Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Waar liggen de grenzen

Anoniem
None
45 antwoorden
 • Nu kom ik al sinds 1999 op dit forum, maar ik vind de laatste tijd dat de grenden van normen en waarden nogal verzwakken.
  Wat kan nou wel, en wat nou niet…

  Als ik bijvoorbeeld naar de signature van paultjuh kijk heeft hij daar de volgende tekst in gezet:
  "[i:2ab9f6256d]If Jezus loves me, he must be gay.[/i:2ab9f6256d]"

  Persoonlijk vind ik dit nogal aanstootgevend, de meeste andere forumgebruikers niet, of durven er niets van te zeggen, want anders was dit al eerder ter sprake gekomen in dit forum.

  Maar goed, wat denken de 'leidinggevende' (eindverantwoordelijken) van dit forum ervan, kan dit nou wel of niet door de beugel?
 • Tja, we wonen in Nederland en zulke teksten zijn hier niet verboden.
  Persoonlijk frons ik m'n wenkbrauwen ook wel even bij die signature (die ik gisteren al tegenkwam), maar ik zie aan de andere kant niet in waarom dit niet zo mogen. Maar ik maak hier geen beleid ;)
 • Daarom vroeg ik het ook niet aan jouw ;).

  Maar goed, bedankt voor jouw mening erover.
 • [quote:cff86a6c6d="Zeeuw"]Daarom vroeg ik het ook niet aan jouw ;).[/quote:cff86a6c6d]Maar nu heb je in ieder geval een antwoord van een mod, of je ooit antwoord krijgt van een nog hoger iemand moet je altijd maar afwachten ;)
 • Ik mag hopen dat een moderator toch minstens één keer per week in het forum kijkt waarvoor hij verantwoordelijk is, en dat de persoon/personen die uiteindelijk verantwoordelijk voor dit forum zijn er ook wel eens poolshoogte nemen.

  In voorgaande discussies met de admins hebben ze nog altijd beweerd dat ze dit forum zeer regelmatig bezoeken, maar er niets in posten.
  [size=9:8e05280455](waar iedereen trouwens het zijne over mag denken)[/size:8e05280455]
 • Ik vind die sig niet echt erg, (eerder grappig). maar ik kan me voorstellen dat iemand die een geloof volgt er minder blij mee is.
 • [quote:d83c7d34e4="Zeeuw"]

  Als ik bijvoorbeeld naar de signature van paultjuh kijk heeft hij daar de volgende tekst in gezet:
  "[i:d83c7d34e4]If Jezus loves me, he must be gay.[/i:d83c7d34e4]"

  Persoonlijk vind ik dit nogal aanstootgevend, de meeste andere forumgebruikers niet, of durven er niets van te zeggen, want anders was dit al eerder ter sprake gekomen in dit forum.

  [/quote:d83c7d34e4]

  Ik vind dit ook aanstootgevend en ben het wel met je eens.
  Ik snap niet dat dit soort sigs worden toegestaan. ook al is het Nederland en een vrij land. als je met zulke signs mede forumer kan kwetsen vind ik het wel zo gepast dat je het weg haalt.
  Dit is een hardware forum en je mening over Jesus hoef je niet in sig te ventileren en daarmee [i:d83c7d34e4]en pasant[/i:d83c7d34e4] ook nog eens andere forum gebruikers storen.
  Ik verzoek dan ook vriendelijk aan deze User of hij zijn Sig wil verwijderen.
 • En dat "Evil" dan in jouw eigen signature? Vind ik net zo erg.
 • [quote:445bdf5ba6="E gozeling"]Ik vind die sig niet echt erg, (eerder grappig).[/quote:445bdf5ba6]
  Dat komt omdat je de tekst verkeerd interpreteert.
 • [quote:9b2ddedb00="Zeeuw"]Dat komt omdat je de tekst verkeerd interpeteerd.[/quote:9b2ddedb00]Voeg daar rustig "volgens mij" bij…
 • Ik vindt persoonlijk dit soort grappig bedoelde sigs niet op het forum thuishoren. Hoewel dit misschien als vrijheid van meningsuiting kan worden gezien, vindt ik dat je best rekening kan houden met de geloofsovertuiging van anderen.
 • [quote:ae2c94cbea="Bill Gates"][quote:ae2c94cbea="Zeeuw"]Dat komt omdat je de tekst verkeerd interpeteerd.[/quote:ae2c94cbea]Voeg daar rustig "volgens mij" bij…[/quote:ae2c94cbea]
  dat "volgens mij" is inderdaad nodig.
  Ik vind het niet erg omdat ik niet gelovig ben, en ook geen problemen heb met grappen daar over.
  [i:ae2c94cbea]"If Jezus loves me, he must be gay."[/i:ae2c94cbea]
  Op die manier had ik het gewoon nog nooit bekeken.

  <!–Volgens mij raak ik iets te ver van het topic–>
 • [quote:02dc9efee7="PS"]vindt ik dat je best rekening kan houden met de geloofsovertuiging van anderen.[/quote:02dc9efee7]Klopt, maar dat moet vanuit de gebruiker zelf komen dan, niet via vage, slecht te intepreteren regeltjes.

  PS: ik vind[b:02dc9efee7]t[/b:02dc9efee7]???
 • Het gaat erom dat Jezus jou lief heeft, niet dat hij verlieft op jouw is, en vertel nu niet dat je dat niet begrijpt…
 • [quote:851eeeac99="Zeeuw"]Het gaat erom dat Jezus jou lief heeft, n[b:851eeeac99]i[/b:851eeeac99]et dat hij van je houdt,[/quote:851eeeac99]Weet ik, maar in het engels is het in beide gevallen "loves".
  In het Nederlands had het niet geklopt, dan zijn de verschillen duidelijk.
 • [quote:54e537089b="Zeeuw"]Maar goed, wat denken de 'leidinggevende' (eindverantwoordelijken) van dit forum ervan, kan dit nou wel of niet door de beugel?[/quote:54e537089b]
 • [quote:a4e1593db1="PS"]Klopt, maar dat moet vanuit de gebruiker zelf komen dan, niet via vage, slecht te intepreteren regeltjes.
  [/quote:a4e1593db1]

  Het blijft natuurlijk altijd een grijs gebied van wat wel en niet met betrekking tot dit soort opmerkingen. Maar zoals in de allereerste post al stond verzwakken de normen en waarden wel steeds een beetje.

  Als deze sig acceptabel is, dan zou een dergelijke opmerking over bijvoorbeeld de islam ook acceptabel zijn?
 • [quote:3d2b081ae1="PS"]Als deze sig acceptabel is, dan zou een dergelijke opmerking over bijvoorbeeld de islam ook acceptabel zijn?[/quote:3d2b081ae1]Ik vind van wel ja, maar niet als de islam echt zwart gemaakt wordt. Het mag niet uitmonden in discriminatie etc…

  Maar nogmaals: ik maak hier geen beleid, ik voer het alleen uit (maar heb wel een persoonlijke mening).
 • Een belediging is alleen een belediging als je hem zo opvat.

  Een onderdeel van normale sociale vaardigheid is dat je kunt omgaan met opmerkingen die je als belediging zou kunnen opvatten, maar die gewoon grappig bedoelt zijn. Het is niet nodig een olifantshuid te groeien, maar een volwassene met een babyhuidje is ook verkeerd.

  Overigens is te beargumenteren dat het verbieden van de tekst:
  [quote:3b9995edce]If Jezus loves me, he must be gay.[/quote:3b9995edce]
  een ontbreken van respect voor de atheïstische overtuiging impliceert. Immers, die overtuiging zegt dat er niets goddelijks aan Jezus was. Daaruit zou logischerwijs volgen dat hij een oplichter of een krankzinnige was en dan is bovenstaande tekst wel in orde. Dit is puur filosofisch en het is niet mijn bedoeling een godsdienstdiscussie op gang te brengen.

  Als we regels gaan opstellen dat sommige teksten niet zijn toegestaan omdat ze door een bepaalde groep beledigend zouden kunnen worden opgevat dan moeten we ook consequent zijn en niet alleen christenen, maar [i:3b9995edce]alle[/i:3b9995edce] groepen "beschermen". Vanuit het standpunt van non-christenen - de meerderheid van de wereldbevolking - is er immers niets bijzonders aan christenen.
  De anti-Windows teksten van sommige Linux gebruikers moeten dan bijvoorbeeld ook weg. Overdreven? Discussies over Linux vs Windows kunnen net zo fel zijn als menige godsdienstoorlog.

  Point is, we houden dan haast geen sig meer over. Het is veel gemakkelijker als we accepteren dat er mensen zijn met een andere overtuiging dan wij en als we met hen en hun soms vreemde gevoel voor humor leren omgaan. Extremen hiervan zoals discriminatie, rascisme, fascisme en dergelijke zijn natuurlijk niet toegestaan.

  En om even af te sluiten met een vrij bekende spreuk: [quote:3b9995edce]I may not agree with what you say, but I will defend your right to say it.[/quote:3b9995edce] Vrijheid van meningsuiting en overtuiging zijn onderdeel van onze grondwet en daar zouden we ook achter moeten staan als het ons minder goed uitkomt.
 • //Egslim

  Erg goed punt wat je daar heb, daar zit veel stof tot nadenken in.

  Persoonlijk vind ik nog steeds dat dit soort sigs hier niet thuis horen. en dat geld voor alle sigs die een bepaalde groep kwetsen. ik vind daar Anti-linux en Anti-windows Sigs niet bij horen dat gaat over een heel ander vlak.
  ter bescherming van alle geloofsovertuigingen. Islam of christen maar net zo goed Atheïsten.

  Als ik in me Sig zet: alle heidenen zullen branden in de hel of iets dergelijks kan een niet gelovige ook geïrriteerd reageren of dit vervelend vinden.

  //Bill gates

  Omdat jij jij mijn Sig vervelend vond heb ik hem verwijderd. Als iemand mij ergens op wijst dan doe ik daar wat mee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.