Vraag & Antwoord

Feedback Forum

illegaal?

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Hoe zit dat nou precies?

  Vragen over gedownloade (dus illegaal) software mogen uiteraard niet. Maar vragen over gedownloade films wel dan?
 • Ja, als je in Nederland films download (niet uploaden, maar downloaden) dan is dit legaal. Als je net als ik in België woont mag je geen films downloaden. Dus waarschijnlijk is dit de reden waarom het wel mag om hier vragen over te stellen aangezien dit een nederlands forum is.
 • In C!T staan natuurlijk ook geregeld artikelen over de nieuwste downloadtrends. Zou dus gek zijn als je vervolgens geen vraag over het gedownloade mag stellen, met uitzondering van vragen om cracks of serials uiteraard.
 • Muziek en films zijn inderdaad gewoon toegestaan.
  Vragen over downloaden van software is niet toegestaan.
  Tenzij het natuurlijk gaat over legaal aangeschafte software zonder fysieke datadrager die dus gedownload dient te worden.
 • Wellicht handig om te weten dat zodra je een film via een torrent download je strafbaar bent aangezien je bij dit systeem ook een uploader bent. Een film downloaden nav een torrent workshop in C!T is dus ook niet legaal.

  Gelukkig wonen we niet in Duitsland :lol: .

  http://forum.fok.nl/topic/1474268
 • [quote:4cd7e0f670="arjant2"]Muziek en films zijn inderdaad gewoon toegestaan.[/quote:4cd7e0f670]

  Als je dat via de welbekende torrentsites download ben je strafbaar, omdat je dan naast een downloader ook een uploader bent.

  Nu download ik het nieuwste album van U2 en brand deze als audiocd voor in de auto. Dan vraag ik mij af hoe ik ga aan tonen dat ik dit legaal gedownload heb en geen kopie van de originele cd gemaakt heb?

  [quote:4cd7e0f670="sdk"]
  Wellicht handig om te weten dat zodra je een film via een torrent download je strafbaar bent aangezien je bij dit systeem ook een uploader bent. Een film downloaden nav een torrent workshop in C!T is dus ook niet legaal.

  Gelukkig wonen we niet in Duitsland :lol: .

  http://forum.fok.nl/topic/1474268
  [/quote:4cd7e0f670]

  Gelukkig niet, want als ik dat zo lees dan is dat schending van de privacy. Het zou te zot zijn als mijn internet provider inzichtelijk zou maken wat ik allemaal download en mij op basis daar van een schikkingsvoorstel wordt gedaan. I.p.v. daar van kunnen ze beter internet providers verplichten om downloadsites te blokkeren, maar aan de andere dit generereert natuurlijk inkomsten…….
 • [quote:38974d3e77="rolla"]
  Als je dat via de welbekende torrentsites download ben je strafbaar, omdat je dan naast een downloader ook een uploader bent.
  [/quote:38974d3e77]Daar gaat het niet om in dit topic. Het gaat erom of je vragen mag stellen [i:38974d3e77]over[/i:38974d3e77] gedownloade films en muziek. Hoe je dat gedownload hebt, daar gaat dit topic niet over, omdat het downloaden an sich op vele manier gewoon legaal mag gebeuren. Dat er ook illegale manieren zijn doet niet zo ter zake. Je kunt immers ook op illegale wijze aan een computer komen, en dan zou dit forum toch een groot probleem hebben. ;)
 • In ieder geval is mijn vraag beantwoord :) thanks.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.