Vraag & Antwoord

Feedback Forum

ComputerTotaal! Chat System

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo mensen,

  zoals jullie misschien wel eens merken, is het posten van berichten op dit forum (ook op andere) net een chatbox. Iemand reageerd op een topic, dan reageerd binnen een paar seconden weer iemand daarop, en ga zo maar door.

  Nu ben ik voor een ander forum (forum.vdsworld.com) bezig (of eigelijk ben ik het af aan het maken) met een chatsystem. Dit programma lijkt veel op mIrc, met ook aparte channels (zelf aan te maken), private chats, online users, en natuurlijk ook moderators om alles een beetje in toom te houden.
  Ik denk dat bij een volgende versie 'File Transfer' ook in dit lijstje komt te staan.
  Het programma gebruikt de gegevens uit de sql server van dit forum.

  En nu mijn vraag aan de webmaster van dit forum:
  zou het geen goede zijn om dit ook op dit forum te zetten?


  Mail maar als iemand meer informatie wilt,
  Vic
 • Dit is in het verleden ook al geprobeerd, maar de Computer!Totaal heeft aangegeven dit niet te willen…
 • 'De Computer!Totaal' is bang dat we dan een veel te vluchtige, onhanteerbare, ongestructureerde brij krijgen die niemand bijvoorbeeld nog als referentie kan gebruiken. Op dit moment worden onderwerpen vele malen vaker gelezen dan alleen door degenen die er in posten. Dat betekent dat velen dit forum gebruiken als naslagwerk, als hulp bij tal van problemen. Dat is een belangrijke functie van dit forum, die we niet verloren willen laten gaan.
 • Dat begrijp ik…..
  Maar toch zou het wel eens handig kunnen zijn om als je snel iets moet weten je het in de chatbox vraagt. Anders moet je w8ten totdat andere gebruikers jouw topic lezen, en dan ook nog de zin hebben om te reageren. In de chat box zou je gewoon een vraag kunnen stellen, en iedereen kan het programma op de achtergrond laten lopen.

  Vic
 • Dan moet je alsnog hopen dat iemand zin heeft om vragen te beantwoorden. En voor ingewikkelde vragen is dat al helemaal niet te doen.
 • Met zo'n systeem is effe rustig een weloverwogen antwoord tikken er niet echt niet meer bij en dat is toch het voordeel van een forum :roll:
  Daarbij komt dat er over het algemeen wel binnen een uur en heel regelmatig binnen een kwartier een reactie komt. Daarvan krijg je (als je wilt) een e-mailnotificatie, dus….. wat voegt het toe ?
 • a long long time ago in a forum fare away (naja dit forum in het oude jasje)

  was er de irc chatbox…en die is niet meer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.