Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Suggestie: Smartphones

Anoniem
Lord Wodan
16 antwoorden
 • Heej, Ik wil graag het idee opperen om een mobile telefoon sectie toe te voegen op het forum. De smartphones van tegenwoordig komen best dicht in de buurt van mini computers dus vind ik het niet misplaatst :).
 • Zou dit inderdaad ook een goede toevoeging vinden.
 • Ik zie de toegevoegde waarde nog niet echt.
  Er zijn tot op heden amper topics over mobiele telefoons terwijl die prima in 'overige hardware' dan wel 'overige software' gesteld kunnen worden.

  Dus een eigen subforum lijkt me vooralsnog niet nodig.
 • Toch lijkt het me niet verkeerd om eens met een frisse blik naar de indeling te kijken. Tijden veranderen nu eenmaal. Je kan alles wel in overig gooien, dat is lekker makkelijk. Bovendien kan het aantrekkelijker worden voor mensen. Ik heb ook het idee dat dit forum juist in aantal bezoekers dalende is, dus kan een opfrissing juist zorgen voor wat meer elan.
 • Er zijn nu al 20+ subfora, lijkt me dat dat wel genoeg is. Zoals al aangegeven loopt de belangstelling terug, lijkt me dus niet handig om het aantal gebuikers nog meer uit te smeren. Enige extra drukte die je veroorzaak is in het foute/stoute-topic door nog grotere kans op topics in het verkeerde subforum. :wink:
 • Ik heb het ook niet alleen over een Smartphone topic maar over het kijken met een frisse blik op de indeling. Kan best dat een hoop mensen de huidige indeling prima vinden hoor. Ik vind alleen dat je zo nu en dan eens kritisch moet kijken. Ik kijk ook op een hoop ander fora en vind dan dat dit forum beter kan qua indeling. In mijn ogen dan.
 • Ik zie nog geen goede argumenten om een extra sub forum aan te maken voor smartphones.
  Als die er zijn kan het overwogen worden, maar dan moeten het goede zwaarwegende argumenten zijn, anders dan zal het forum echt niet geheel overhoop gegooid worden.

  Daarbij zit er echt nog wel een groot verschil tussen computers en smartphones, dus vraag ik me af wat voor type vragen er dan gesteld zouden kunnen worden en wat er voor oplossingen voor aangedragen kunnen worden. Ik zie ook niet dat dit voor meer mensen op dit forum gaat zorgen.
 • Los van het feit of C!T zich wel of niet op smartphones wil richten zijn de vragen omtrent smartphones niet van die hoeveelheden dat ze een eigen subforum rechtvaardigen lijkt me.

  Tegen de tijd dat blijkt dat C!T dat inderdaad wil en er ook dusdanig veel vragen komen dat het wel de moeite waard is, lijkt het me nuttig om daar inderdaad verandering in aan te brengen. Maar tot die tijd lijken de categorieen Hardware-Anders en Software-Anders (afhankelijk van de aard van de vraag) me prima alternatieven.
  Aldus mijn persoonlijke overwegingen :-)
 • …ik ben eigenlijk wel blij met een site zonder "iets " over smartphones… :?
  Het blad Computertotaal gaat helaas al een beetje overstag….
  Persoonlijk hoeft het van mij niet zo…. zou voor mij een reden zijn mijn lidmaatschap op te zeggen… Ben van mening dat het twee verschillende hobbies zijn en vooral moeten blijven….. (nee ik ben niet ouderwets maar zie door mijn beroep dagelijks de grote problemen die smartphones met internet veroorzaken…financieel zowel als psychisch dus ben ik er een beetje allergisch voor geworden…) :roll:
 • Toch denk ik dat ook dit forum niet onder de opkomst van tablets en smartphones uit komt. Ik denk dat een subforum smartphones of tablets niet hoeft, we hebben immers ook geen sectie "laptop" of "mini-pc" etc.

  Wellicht dat een toevoeging bij OS wel van nut is, "IOS" & "Android".

  Hardware vragen kunnen immers ook bij overige hardware
 • Ach en daar is OS Anders ook prima geschikt voor.
  Tot op heden zie ik nog steeds weinig toename in tablet of smartphone vragen.
 • Arjant2, Ik begrijp heel goed hoe het qua vraag en aanbod werkt. Het kip en het ei verhaal ken ik ook maar er bestaat ook zoiets als push and pull.

  Enerzijds zeg je dat de vraag er niet is, en dus de behoefte voor subfora niet. Aan de andere kant wordt er wellicht niet bij nagedacht dat er mensen zijn die dit forum voorbij gaan (of verlaten) omdat de subfora er niet zijn.

  Daarnaast zie ik ook dat er bedroevend weinig wordt gedaan met de wensen, opmerkingen en klachten van de huidige gebruikers. PHPBB3 is een voorbeeld maar ook de lange discussies over reclames en het trage reageren op storingen.

  Ook deze vraag wordt eigenlijk zonder een echt inhoudelijke reden voorbij gestiefeld. De opkomst van wat anders, maar zeker aangrenzend, wordt gewoon genegeerd. Waarom?

  Aan mijn stats kan je zien dat ik hier zeker niet voor het eerst ben. Ook ik zie de erosie van de site en ik vind het steeds minder vreemd dat het aantal gebruikers afneemt.

  De wereld wordt multimedialer, mobieler, sneller en iedereen wilt steeds meer overal en altijd bij zijn informatie. Daar horen dingen als tablets, smartphones en bij behorende OS'en ook bij. Ook zaken als Clouddiensten en de bijbehorende bedreigingen en security issues zijn echt belangrijk aan het worden.

  Door deze zaken meer en beter te adresseren kan deze ooit zo informatieve plek meer bezoekers trekken en kan de kennis beter verspreid worden. Meer kennis, meer fun, meer gehobby en voor de uitgever dus meer inkomsten door de helaas geplaatste ads.

  just my 2 cents maar kom ook naar 2011/12!
 • Ik vind het ook redelijk apart dat er hier op het forum geen specifieke ruimte voor wordt geboden, terwijl er zowel in het blad Computer!Totaal als op de algemene site wél regelmatig aandacht wordt geschonken. Deze maand een "smartphone update" als cover artikel, vorige maand de "tablet update" op de cover en een twee maanden daarvoor zelfs een smartphone special. Je mag toch verwachten dat het forum aansluit bij het blad? Dat was ooit -12 jaar geleden tenminste- wel het doel van het forum volgens mij: een verlengstuk van het blad.

  Inmiddels lijkt het forum meer iets van "Oh wacht ja, die hebben we ook nog. Ach weet je wat, die redden zich zo ook wel…"
 • …het blad heet COMPUTER totaal en ik denk dat je je daar wel een beetje toe moet beperken… met af en toe een zijstapje..dat kan geen kwaad… als je bijgaand filmpje bekijkt moeten we het straks ook gaan hebben over keukens, koelkasten, billboards auto's routeplanners vensterglas enz. enz… want multimedia is aan het versmelten met ons totale elektronische leven… en de vraag wordt dan… willen we dat? ja? dan moet je je niet alleen beperken tot smartphones… (ook al is half nederland er inmiddels aan verslaafd…)… en COMPUTER totaal veranderen in MULTIMEDIA totaal…

  http://www.youtube.com/watch_popup?v=6Cf7IL_eZ38&vq=medium

  maar dat is slechts mijn mening…. :roll:
 • Het lijkt me toch dat Computer!Totaal al wel heeft vastgesteld dat smartphones en tablets ook tot de computers behoren. Anders zouden ze er in het blad ook geen aandacht aan besteden, wel?
 • …Ik denk dat ze bij Computertotaal commercieel denken denk je ook niet? dus wat verkoopt wordt behandeld en geplaatst…. :roll:
  Het blad zal wel verdwijnen als de computer verdwijnt…. denk ik.. net als surfbladen en 27 MC in het verleden verdwenen….
  …maar we wachten af…. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.