben lui"-topics (webdesign/-scripting)

Anoniem
Ger
4 antwoorden
 • De laatste tijd worden nogal wat topics gestart in webdesign en webprogramming&scripting (en misschien ook wel elders) waar eigenlijk gewoon botweg gevraagd wordt of iemand even gauw een oplossing voor een probleem wil geven. Ze kenmerken zich vooral doordat de topicstarter op geen enkele manier laat merken zelf al enige vorm van inspanning heeft gedaan om het probleem of de wens op te lossen.
  Wat voorbeeldjes:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=193089
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=192761
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=193170
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=193080

  Mensen helpen doe ik graag (want dankzij andere mensen op dit forum kan ik dat tegenwoordig), maar aan dit soort topics heb ik een broertje dood. In de readme staat ook
  [quote:ac73043ef2]Script- en programmeer-requests staan erg lui en worden gesloten. Het forum is om van te leren, niet om anderen je werk op te laten knappen. Probeer eerst zelf een probleem op te lossen en kom dan met een probleemstelling naar het forum. [/quote:ac73043ef2]
  Maar readme's worden nooit gelezen door degenen voor wie dat als hardste nodig is. Weliswaar worden topics vaak gesloten, maar de aanwezigheid van die dingen alleen al stoort me af en toe mateloos.

  Is het niet een idee om in het nieuw-onderwerp venster een tekst op te nemen als:
  [quote:ac73043ef2][i:ac73043ef2]"Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag.
  Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven." [/i:ac73043ef2]
  Bedenk dit voordat je een vraag stelt.[/quote:ac73043ef2]
  Of iets in die richting. Misschien helpt het…
 • Denk niet dat iemand die zo'n topic start dit zal lezen (en snappen)…

  Ik denk dat de enige manier, de Pavlov-manier is. Beroerde topicstarts krijgen geen antwoord. Iemand die moeite doet wel.
 • Ik ben daarbij overgens van mening dat een ander niet kan bepalen hoeveel moeite iemand ergens voor doet? De meeste simpele topics worden al beantwoord met dat men eens op google zou kunnen kijken, en daarna alsnog antwoord geven. onder het mom van: [u:3787dc2472]goeie leer voor de volgende keer[/u:3787dc2472]. Topics die mij iriteren reageer ik meestal niet op. en af en toe is het zelfs een leuk vermaak. Kortom, ik snap de commotie niet helemaal.
 • Het is inderdaad heel simpel: als je geen zin hebt om te reageren, reageer dan niet. Dat is veel effectiever dan iemand tegen de haren in te gaan strijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.