Vraag & Antwoord

Feedback Forum

nieuwe indeling

Anoniem
Ger
40 antwoorden
 • de nieuwe indeling van het forum ziet er strak uit. complimenten!
  heb ook de indruk dat het wat soepeler loopt in de beeldopbouw….
 • Ja,mooi dat zwarte met het logo van computertotaal.Echt een verbetering.
 • Maar wel erg veel lege ruimte bovenaan. Het schrijven van dit regeltje gebeurt op de helft van mijn 1920x1200 scherm, bijvoorbeeld.
 • Ziet er strak uit inderdaad. Netjes.
  Ik ben alleen mijn inbox kwijt, nergens te vinden :-)
 • Ik heb het idee dat overal de witte ruimtes wat groter zijn.
  Inderdaad is de inbox verdwenen, zal een mailtje aan Jeroen sturen, geen idee of er met de vakantieperiode regelmatig een admin hier is.
 • Het is nog even wennen, maar ik heb het idee dat het ook nog niet helemaal af is. D zwarte balk bovenaan bijvoorbeeld ziet er strak uit, maar het logo is te klein en past er nu gewoon niet mooi in. Dat doet het hele idee van de strakke lay-out weer teniet en da's zonde.
  Grote witruimtes zoals anderen die noemen zie ik hier overigens weer niet (Win XP, IE8, 1024*768).

  Verder nog wat kleine dingetjes als tekten die wat propperig overkomen (zoals de gebruikersdetails naast de berichten, de tekst in sommige knoppen).

  Opvallend wel: de link om te registreren staat er nu altijd, óók als je ingelogd bent. Da's niet logisch; iemand die al is ingelogd zal niet nogmaals willen registreren (meestal is dat zelfs niet toegestaan, al weet ik niet hoe dat hier zit). Lijkt me beter om die als iemand is ingelogd te vervangen door de missende PB-box.
 • Aan de PB inbox wordt gewerkt.

  De grote grijs/zwarte balk bevatte gisteren reclame als ik me niet vergis, vandaar dat het nu lijkt alsof de Computer!Totaal banner te klein is.
 • [quote:7eb118a3a1="Ger"]D zwarte balk bovenaan bijvoorbeeld ziet er strak uit, maar het logo is te klein en past er nu gewoon niet mooi in. Dat doet het hele idee van de strakke lay-out weer teniet en da's zonde.[/quote:7eb118a3a1]
  Logo is wat kleiner (in hoogte) dan een banner die ernaast kan. Zouden we ze beide even groot maken, dan plakt het logo vast aan de banner en dat ziet er helemaal niet uit.

  Inbox en ingelogd e.d. ga ik even laten aanpassen.

  En kijk vooral ook even op www.computertotaal.nl. Daar is echt flink wat veranderd..:-)
 • [quote:193b08cac4="Jeroen de Jager"]Logo is wat kleiner (in hoogte) dan een banner die ernaast kan. Zouden we ze beide even groot maken, dan plakt het logo vast aan de banner en dat ziet er helemaal niet uit. [/quote:193b08cac4]Snap ik, maar maak het logo dan even wat groter zou ik zeggen. Niet dat ik dit nu héél belangrijk vind, maar het is zo zonde van de rest. Het lijkt me ook een oud logo, het afgelopen jaar was er een iets… hoe zeg je dat… fancyër logo meen ik.
 • Nee hoor, zelfde logo. En als we hem groter maken, dan plakt hij tegen de banner aan.
  Overigens zijn de pb's weer bereikbaar!
 • Ik zie dat de PB-box weer bereikbar is, mooi zo.

  Ander dingetje dat me opviel: de list-BBcodes werken niet lekker meer:
   [*:fd537c9223]item 1 [*:fd537c9223]item2 [*:fd537c9223]item3
    [*:fd537c9223]subitem a [*:fd537c9223]subitem b [list:fd537c9223][*:fd537c9223]Ongeordende sub-sub 1 [*:fd537c9223]Ongeordende sub-sub 2 [/list:u:fd537c9223][*:fd537c9223]subitem c[/list:o:fd537c9223] [*:fd537c9223]item 4[/list:o:fd537c9223]
    En nu ik een iets langer bericht probeer te typen (Win XP, IE8) waarbij ik in de textarea moet gaan scrollen, springt het het bij iedere toetsaanslag weer terug naar boven. Dat is wel verdomd irritant moet ik zeggen. Ik vermoed ergens een fout in de javascript/jQuery of iets wat ergens mee conflicteert. Kan dit hersteld worden?
 • Vind de nieuwe layout ook een verbetering. Ziet er strak uit.
 • [quote:55bf681531="Jeroen de Jager"]Overigens zijn de pb's weer bereikbaar![/quote:55bf681531]Ook het permanent zichtbaar zijn van de Inloggen-knop is nu gefikst.
 • Ik vind dit alleen nog wel erg raar staan, de witte ruimte bij een kort bericht

  [img:ff80b4b08b]http://img594.imageshack.us/img594/217/naamloosl.jpg[/img:ff80b4b08b]
 • Dat komt door de userinfo van Tomvdlee. De tabelrij van dat bericht krijgt de hoogte mee van de hoogste cel. In dit geval is dat dus die met de userinfo.

  Overigens mag die cel wel wat breder wat mij betreft, want nu is het erg propperig. Als je daar 200px van maakt komt het een stuk rustiger over en voorkom je ook al wat meer die rariteiten zoals in Arjant2's screendump.

  [quote:761b0aa2d3="Jeroen de Jager"]Nee hoor, zelfde logo. En als we hem groter maken, dan plakt hij tegen de banner aan. [/quote:761b0aa2d3]Ik ben vast weer een zeur, ;) maar ik vind het toch wel erg jammer zo. Nu lijkt het alsof de ontwerper iets dacht als [i:761b0aa2d3]"Mooie strakke zwarte balk, bannertje erin, netjes! Oh, wacht, even vergeten: dit is de site van Computer Totaal, dus er moet ook nog een logo bij. Laat ik die even daar neerplempen"[/i:761b0aa2d3]
  Het is gewoon zonde en komt nogal amateuristisch over in een verder prima basisontwerp.

  Overigens valt het me op dat er nogal wat verschillen zitten tussen IE en Fx (de twee browsers die ik het meest gebruik). Dingen die ik eerder noemde als propperig e.d. in IE, zien er nu prima uit. Ook hadden radiobuttons en checkboxes nog een extra (nutteloze) border, in Fx heb ik hier geen last van. Ik adviseer om het ontwerp in IE ook nog eens goed te controleren, want ook dat is gewoon zonde.

  Laatste dingetje: de doctype declaratie zegt XHTML 1.0 strict, maar er wordt wat HTML 4 en 5 in gebruikt. Hierdoor is het een rare mix geworden van HTML4, HTML5 en XHTML 1.0 en dat levert waarschijnlijk ook de verschillen op die ik hierboven noem. Haal het eens door de W3 validator en je ziet tientallen fouten (waarvan het gros niet veel uitmaakt, overigens, maar dat terzijde).
 • Ik mis een overzicht van de laatste (10) geposte onderwerpen die voorheen op de startpagina stonden.
  Er is nu weliswaar een eigen link onder [b:8a6e5a0ba2]Forum -> Nieuwste berichten[/b:8a6e5a0ba2], maar deze toont mij het forumoverzicht(index) met alle subfora.
 • @Ger: Listcodes en scrollen wordt naar gekeken, IE dingen ook voor zover die kunnen worden aangepast.

  @Rosturp: Link in de header naar de nieuwste forumberichten doet het nu wel vanaf de website. Dezelfde aanpassing is gedaan voor de header van het forum, het wachten is op de verversing daarvan (1 à 2 keer per dag).
 • Bedankt voor de aandacht.
  Het kan zijn dat de lijst nog samengesteld en getoond moet worden (zonder inloggen).
  Zoals het nu werkt moet ik hiervoor echter wel inloggen en je krijgt dan de resultaten sinds je laatste bezoek te zien. Op zich wel een verbetering.

  Deze (resultaten)pagina dien je wel open te laten staan en via tabbladen de individuele resultaten te volgen cq via een tabblad uit te loggen. Met verversen (F5), op een resultaat doorklikken, of naderhand weer inloggen ben je het overzicht kwijt en krijg je weer nieuwe(re) resultaten. En nu net niet dat onderwerp wat je trok.

  Het gemak om na neerploffen in de luie stoel de nieuwste postings, die al naar gelang het aantal nieuwste postings meerdere dagen in fifo te volgen waren, is hiermee helaas verdwenen :cry:

  Edit: za aug 06[quote:a6546d63ab="Rosturp"]Zoals het nu werkt moet ik hiervoor echter wel inloggen en je krijgt dan de resultaten sinds je laatste bezoek te zien.[/quote:a6546d63ab]Deze handeling zal je ook als eerste moeten doen bij je eerste (dagelijkse) bezoek. Reageer je bijvoorbeeld eerst op een reactie (met in- en uitloggen dus), dan gaat daarmee ook al de zoekresultaten sinds je laatste bezoek verloren.
 • Als er een onderwerp is met veel reacties zodat je verder moet naar blad 2 of 5 of .. dan kon je vroeger onderaan blad 1 doorklikken naar het volgende blad. Helaas is dat nu verdwenen, je moet nu weer helemaal terug naar de bovenzijde van het betreffende blad om daar te kiezen voor "volgende" of op het betreffende vervolgblad te klikken.
  Zie ik iets over het hoofd of is mijn constatering juist?
  Mijn voorkeur gaat uit naarde keuze zowel bovenaan als onderaan.
 • Inderdaad, da's best lastig ja. Je leest toch van boven naar onder, en niet andersom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.