Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Test van Laptops

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Zou er in C!T eens een keer aandacht kunnen worden besteed aan het feit dat laptops steeds krachtiger worden? Ik zou wel eens willen weten of deze machines de desktops kunnen vervangen. Dit naar aanleiding van de steeds sneller wordende Processoren, videokaarten enz. enz. Misschien voor een volgende POWER TOP 10?
 • Die test heb ik al regelmatig bij de top 10 in C!T gezien :smile: Alleen blijkt steeds weer dat een high-end laptop het bij lange na niet haalt bij een high-end desktop.
 • Daar komt nog eens bij dat een "power" laptop gewoon onbetaalbaar is voor de gewone consument (denk aan 4500-5000 euro). En aangezien de "gewone" consument nog steeds de doelgroep is van de C!T, zie ik niks in zo'n test…
 • Misschien is de toevoeging van een "droom" column wel een idee, de gewone gebruiker houdt er wel van om te dromen. In zo'n column kan een test van deze boekjes wel geplaatst worden.
 • [quote:838801e30c]
  Op 11-05-2002 8:06 schreef Bill Gates:
  Daar komt nog eens bij dat een "power" laptop gewoon onbetaalbaar is voor de gewone consument (denk aan 4500-5000 euro). En aangezien de "gewone" consument nog steeds de doelgroep is van de C!T, zie ik niks in zo'n test…

  [/quote:838801e30c]

  LOL, je wil niet weten wat voor desktop systeem je voor 5000 euro bouwen kan :grin:
 • Op 11-05-2002 14:13 schreef BA:
  LOL, je wil niet weten wat voor desktop systeem je voor 5000 euro bouwen kan :smile:
 • Hmm..ik maak nogal wat racties los met m'n suggestie :grin:
  Ik kwam op deze vraag omdat ik in een folder van Dell een Laptop zag staan met een 15 inch scherm, 2go videokaart, 20 Gb harde schijf, brander en weet ik al niet wat voor "slechts" €2700,- Uiteraard kan je voor dat geld een hele leuke desktop in elkaar knutselen, maar daar gaat het mij niet om. Vanwege ruimtegebrek zou een laptop voor mij veel makkelijker zijn…vandaar! :grin:
 • Mja, maar die laptop haalt het niet bij een highend bureau systeem, voor die prijs kan je een P4 Northwood systeem in elkaar zetten met een GeForce 4 :smile:
 • [quote:c7cf9cfa99]
  Op 12-05-2002 15:05 schreef ppaddo:
  Vanwege ruimtegebrek
  [/quote:c7cf9cfa99]

  Verhuizen is goedkoper…
 • Argh! Wat loopt iedereen bij dit onderwerp nou te mekkeren over dat een desktop systeem sneller is voor dat geld?? Dat weet ik ook wel…Mijn vraag is gewoon hoe de hedendaagse laptop (owkee middenklasse, niet power) zich verhoudt tot een middenklasse desktop :grin:
 • Dat komt omdat iedereen de mooiste spellen wil draaien en dat gaat nu eenmaal minder op een notebook. Voor gebruik met bijvoorbeeld office pakketten en voor programmeren en dergelijke zijn notebooks best wel lekker om mee te werken, maar de handelbaarheid is gewoon wat minder. Als ik een notebook had zou ik in ieder geval een normaal toetsenbord er op aan sluiten en ook een normale muis.

  De resolutie van een notebook is vaak ook beperkt en 1024*768 is zo'n beetje het hoogst haalbare waarbij je nog lekker kunt werken. Als dat genoeg is dan kun je goed met een notebook overweg. Ook het geluid is vaak van mindere kwaliteit maar ook daar moet je niet op letten.

  Een notebook kan op batterijen en dan komen de stroom besparende functies in actie waardoor de algehele snelheid omlaag gaat, maar op netvoeding werkt het prima. De snelheid zal die van een vergelijkbaar desktop systeem niet halen maar dan nog werkt het prima.

  Als het voor persoonlijk gebruik is zou ik toch voor een desktop gaan, het is krachtiger en makkelijker uitbreidbaar, maar een notebook zit daar niet zo ver onder. Als ruimtegebrek echt een issue is dan zou ik niet verder piekeren.
 • Als ruimte gebrek een probleem is, dan kan je ook een systeem in een miditower bouwen, en een TFT monitor erbij nemen :smile:
 • [quote:f3ebdd4f38="BA"]Als ruimte gebrek een probleem is, dan kan je ook een systeem in een miditower bouwen, en een TFT monitor erbij nemen :smile:
  [/quote:f3ebdd4f38]

  of de nieuwe iMac :D

  beide opties zijn goedkoper (en minder RSI-risky)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.