Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Waarschuwing voor de downloads sectie !

Anoniem
rgh
5 antwoorden
 • Hoi iedereen,

  Ik kijk regelmatig naar de Afdeling Downloads:

  http://computertotaal.nl/type/downloads/index.html

  Hier wordt nu een programma aangeboden wat je echt niet moet gaan gebruiken en dat is dit programma:

  IDPhotoStudio 2.7.1.21

  Bij de installatie van het programma moet je akkoord gaan met 3 licentie overeenkomsten. Nou als je dit doet staat er na de installatie dus Mallware op je pc die je niet wilt hebben. Mijn MalwareBytes begon te gillen en hield de Malware volledig tegen tijdens de installatie.

  Heb een mailtje gestuurd na CT, maar niets op vernomen en het programma staat er nog steeds tussen.

  Als CT dit soort programma's wat Malware promoot, sorry, maar dan zal ik die sectie in ieder geval NOOIT meer bekijken.

  Dit soort troep wil je de Computer Totaal leden toch niet cadeau geven neem ik aan?
 • Beste,

  we hebben IDPhotoStudio 2.7.1.21 even opnieuw gecontroleerd en volgens ons lijkt er niets mis met het pakket. Wij krijgen geen malware-meldingen. Volgens Virustotal.com lijkt IDPhotoStudio 2.7.1.21 eveneens niet geïnfecteerd te zijn met malware. De onderzoeksresultaten kun je hier nakijken.
  http://www.virustotal.com/nl/analisis/88778933d09f009f051a1d1838416dfcba468fcf76e56216bd85ea3220e45e1d-1258

  Bovendien heeft het programmaatje ook een Softpedia 100% Clean-label.

  De kans bestaat dat u te maken hebt met een vals positief. Uw malwarescanner slaat op hol terwijl er eigenlijk niets aan de hand is.

  Met vriendelijke groeten,
  Evi MAQUOI
 • Hoi,

  Bedankt voor je reactie.

  Heb het nu nog eens gedaan, en ik moet zeggen dat ik weer twee meldingen kreeg van Spyware in dit programma, en ik heb de sponsor overeenkomst niet voor akkoord gedaan.

  Het programma Malwarebytes heb ik draaien met real time scanning (de betaalde versie hiervan.

  Probeer het hier echt maar eens mee uit.

  Snap ook niet waarom je voor zo'n klein programma 3 overeenkomsten voor geschoteld moet krijgen, dat maakt voor mij zo'n programma al meer dan verdacht.
 • Ik heb niet het idee dat dit een "fout" programma is, een vals positief lijkt me inderdaad aannemlijker. Waarschijnlijk gebruik Malwarebytes (ken het programma niet) heuretische scantechnieken wat in dit geval een vals positief oplevert. Dat zegt overigens niets over de kwaliteit van Malwarebytes hoor, het overkomt de beste scanners. Zie bijvoorbeeld ook dit artikel.
 • Ik heb er nog eens flink over zitten nadenken en die drie overeenkomsten zitten me ook niet lekker. Als je 'slim' en aandachtig klikt kun je zonder 'kleerscheuren' wegkomen. Doe je dat niet, dan heb je grote kans om rommel mee te pakken.
  Willen we daar de argeloze gebruiker aan blootstellen. Plus het knagende gevoel dat de antivirusjongens het onderling niet eens zijn over of dit programma schoon is van ellende. Liever iets te voorzichtig. Ik zal deze download offline laten halen.

  Laten we vooral de discussie blijven houden hierover. De antivirusjongens zijn onderling verdeeld, dus wij kunnen niet altijd nagaan of er iets mee aan de hand is (of dat komt in een latere versie). Het gaat vaak om leuke gratis software en wij zitten met een zorgplicht naar onze bezoekers. Leuke driehoek met allerlei belangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.