Vraag & Antwoord

Feedback Forum

Videobewerking zwaar onderbelicht?

Anoniem
maximilaan
34 antwoorden
 • Wat jammer dat het forum van Computer!Totaal, dat toch de nodige aandacht besteedt in het blad aan videobewerking op de PC, het onderwerp wegpropt tussen vragen over MP3, DVD, en andere zeer algemene multimedia-zaken. Waarom niet gewoon een apart forumdeel voor videobewerking met Studio, Premiere, etc etc?

  Andere vraag: Waarom staat het forum in een frameset die te smal is?
 • Ik vind het niet bepaald vreemd.

  Een blad als bijvoorbeeld de CT besteed veel meer aandacht aan de diversen vormen van videobewerking, maar je heb wel gelijk dat een apart forum een mooie scheiding aan brengt en dan de mensen de vraag ook terugkunnen vinden en er dus ook beter kan worden gereageert op de vragen.

  Mutimedia is dan ook een erg vaag begrip als je beeld en geluid heb wordt er al van een multimedia pc gesproken maar dat wil nog niet zeggen dat je een goed syusteem heb voor videobewerking.

  Maar wie weet ziet men het licht en worden we verrast op een Videobewerking Forum..
 • Bedankt voor je antwoord, maar:
  [quote:fe5c02dbfd="Long John"]Ik vind het niet bepaald vreemd.
  Een blad als bijvoorbeeld de CT besteed veel meer aandacht aan de diversen vormen van videobewerking, maar je heb wel gelijk dat een apart forum een mooie scheiding aan brengt
  [/quote:fe5c02dbfd]

  Die mag je nog even uitleggen :D Waarom is het niet vreemd, 'omdat' CT veel meer aandacht besteedt aan diverse vormen van videobewerking? Juist omdát CT veel aandacht hieraan besteedt, verwacht ik hier een apart forum voor.
 • Dit is het Forum van ComputerTotaal niet van de CT……  Ik begrijp je vraag niet…
 • [quote:c50d7aceda="Long John"]Dit is het Forum van ComputerTotaal niet van de CT……
  Ik begrijp je vraag niet…[/quote:c50d7aceda]
  Ah, nee, ik las in je eerste antwoord even heen over "Een blad [b:c50d7aceda]als[/b:c50d7aceda] CT…" en dacht dat je met CT gewoon C!T bedoelde :D

  Enfin. Ik bedoelde dus juist dat de C!T (die van dit forum dus) vaak genoeg aandacht besteedt aan videobewerking (tenzij ik mij wel héél ernstig vergis) en dat er dus best reden zou zijn om een apart forum hiervoor aan te maken.

  Juist nu steeds meer mensen met deze hele leuke bezigheid aan de gang gaan, is het ueberhaupt niet zo'n slecht idee, denk ik… De prijzen van de hardware zakken, de DV en Digital8 camera's krijg je ook "bijna kado" tegenwoordig, dus ja…
 • CT is een van oorsprong Duits blad met een veel diepere kijk op de zaken als Computer Totaal. Wel valt het met op sinds de CT steeds beter verkoopt Compoeter Totaal vaken gebruikt maakt van de afkorting als zal dit wel toeval wezen..

  Het groote verschil is natuurlijk dat computertotaal eigelijk een opgeblazen
  clubblad is en een blad als CT van geen enkele verrevinging afhangkelijk is wat weer goed voor de geloofwaardigheid is.
 • [quote:f2d81d55f6="VliegendeKiep"]

  Andere vraag: Waarom staat het forum in een frameset die te smal is?[/quote:f2d81d55f6]

  Omdat jij blijkbaar de search niet gebruikt hebt en dus nog steeds de verkeerde link gebruikt naar het forum. Gebruik http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/index.php en het forum is beeldvullend.
 • Wordt ik nu gek of hebben we hier een Alkmaarse afdeling gecreeerd :wink:
 • 'Multimedia, dvd, thuisbioscoop' -> 'feedback'.

  'Vroeger' (ik weet niet eens meer precies hoe lang, iets minder dan een jaartje, als ik het me goed herinner) was 'DVD en video' een apart forum.
  Maar omdat een teveel aan subfora de overzichtelijkheid niet ten goede komt, zijn er enkele fora bij elkaar gevoegd.
 • [quote:a22afbf4f7="Long John"]Het groote verschil is natuurlijk dat computertotaal eigelijk een opgeblazen
  clubblad is en een blad als CT van geen enkele verrevinging afhangkelijk is wat weer goed voor de geloofwaardigheid is.[/quote:a22afbf4f7]

  Dit is complete onzin.
  C'T richt zich op een totaal ander lezerspubliek dan C!T. C'T schrijft voor ervaren computerspecialisten, C!T voor een zeer brede groep computergebruikers.

  <netjes> Misschien kun je de opmerkingen over de geloofwaardigheid en afkortingen van C!T onderbouwen? </netjes>
 • *kuch!*

  houden we het netjes?
 • Geloofwaardigheid vervalt bij mij zo gauw een blad net allen een test maar ook een paginagrootte advertentie heeft staan van een produkt.

  Ik weet wat een pagina kost en opleert voor een uitgever en die belangen zijn dan te groot om nog een betrouwbare test te doen.

  Ook de wijze waarop een top tien wordt gemaakt, de bedrijven weten dat ze een systeen ter test aanbieden.
  Dat is natuurlijk volkomen waanzin, wanneer er een systeem bij een dergelijk zaak anoniem verkregen wordt kan je er van opaan dat het systeem de zelfde behandeling gehad heeft als een systeem dat een klant koopt.
  Nu KAN (en ik zeg niet dat het zo is) het bedrijf een systeem met veel meer zorg en een veel beter afwerking afgeven ter test en wordt dat systeen (en ook niet meer dan DAT systeem) getest.

  Deze wijze zegt dus niets over de rest van de systemen.

  Naar mijn mening is de enige echt betrouwbare manier een systeem te verkrijgen zonder dat men weet dat het systeem zal worden gestest en besproken.

  Maar ik kan me goed voorstellen dat de bedrijven na een of twee keer een negative test geen advertentie meer plaatsen………

  Ik heb gezegd
 • [dwaal-af mode]

  Tja , ik kan me toch ook niet helemaal aan de indruk ontrekken dat als CT! die 185000 leden van de hcc niet zou hebben het niet zo'n veelverkocht blad zou zijn.
  Het verschil in kwaliteit tussen de artikelen van het concurerende blad en CT! is toch wel duidelijk aanwezig, als ik een artikel in computertotaal lees dan krijg toch wel vaak het idee dat het is geschreven door iemand met een 9-tot-5-baan, bij het lezen van een artikel in C'T krijg ik vaak het idee dat het geschreven is door een fanatieke hobbyist.
  No-offence aan alle fanatiekelingen op dit forum die wel aardige artikelen schrijven.

  Je ziet het wel vaker dat bladen die tevens dienst doen als cluborgaan de boel eigenlijk een beetje laten slabakken en zich niet erg druk maken om de concurentie,immers zoveel X duizend copy's worden maandelijks toch wel afgenomen door de leden van de club.
  Ik bedoel dan bijvoorbeeld het blad Motor en de concurent Motor"73
  ,Motor is cluborgaan van de KNMV en jarenlang is het niveau hopeloos slecht geweest, gelukkig is dit aanzienlijk verbeterd maar nog altijd kan het blad niet tippen aan Motor"73, niet kwa redactie,inhoud,objectiviteit en ga zo maar door.

  [ontopic mode]
  Ik vind het toch ook eigenlijk wel jammer dat er geen apart video-bewerkingsforum is :cry:
  Wordt af en toe ook wel een beetje moe van die mp3 en cd vragen :cry:
 • En tot slot,

  We mogen nog steeds allemaal lezen en niet lezen wat we willen en gelukkig ook allemaal een eigen mening houden…

  We kunnen anders altijd nog de computer idee gaan lezen :wink:
 • [quote:eaf013bc0d="Long John"]En tot slot,

  We mogen nog steeds allemaal lezen en niet lezen wat we willen en gelukkig ook allemaal een eigen mening houden…

  We kunnen anders altijd nog de computer idee gaan lezen :wink:[/quote:eaf013bc0d]

  en zelf die hebben een eigen forum…
 • Nog even over de invloed van advertenties op de beoordeling in een artikel:
  De artikelen worden geschreven door freelancers die geen idee hebben welke advertenties in het blad komen te staan. Bovendien mogen we de fabrikanten niet informeren over de conclusies vóor publicatie. Dat gaat juist om de objectiviteit te handhaven en ik denk dat het een behoorlijk goed systeem is.
  Verder stelt de redactie soms wel inhoudelijke vragen, maar al hun wijzigingen richten zich op taalgebruik e.d. Het is mij nog nooit gebeurt dat de redactie mijn conclusie inhoudelijk heeft gewijzigd.
  Een extra voordeel van C!T is dat het een groot blad is, daardoor zullen fabrikanten het blad niet snel gaan negeren als ze slecht worden beoordeeld.
  Qua objectiviteit is C!T naar mijn mening behoorlijk onafhankelijk.
 • {dwaal-af mode]

  Onafhankelijk schrijven en onafhankelijkheid tonen zijn twee dingen.
  Schrijven(zoals iedereen dat doet) dat het nieuwe licentie systeem van microsoft toch zo schandalig is 1, maar er wat aan doen is een ander punt.
  Als er 1 magazine/vereniging in de wereld in staat is om zijn lezers/leden te helpen tegen zulke (inderdaad) schandalige ontwikkelingen dan is het wel CT!/HCC.


  Toen ergens rond 1981 b.v.b. (bijzondere verbruiksbelasting) op motoren zou worden ingevoerd was het blad Motor de Starter van een actie(later ook met bovag enz) met handtekeningen,bezetting v/h binnenhof en nog veel meer moois.
  Kijk, dan zeg je niet alleen dat je hart hebt voor een zaak/je leden, je doet er ook wat aan.

  De lijst te bedenken acties en bijbehorende standpunten is ondertussen bijna oneindig, maandelijks lees je wel dat ontwikkeling x of y toch wel erg zorgelijk is, maar er wat aan doen?
  Virussen,hackers,onveilige programma's en functies,spam ,noem het maar op.
  Schrijven dat de opt-in en opt-out regeling voor spam in het europese parlement wordt besproken en dat het er voor de gebruiker niet best uitziet is natuurlijk hardstikke leuk maar wat heb ik daaraan?
  Had een postkaart in het blad gestopt voor mijn handtekening(of nog goedkoper:had ff een webpagina met e-mailadres geopent) zodat er 180000 handtekeningen op de stoep van het parlement hadden kunnen worden gedonderd met de mededeling: wij willen geen ongevraagde spam!

  Als de HCC/CT! met zijn 180000 leden niet een vereniging is die opkomt voor de pc gebruiker waar moet ik dan lid worden?

  Hoeveel leden moet CT!/HCC hebben voordat ze eindelijk eens een vuist maken namens pc gebruikers en bv. zeggen :
 • Ik blijf bijvoorbeeld iets heel erg raar vinden,

  Een blad wat min of meer aanspoort beta versies van MS producten te kopen en dan te gaan zoeken naar fouten. Met als beloning een versie die na een poosje wennen (en dan wil je vaak niet meer terug) nutteloos is en door een dure nieuwe versie vervangen moet worden!!

  Ieder onafhangkelijk blad zou hier juist tegen moeten protesteren!

  Het lul verhaal "we willen onze lezers vast een voorproefje geven" is een heel loze kreet aangezien daar geen blad voor nodig is/was.

  Ik vind dat op dat moment voor mij het bewijs er was dat MS toch wel heel aardig gevonden moet worden om de lezers te helpen een duur heel vaak overbodig software pakket aan te schaffen.

  Ik weet zeker dat van alle mensen die NA gebruik van de Bugrace cd (ja daar heb ik het over) een volledige versiue zijn gaan gebruiken nog geen 20% dit had gedaan zonder die bugrace versie.

  Je hoeft geen marketing te hebben gestudeerd om dit te zien ik geloof namelijk niet dat de uitgeverij dit nooit heeft geweten of gedacht…..

  wat de testen nog betreft zolang een bedrijf weet dat het systeem getest wordt is er dus geen spraken van een eerlijke test voor de consument pas een blinde test geeft een eerlijk beeld van het handelen van een bedrijf..
 • Ligt het aan mij, of dwalen wij af? :D
 • //LongJohn,

  Advertenties zul je in bladen blijven vinden zolang men niet bereid is om het tienvoudige voor het blad te gaan betalen. Advertenties maken het blad betaalbaar waardoor niet alleen de abonnees de produktie kosten en de winst hoeven op te hoesten. Ik snap jullie kritiek niet richting C!T wanneer het om adverteren gaat. Ook de lokale kranten en landelijke kranten gebruiken advertenties om inkomsten te genereren omdat de krant anders ook veel te duur wordt. Ook op de TV wordt dit principe toegepast. Je hoeft dit natuurlijk niet leuk te vinden, maar om te suggereren dat C!T daardoor aan belangenverstrengeling doet is belachelijk. Reclame is een belangrijke bron voor inkomsten.

  Als jij het met een bepaalde uitkomst van een test niet eens bent dan kun je erop reageren en dan kan ik goed onderbouwende argumenten aandragen waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn. (Bijvoorbeeld het AOpen tubesound mobo) Ga daarom eerst in discussie met de betreffende auteur voordat je zijn conclusie afdoet onder het moto belangen verstrengeling omdat er toevallig een grote plaat in het blad staat van het zelfde product. En dan geldt het verhaal van Egslim.

  Wat de TopTien betreft heb je zeker een punt. Het is idd goed mogelijk dat er oneerlijk gewerkt kan worden door de leverancier. Ik zeg niet dat dat gebeurd maar de huidige opzet geeft daar de mogelijkheid toe. Maar het lijkt me ook behoorlijk ingewikkeld om het op een andere manier te realiseren. Je kunt moeilijk als redactie undercover iedere maand 10 systemen gaan kopen….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.