Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Signatures: wat wel en wat niet

Anoniem
Ger
2 antwoorden
 • Over signatures bestaan deze regels:
  [quote:85fa7479ec="teacher"]Er bestaat af en toe onduidelijkheid over wat er allemaal wel en niet mag in de zgn onderschriften.

  Even in het kort:
  Maximaal 2 regels (ook onbeschreven) in het standaardlettertype of kleiner en geen plaatjes.
  Kleurtje mag, maar neem dan een kleiner lettertype. Commerciële links zijn een dikke no no. [/quote:85fa7479ec]Nu ben ik wel eens aangesproken omdat ik in mijn signature een link had staan naar Sword Facts Benelux. Dat was verboden omdat er Google Adsense op staat, wat het een commerciële site maakt volgens Computer!Totaal. Ik ben het daar niet helemaal mee eens, aangezien de opbrengsten maar met moeite de kosten dekken. Maar goed, aangezien de moderators natuurlijk niet in de boekhouding kunnen kijken, gaf ik maar gehoor aan het verzoek; anders vallen de regels ook weer niet te handhaven.

  Nu rapporteerde ik vandaag een andere gebruiker die in zijn sig een link heeft staan naar Computertip. Die site heeft óók Google Adsense, en heeft daar zelfs bij staan: [quote:85fa7479ec]Deze website wordt gesponsord door Google-advertenties.

  Gebruikt u een advertentieblokkeerder? Dan blokkeert u ook mijn advertentie-inkomsten….

  Als u deze website wil ondersteunen, dan kunt u dat doen door uw advertentieblokkeerder even uit te schakelen. Bij voorbaat dank…[/quote:85fa7479ec]Aangezien de site op Google Sites staat en dus gratis is, gaat het hier puur om inkomsten. Echter volgens moderator Leo S. valt er op deze site niets commercieels te ontdekken.

  Dat vind ik eerlijk gezegd meten met 2 maten. Een vereniging is commercieel omdat er inkomsten worden gegenereerd met Adsense, maar een computertip-site is niet commercieel omdat het nuttig is?

  Graag uitleg. :)
 • Ik heb even een en ander uitgezocht en denk dat hier sprake is van een misverstand. Je postte vanmiddag een profiel in het foute posts topic. Ik heb gekeken naar het laatste bericht van die gebruiker en kwam in een topic terecht waar (zoals nu blijkt) een andere gebruiker ook een dergelijke link in zijn handtekening heeft staan. Ik klikte op die link om de betreffende site te inspecteren en daar kwam niks commercieels naar voren, alleen maar een verzameling links naar gratis tools.

  Ik keek dus bij de verkeerde gebruiker en ik zal de gebruiker die jij rapporteerde alsnog verzoeken zijn sig aan te passen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.