Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Kwaliteit vd gebruikers

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ligt het aan mij of zijn er steeds minder mensen met kennis online?

  2 jaar geleden waren de reacties nog inhoudelijk sterk maar nu… Als je al reactie krijgt.
 • Ik weet het….ik ben maar een amateur :oops: :cry:

  Maar ik meen het wel goed….
 • Forum is een beetje dood aan het bloeden. Ik ben bijvoorbeeld sinds donderdagmiddag niet hier geweest, en slechts twee pagina's met nieuwe berichten. In de goede, oude tijd was dat zeker 5+ pagina's geweest.

  Verder denk ik dat de deskundige die hier zijn, voor het overgrote deel ouwe rotten zijn die hier al jaren komen voor de gezelligheid. Die laten zich gezien de gezelligheid niet wegjagen door slechte functionaliteit en irritante banners. De nieuwe leden haken daarop eerder af, bovendien komen die er ook steeds minder gezien de teruglopende belangstelling voor het papieren blad.
 • [quote:956b37dd5b="Tirm"]Ik weet het….ik ben maar een amateur :oops: :cry:

  Maar ik meen het wel goed….[/quote:956b37dd5b]

  En daar zijn er dus de laatste tijd te weinig van :wink:

  @PS, ik denk, ben bang, dat je gelijk hebt. Er is niet veel nieuwe aanwas en ik merk dat er minder kennis is van nieuwere technieken.

  Om eerlijk te zijn kom ik hier ook steeds minder, mede vanwege de performance van de site.
 • PS schreef [quote:a43657f283]De nieuwe leden haken daarop eerder af,[/quote:a43657f283]

  Ik zou eerder weglopen door dat plaatje van jou :evil:
  Nu we toch persoonlijk bezig zijn, het doet me sterk denken aan die griezel in de VS die een stuk of dertig medestudenten het kaarsje uitblies…..
 • [quote:1278380027="Tirm"]PS schreef
  Ik zou eerder weglopen door dat plaatje van jou :evil:
  Nu we toch persoonlijk bezig zijn, het doet me sterk denken aan die griezel in de VS die een stuk of dertig medestudenten het kaarsje uitblies…..[/quote:1278380027]
  Humeurtje? Waar is PS persoonlijk bezig dan? Hij legt gewoon duidelijk uit wat er volgens hem aan de hand is en volgens mij heeft hij gelijk. Ik lees nergens dat hij je persoonlijk aanvalt.
 • [quote:2d4fa51bf4="Tirm"]PS schreef [quote:2d4fa51bf4]De nieuwe leden haken daarop eerder af,[/quote:2d4fa51bf4]

  Ik zou eerder weglopen door dat plaatje van jou :evil:
  Nu we toch persoonlijk bezig zijn, het doet me sterk denken aan die griezel in de VS die een stuk of dertig medestudenten het kaarsje uitblies…..[/quote:2d4fa51bf4]

  Vroegah werden de posts ook beter gelezen en vloog men niet gelijk om niks op de kast …. :wink:

  Geef eens aan waar ik me persoonlijk tot jou richt [b:2d4fa51bf4]en[/b:2d4fa51bf4] wat voor onsympathieks ik daarbij vermeld.

  Wat de avatar betreft, die heb ik al 2 jaar en daar is nog nooit een gebruiker over gevallen. Niet verwonderlijk, want het zesuur-journaal bevat gruwelijkere beelden. :D
 • [quote:b331343757="Tirm"]Ik zou eerder weglopen door dat plaatje van jou :evil:
  Nu we toch persoonlijk bezig zijn, het doet me sterk denken aan die griezel in de VS die een stuk of dertig medestudenten het kaarsje uitblies…..[/quote:b331343757]
   [*:b331343757]Jij bent de eerste die persoonlijk bezig is. [*:b331343757]Jij valt zomaar uit het niets iemand aan. [*:b331343757]Die avatar komt gewoon uit een cartoon als ik me niet vergis. [*:b331343757]Er wordt in Nederland ook wel eens geschoten (echt? ja, echt!) [*:b331343757]In de VS wordt ook wel eens geschoten door mensen die géén griezel zijn. (echt? ja, echt!)[/list:o:b331343757]Conclusie: jij bent de stoorzender hier, niet PS.
 • [quote:1589e073b2="Ger"]Die avatar komt gewoon uit een cartoon als ik me niet vergis.[/quote:1589e073b2]

  Bijna goed, afkomstig uit een kleurboek voor Engelse kleutertjes

  http://www.nu.nl/opmerkelijk/1006439/kinderen-mogen-schietende-rappers-inkleuren.html
 • Humeurtje? Op de kast? Stoorzender? :o
  Neen dat valt wel mee. :P
  Maar iedere keer dat PS iets postte, dacht ik: Daar hèje die vent weer met zijn pistool!
  Advies: maak er een gebroken geweertje van.. :lol:
 • Humeurtje? Op de kast? Stoorzender? :o
  Neen dat valt wel mee. :P
  Maar iedere keer dat PS iets postte, dacht ik: Daar hèje die vent weer met zijn pistool!
  Advies: maak er een gebroken geweertje van.. :lol:
  wat een naar ventje ben jij :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: .
  laat iedereen in zijn eigen waarden .
 • Enkele jaren geleden werden persoonlijke aanvallen hier niet getolereert, het zij zo, tijden veranderen.

  Maar om terug te komen op de originele vraag; denk ikzelf dat sinds het uitrollen van Windows XP, en zeker sinds Win7, het aantal problemen drastisch vermindert is, en in combinatie met betere hardware nog verder daalt.
  Heeft als resultaat, minder klachten, minder gebruikers met "klachtervaring" .
  Een mogelijke reden waarom er niet zo accuraat word gereageert op dit forum ( is trouwens identiek voor andere fora)
 • back to topic, dan maar weer….?

  dit forum mag af en toe wat traag uit de verf komen, het blijft toch inhoudelijk een van de betere bronnen op het nederlandse net.
  feit is dat pc-problemen zich steeds minder voordoen. hard- en software zijn nu zover ontwikkeld dat vrijwel iedereen de meeste tijd wel doorkomt zonder problemen.
  dat de toon soms wat verhardt is eveneens een feit van deze tijd, en dus ook hier. maar vaak voel ik er wel iets van begrip voor, vooral als vragenstellers niet adequaat reageren.
  er zijn ook echte zeurpieten bij (die zijn vaak nog eigenwijs ook), en in die draadjes meng ik me liever niet.
  en het valt ook niet altijd mee vriendelijk te blijven als zich weer een gevalletje voordoet van "RTFM!"….

  maar kort gezegd: ik kom hier dagelijks nog steeds graag! :wink:
 • Excuses voor mijn kennelijk verkeerde humor. :oops: :oops: :cry:
 • Ik kom hier ook nog steeds graag. Wat ik de laatste tijd wel merk is een groeiend aantal van wat ik zelf 'informatiezuigertjes' noem. Ze komen met een vraag die in eerste instantie vaak amper te begrijpen is ("Hoe krijg ik zo'n groen vakje met tekst dat weer weggaat?";) en als de vraag na drie keer doorvragen pas duidelijk is en er een antwoord is gegeven, kun je uit het feit dat de TS niet meer reageert opmaken dat het blijkbaar het juiste antwoord was. Eenzijdige consumptie zeg maar.

  Dat vind ik persoonlijk minder en ik moet eerlijk toegeven dat ik soms niet reageer op een vraag waarvan ik het antwoord kant en klaar in mijn hoofd heb zitten omdat ik in de TS zo'n 'informatiezuigertje' herken. Terwijl een van de redenen waarom ik hier kom toch echt het helpen van anderen is.

  Ik ben ooit (heul lang geleden, bijna 10 jaar) overgestapt van GoT naar CT! omdat daar destijds een air hing van: "Als je geen IT graad hebt dan ben je achterlijk en heb je hier dus niks te zoeken" (Zal inmiddels waarschijnlijk wel weer anders zijn, ik ben er nooit meer teruggeweest)

  Hier was (en is) dat niet zo en dat is precies wat ik zelf zo fijn vind.
  De ene keer kan ik een beginner goed helpen, de andere keer krijg ik een professioneel antwoord op een vraag waarmee ik zelf zit. Dat vind ik het mooie aan dit medium. En hoewel de vragers soms een stuk egocentrischer zijn de laatste tijd vind ik hier nog steeds wat ik zoek :-)
 • @Gooly: die infozuigertjes zijn eerlijk gezegd van alle tijden. Vaak specifiek voor een vraag geregistreerd en als je de post in google mikt, kom je hem soms op meerdere fora tegen. Het vermijden van deze personen is idd het beste.

  GoT is idd een forum geworden waar je tegenwoordig wat makkelijker terecht kan als niet IT-er (al heb ik geen ervaring met de echte nerd-topics (programmeren e.d.)). Komt ook doordat computers steeds meer gebruiksvoorwerpen zijn. 10 jaar terug echt een hobby waarvoor je een abbo op C!T had, nu houden denk ik steeds minder mensen zich bezig met de echte technische ontwikkelingen. Ik heb in ieder geval geen idee van wat nu de meest geschikte hardware zou zijn. Tegen de tijd dat ik iets nodig heb, duik ik wel een avondje in Google.
 • Er is in de laatste tien jaar natuurlijk ook veel gebeurd op het digitale vlak. Software is beter geworden maar ook is Windows minder overheersend en hebben mensen tegenwoordig ipads en pod, android of andere systemen. Met veranderende interesses worden ook andere sites bezocht.

  Ook hebben allerlei sociale netwerken er volgens mij voor gezorgd dat fora in het algemeen minder worden bezocht. De digitale tijdsbesteding is verschoven.

  En wellicht, maar dat is meer een theorie, speel mee in hoeverre web/fora-beheerders de boel levendig houden. Van een paar fora merk ik dat het minder loopt omdat er minder input vanuit 'de organisatie' is. De prioriteit van het hebben van een forum lijkt ingeruild voor de noodzaak sociaal aanwezig te zijn. Een forum redt zichzelf wel want er is een grote communitie, lijkt de gedachte.
  Dat is denk ik niet zo, fora moeten onderhouden worden, niet alleen technisch, anders is er minder motivatie te blijven.
 • [i:044f5c966c]Ik zit nog niet zo heel lang op dit forum, ben ook geen specialist sterker nog, maar gewoon een sloeber die met een laptop op schoot zit te rommelen, maar ik vind hier bijna altijd wel een luisterend oor voor mijn digitale problemen en meestal ook nog terzake doende antwoorden. er zijn een paar echte specialisten hier en een groot aantal mensen die er echt wel een beetje verstand van hebben en dat samengevoegd komen er hele mooie antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.kortom er zit nog genoeg praktische kennis online denk ik. Je moet er van uit gaan dat er op een wazige vraag een wazig antwoord komt. [/i:044f5c966c]
 • [quote:7fe8e7650c]2 jaar geleden waren de reacties nog inhoudelijk sterk maar nu.[/quote:7fe8e7650c]

  Ik wou nog even (persoonlijk) kwijt dat dit niet aardig overkwam tegenover de oudgedienden hier van wie ik veel heb geleerd en nog steeds leer. Ik hoop dat ze blijven.
 • [quote:e23145e228="Tirm"][quote:e23145e228]2 jaar geleden waren de reacties nog inhoudelijk sterk maar nu.[/quote:e23145e228]

  Ik wou nog even (persoonlijk) kwijt dat dit niet aardig overkwam tegenover de oudgedienden hier van wie ik veel heb geleerd en nog steeds leer. Ik hoop dat ze blijven.[/quote:e23145e228]

  Geen zorgen, ik durf me inmiddels best een oudgediende te noemen en ik voel me niet onaardig behandeld. Sterker nog, ik vind dat Lord Wodan volkomen gelijk heeft met die opmerking. De spoeling begint wat dunner te worden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.