Vraag & Antwoord

Feedback Forum

3-9: opheffen ct forum

Anoniem
Hans60
42 antwoorden
 • heb im wat gemist intussen, of missen jullie nog steeds wat:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=220917 ???
 • ik ben benieuwd .
  spannend
  :lol: :lol: :lol:
 • waar ik eigenlijk meer benieuwd naar ben: is er een goede reden te bedenken waarom dit forum op te heffen..??
 • Neen Derk, ik zou geen reden weten en ben bang, sterker nog, overtuigd dat ComputerTotaal hier een grote vergissing begaat.

  De reden van mijn overtuiging is dat ieder probleem die hier in het forum is geplaatst en al dan niet is opgelost uniek is en er echt geen standaard oplossing voor elk probleem is, hoezeer de database qua verhandelingen omtrent probleemoplossingen ook toereikend zou kunnen zijn.

  Ik wil er slechts een vorm van topics in een speciaal daglicht plaatsen en dat zijn de topics onder beveiliging etc. waar zeker Abraham een kei is in het bieden van een oplossing.

  Juist dit forum is voor meer niet techneuten zoals ik het noem dan zoals op Tweakersnet.

  Hier begaat mijn inziens CT een grote fout door het forum af te schaffen. Indien men dit doorzet is CT ook een abonnee kwijt. Maar dit laatste is heel persoonlijk.
 • Krijgen we dan een soort StackOverflow?

  Ik ben benieuwd. Vraag me ook af hoe dit forum en dat nieuwe dan naast elkaar gaan bestaan. Komen de topics uit dit forum dan terug als mogelijk antwoord? Of moeten de bezoeker actief naar dit 'archief' surfen en dan nogmaals de zoekterm invullen. Dat lijkt me geen handige situatie.

  Eigenlijk snap ik ook niet zo goed waarom het anders moet. Fora als deze werken uitstekend. Sommige zullen beweren dat het uit de tijd is maar dat geloof ik niet. Het enige minpunt is dat er de laatste jaren geen updates aan de forumsoftware zijn gedaan.
 • Tsja, erg triest allemaal. Ik denk dat vele van ons naar de "buren "zullen verhuizen…..
 • [quote:3d72bc0dee="derkdejong"]heb im wat gemist intussen, of missen jullie nog steeds wat:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=220917 ???

  waar ik eigenlijk meer benieuwd naar ben: is er een goede reden te bedenken waarom dit forum op te heffen..??[/quote:3d72bc0dee]
  Nee, je hebt niks gemist. Dit is de eerste communicatie die hierover naar buiten komt :) De forumbezoekers horen het als eerste. (buiten de admins en mods dan)
  Ik denk dat een admin je vraag over de reden beter kan beantwoorden, (Stel hem in het betreffende topic wat je aanhaalt) maar wat ik begrepen (en ook zelf gezien heb) is een van de redenen dat het forumbezoek terugloopt. De formule raakt uitgewerkt en het is tijd voor iets anders. Voor zover ik heb begrepen zijn er allerhande opties overwogen, van een simpele update van het forum tot een complete overhaul, en heeft men uiteindelijk gekozen voor een rigoreuze oplossing. Anders werd het toch een beetje pappen en nat houden.
  Maar nogmaals, dat is mijn interpretatie van de informatie die wij als mods hebben gekregen. Een admin kan je meer vertellen.


  [quote:3d72bc0dee="PC1"]…
  De reden van mijn overtuiging is dat ieder probleem die hier in het forum is geplaatst en al dan niet is opgelost uniek is en er echt geen standaard oplossing voor elk probleem is…

  Juist dit forum is voor meer niet techneuten zoals ik het noem dan zoals op Tweakersnet.
  ….[/quote:3d72bc0dee]
  Dat klopt absoluut PC1. Maar hetzelfde effect krijg je met de nieuwe modules. Er staat een vraag, er komen verschillende antwoorden onder, het meest bruikbare bovenaan, en de alternatieve antwoorden daaronder. Wat dat betreft zal het effect hetzelfde zijn.
  Zelf ben ik destijds ook van GoT naar C!T overgestapt, omdat ik destijds (in 2001) het gevoel had dat ik minstens cum laude moest zijn afgestudeerd aan de TU alvorens daar een vraag te mogen stellen. (Is inmiddels gelukkig veel beter) dus ik snap je gevoel precies. Wat dat betreft vind ik het zelf ook jammer, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat 'gevoel' hetzelfde kan blijven.


  [quote:3d72bc0dee="vuurtoren"]Krijgen we dan een soort StackOverflow?

  Ik ben benieuwd. Vraag me ook af hoe dit forum en dat nieuwe dan naast elkaar gaan bestaan. Komen de topics uit dit forum dan terug als mogelijk antwoord? Of moeten de bezoeker actief naar dit 'archief' surfen en dan nogmaals de zoekterm invullen. Dat lijkt me geen handige situatie.
  [/quote:3d72bc0dee]
  Het wordt inderdaad Stackoverflow / goeievraag achtig.
  Het forum blijft inderdaad 'raadpleegbaar', maar dan als read-only. De topics worden niet overgezet, dus het wordt inderdaad een tweede zoekactie.
 • > Nee, je hebt niks gemist. Dit is de eerste communicatie die hierover naar buiten komt De forumbezoekers horen het als eerste. (buiten de admins en mods dan)<
  m.i. mag zoiets ingrijpends dan best wat groter/duidelijker gecommuniceerd worden, en niet in de rubriek mededelingen, want zeg nou zelf, hoe vaak kijk je daar nu naar als regelmatige bezoeker, als je zelf geen haperingen in het forum ondervindt…?

  >Ik denk dat een admin je vraag over de reden beter kan beantwoorden, (Stel hem in het betreffende topic wat je aanhaalt)<
  tja, in het subforum mededelingen kan je niet reageren, vandaar mijn reactie hier (ook overwoog ik in off topic)

  dat bezoekersaantallen teruglopen is algemeen, en dat dat ooit actie vraagt: uiteraard. maar 'verkoop' die boodschap dan met argumenten, zeker t.o. degenen die al jaren veel tijd in het welslagen van het forum steken.
  die hadden best een pb-tje mogen hebben…
  jammer, gemiste kansen dus….
  wel benieuwd wie we (dragon) als 'onze buren' zouden moeten zien.
 • De grote brede communicatie komt er ook wel degelijk, in de loop van de komende week.
  En over de manier waarop het nu binnen het forum wordt gecommuniceerd, daarover kan je inderdaad discussieren. Ik weet niet hoe de beslissing tot stand is gekomen en wat de motieven zijn, maar persoonlijk heb ik hier geen problemen mee. Ik kijk er inderdaad zelden omdat er zelden gepost wordt. Maar als ik zie dat er bij mededelingen een rood icoontje is verschenen dan ga ik wel meteen kijken. Juist omdat er zo weinig wordt gepost :)

  Ik weet dat C!T heel zuinig op de forumbezoekers ia, en dat men zich realiseert dat het forum, en de nieuwe website alleen een succes kan worden met de vaste bezoekers. Waarschijnlijk ook daarom dat je het eerst hier leest, en dat je het niet volgende week uit de pers hoeft te horen.
 • laat ik dan maar de eerste zijn .
  graag mijn account verwijderen .
  meneer de moderator .
 • Dat kan ik niet, en je hoeft ook geen 'meneer' tegen me te zeggen :)
 • [quote:8b4cd83d7d="Gooly"]Dat kan ik niet, en je hoeft ook geen 'meneer' tegen me te zeggen :)[/quote:8b4cd83d7d]
  dan die andere pipo :lol: :lol: van dat blaadje CT .
  waar ik jaren lid van was .
  maar het is nu een veredeld telefoon blad geworden .
 • [quote:2ae60ccada="canonboy"][quote:2ae60ccada="Gooly"]Dat kan ik niet, en je hoeft ook geen 'meneer' tegen me te zeggen :)[/quote:2ae60ccada]
  dan die andere pipo :lol: :lol: van dat blaadje CT .
  waar ik jaren lid van was .
  maar het is nu een veredeld telefoon blad geworden .[/quote:2ae60ccada]
  Ik proef enige rancune hier en dat begrijp ik niet helemaal…

  Ik denk dat Gooly prima verwoord heeft waarom het forum gaat sluiten en bij het uitblijven van een post door een IDG medewerker in deze thread zul je het daar even mee moten doen. De reden van sluiten staat mijns inziens helemaal los van het blad. Ik kan dan ook niet begrijpen waarom iemand zijn abonnement op een blad opzegt, als een onderdeel van de website gaat sluiten. Je leest het blad graag, of niet, ongeacht of de website van het blad een forum heeft.

  Bovendien hoeven accounts hier niet verwijderd te worden. Punt 1: omdat je zelf kan besluiten om het forum niet meer te bezoeken. Punt 2: omdat het forum toch gaat sluiten…
 • [quote:8ad446f9b6="derkdejong"]waar ik eigenlijk meer benieuwd naar ben: is er een goede reden te bedenken waarom dit forum op te heffen..??[/quote:8ad446f9b6]
  JA . . . waarom eigenlijk . . . het forum loopt toch goed . . . ?
  Goede lay-out, capabel moderators, overzichtelijke indeling etc. etc.
  Het is een zeer aangrijpend bericht . . ja echt wel.
  Zeer jammer en onbevattelijk.
  Ik zal jullie missen . . . snik . . . snik :oops:
  [b:8ad446f9b6]Ik wens alle Moderators veel succes en bedankt voor alle goede zorgen tot nu toe.[/b:8ad446f9b6]

  [quote:8ad446f9b6="The Dragon"]Tsja, erg triest allemaal. Ik denk dat vele van ons naar de "buren "zullen verhuizen…..[/quote:8ad446f9b6]
  Ik heb me al geruime tijd aangemeld bij onze [b:8ad446f9b6]buren[/b:8ad446f9b6]
  Bij het eerste [b:8ad446f9b6]computer forum[/b:8ad446f9b6] waar ik heb aangemeld ben ik nog steeds trouw, zoals hier eigenlijk bij C!T !
  En als Mac gebruiker heb ik ook aangemeld bij Mac fora.

  JA . . . nogmaals zeer jammer!
 • Ja, soms zijn verbeteringen niet altijd wat de gebruiker wil, maar denken degenen die beslissingen nemen dat het wel goed voor ons is.
  De hierboven genoemde alternatieven vind ik in ieder geval de moeite waard om te blijven volgen.
 • [quote:5aa4b995bf="Peter Vooges"]Ja, soms zijn verbeteringen niet altijd wat de gebruiker wil, maar denken degenen die beslissingen nemen dat het wel goed voor ons is.
  De hierboven genoemde alternatieven vind ik in ieder geval de moeite waard om te blijven volgen.[/quote:5aa4b995bf]

  Sterker nog Peter, de gebruikers is niets gevraagd! Dus ben ik benieuwd om heel formeel te vernemen van de beslissers waarom de gebruikers niets is gevraagd en aan welk doel deze beslissing ten grondslag ligt.

  Al zijn het minder bezoekers, diegenen die hier een vraag plaatsen omdat die een probleem heeft wordt juist hier goed geholpen door andere leden en zeker ook door de moderators. Denk met name, zonder de andere tekort willen doen, aan Abraham54 die vele beveiligingsproblemen voor anderen heeft kunnen oplossen.

  Niet iedere vooruitgang is een verbetering!

  Ik dank al diegenen die mij de afgelopen jaren hebben geholpen met het oplossen van mijn problemen. En zeker ook voor de kennis die zij mij hebben bijgebracht.
 • ik heb mij inmiddels geregistreerd op pc web plus .
  ziet er leuk uit .
  dus sluiten maar mijn account
 • [quote:c28a961eb9="Mericya"]
  [b:c28a961eb9]Ik wens alle Moderators veel succes en bedankt voor alle goede zorgen tot nu toe.[/b:c28a961eb9][/quote:c28a961eb9]
  Dankje Mericya, ik heb het met veel plezier gedaan en zonder de bezoekers was het sowieso niks geworden. Dus eigenlijk mag je jezelf bedanken :)


  [quote:c28a961eb9="Mericya"]
  Ik heb me al geruime tijd aangemeld bij onze [b:c28a961eb9]buren[/b:c28a961eb9]
  Bij het eerste [b:c28a961eb9]computer forum[/b:c28a961eb9] waar ik heb aangemeld ben ik nog steeds trouw, zoals hier eigenlijk bij C!T !
  En als Mac gebruiker heb ik ook aangemeld bij Mac fora.
  JA . . . nogmaals zeer jammer![/quote:c28a961eb9]
  Altijd goed om op meerdere fronten geinformeerd te blijven. Elk medium heeft zijn eigen doelgroep en specialiteiten.
 • [quote:5c933e36c5="Gooly"]Er staat een vraag, er komen verschillende antwoorden onder, het meest bruikbare bovenaan, en de alternatieve antwoorden daaronder. Wat dat betreft zal het effect hetzelfde zijn.[/quote:5c933e36c5]
  In feite net als bij [voorbeeld] [b:5c933e36c5]answer.microsoft.com[/b:5c933e36c5]
  [quote:5c933e36c5="Gooly"]Ik weet dat C!T heel zuinig op de forumbezoekers ia, en dat men zich realiseert dat het forum, en de nieuwe website alleen een succes kan worden met de vaste bezoekers.[/quote:5c933e36c5]
  Dat is vast en zeker, ik ga zeker C!T met de nieuwe formule volgen.
  [quote:5c933e36c5="Leo S"]Ik denk dat Gooly prima verwoord heeft waarom het forum gaat sluiten[/quote:5c933e36c5]
  Dat is zeer zeker en ook bij de andere antwoorden in dit topic is Gooly zeer duidelijk en wat heeft hij toch veel geduld :D . Thanks Gooly

  Voor alle Moderators en forumleden

  [img:5c933e36c5]http://www.imgdumper.nl/uploads7/522347a24dfb3/522347a24997b-bedankt.jpg[/img:5c933e36c5]
 • [quote:172c44f4a7="andre@home"]Of ik doe iets verkeerd na bijna 7000 postings op het forum… :oops:
  (die ga ik niet halen… die 7000… dan moet ik vrij nemen…. ) :lol:[/quote:172c44f4a7]

  Nu de nog niet opgeloste vragen proberen op te lossen, je hebt immers nog de tijd tot morgen middag 12:00 u. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.